Wednesday, July 12, 2006

Aku Makin Gemok...

Aku makin gemuk….uuuwaaaa… ramai yang kata cam tuh… salah ke aku gemuk ek..? Korang rasa salah tak..? dulu berat aku sekitar 58 – 60 kg… tapi lepas aku kawin… dalam 2-3 kg naik berat aku… tinggi dalam 165 cm… gemok sangat ke aku… uuuwwaaa… malu aku… segan aku klu cam ni… perlu ke aku diet… excersice.. skipping… perlu ke…?

Tapi pada aku… janji kita sihat..dan tak de apa-apa penyakit serius.. itu dah kira alhamdulillah kan… whatever…so far..my hubby tak komen pa per lagi la..esok lusa...wallahualam.. Dan hari ni sorang lagi tegur aku... aku makin tembam... uuuwaaaa.....

16 comments:

ontahsapo said...

yer ker sihat...?

PuteriSatu said...

OS :- entahla....kira tak de penyakit tu...kira sihat la...tak gitu...? entahla....ko rasa camner..?

Ayu said...

no komen :)

zamdee said...

asyik kena 'kepit' jer, mana tak tembam, huhuhu..

buat senaman yg kuarkan peluh, jgn sampai peluh tak kuar langsung, bahaya.. bdn pun rasa xbest, lesu..

Bie said...

berat dgn tinggi mcm ideal jea...hehe taktahu nk komen sbb tk pernah jumpa...hikhikhik

Ummi InsyaAllah

PuteriSatu said...

ayu:- .... :(

zam :- sedapnye mulut ko ek... kaum sejenis ko ler punya angkara ni tau...

- thanks...tapi aku ni jenis malas sikit...itu yang jadi cam ni...insyallah aku ikut nasihat ko ek...

PuteriSatu said...

bie :- ramai yang kata..cam ok...tapi entahla... nanti kita jumpa ler...heheh

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

kepitt..ermm...cam fhm x fhm jo den baco..hehehe..sabo jo lahh

> uwaa..den pun sojak dh kawin ni..badan makin naik woo..dulu x la naik..den raso mkn samo jo..aduii...apo leh wekk...

Moon® said...

Puteri, kunjungan balas... tak pe janji hubby tak komplen. Tapi kalau ramai sangat tegur tension gak kan.

yus said...

hati senang....makin naiklah badan. Rasa berat dan tinggi masih lagi ideal tu. Biasalah dah kawin, naik lah sikit badan tu, kang dah beranak pinak naik lg sikit. Pas tu susah nak turun2 mcm saya ni...huhu.

Dk said...

hahaha pompuan pun risau ke berat badan naik.. keke tp baru kawin mmg patut risau aaa dh naik 2 ke 3kg bayangkan lepas bersalin... hehe...
nasihat dr budak kecik... better maintain sebelum melarat... :p

aaai said...

salamun'alaikumwarahmatullah... alhamdulillah. barada amruna wa shalaha. Sesungguhnya kami milik ALLAH; Kepada-NYA kami kembali. innalillahiwainnalillahiraji'un.

PuteriSatu said...

lyzz : itu aar...kita serupaaaaaa....uuwaaaaaa...


moon : thanks..datang bertandang... itu aar kan...

Yus : agaknyerla..senang hati kan...muehehehe..

dk : risau..jangan tak risau..

aaai : :)

Apple Pie said...

tak kira kurus ke, gemuk ke..janji hubby sayang :D

PuteriSatu said...

apple :- aáh kan apple...aku setuju sangat apa ko cakap tuh...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

ermm..pyh2..nila pompuan..hehe..kang beranank lagik..lg payah nk jago kann..aduii..janji abg syg udah lerr