Wednesday, June 07, 2006

Sayang Aku Kat Mak...

Lately ni... mak aku terlalu sensitif sesangat dengan aku.. anak mak ni faham mak.. dulu anak mak telefon seminggu berkali-kali. Tapi sejak anak mak ni kawin.. anak mak jarang telefon mak.. act..aku bukan tak nak call..cuma aku bz sikit..bukan aku tak call langsung..aku call..cuma jarang..tak macam dulu..tak macam masa aku bujang dulu... Anak mak minta maaf mak..minta ampun..dari hujung rambut sampai hujung kaki.. Aku tak sengaja nak buat mak terasa hati dengan aku... Sekarang aku call seminggu sekali..

Sayang aku kat mak... tak boleh dibandingkan dengan kasih sayang aku kat orang lain..
Sayang aku kat mak.. tak berbelah bahagi...
Sayang aku kat mak... tiada nilainya..
Sayang aku kat mak... hanya tuhan yang tahu..

Aku klu bab mak aku ni... nak cakap pun mak aku.. tapi itu la... bila dah berumur ..memang akan lebih sensitif...aku faham.. dulu..masa aku bujang aku guna phone rumah..tapi sekarang aku guna hphone..pakai prepaid plak tuh.. so.. aku tak selalu call mak cam dulu... memang mak banyak cerita maybe dia sunyi kat rumah sensorang..aku faham.. klu dia call...memang aku dengan mak akan bercakap lama on phone..paling kejap pun 30 minit.. klu tak sampai 1 jam memang tak sah la.. mana tak... mak aku... pasal kucing dia mandikan kucing pun dia nak cerita.. pasal kucing dia demam pun dia nak citer.. pasal dia kasi kucing dia makan panadol pun dia citer.. sian mak aku... Tapi aku dah plan ramadhan ni..aku nak ajak mak puasa kat sini.. pegi terawikh dengan aku dengan hubby aku..kan abang kan..kan..kan.. kita ajak mak sayang puasa sekali kita eeh...? hubbby aku selalu setuju jek....sayang abang ummuah!..

Aku akan cuba sedaya upaya untuk pujuk mak aku puasa ngan aku...start dari sekarang.. aku akan usaha pujuk dia...

2 comments:

Aku Bukan Bidadari said...

Tak leh chat kat YM waaaaaaaaa
so chat kat sini jer lah..bila kita dh kawin kita kena pandai bahagi masa.. especially utk mak kita.. itulah aku setiap sabtu peruntukkan utk mak aku..aku bawa kemana jer dia nk pi wlaupun kain baju rumah tak berkemas aku luangkan masa utk mama aku..cubalah cari sedikit masa utk mak..MAK Kita satu jer tak der dua.. anyway.cuba ko call dia sekejap2 tapi kerap kali..maybe dia faham

PuteriSatu said...

Thanks...aku try call dia kerapkali tapi kejap2 eh...tima kasih sebab ko nasihat aku..