Tuesday, July 25, 2006

Weekend Yang Selalu Aku Lalui II...dan Kueteow Tomyam + Kuetoew Ladna = Tomyam Ladna

22 Julai 2006 (Sabtu)

Sabtu datang lagi….

Sabtu yang cukup mem`boring’kan aku….
Sabtu yang membuat aku rasa…ditinggalkan…
Sabtu yang membuat aku rasa…kesunyian…
Sabtu yang membuat aku rasa…kerinduan…
Sabtu yang membuat aku rasa…kehilangan…
Sabtu yang membuat aku rasa…tak tentu arah…
Sabtu yang membuat aku rasa…penat….
Sabtu yang membuat aku rasa…bermacam-macam rasa la….

Aku tak suka hari Sabtu…sebab Yon keje….dan aku ditinggalkan kat umah …. Membuat keje rumah sensorang…tanpa Yon… boring sesangat….

Dan mlm tu jugak seperti biasa…aku kena pegi tido umah akak aku..sebab Yon pegi main futsal…Dan seperti biasa gak.. dalam pukul 3 dia akan singgah ambik aku kat umah akak aku… dan aku seperti biasa jugak.. akan balik dalam tidur…dan bila sedar-sedar.. aku dah ada kat rumah…

23 Julai 2006 (Ahad)


Pagi Ahad aku masak roti canai segera ngan cucur bilis campur kentang, potong cili api… cicah ngan kuah kari… Yon kuar beli paper… beli kuih… bekfes dalam pkl 10.00.. pkl 11…macam biasa…sesi tengok paper sambil tengok tv.. sampai pkl 12.30..sambung tengok melodi…aku Tanya Yon nak masak tak..dia cakap tak payah… pas Zohor…2-2 orang dah mamai…kebetulan hujan…sejuukkkk…aku tengok Yon dah lelap…aku pun ikut lelap…korang tahu tak…memang pecah rekod betul kitorang semalam… dari pukul 2 tido..sampai pukul 6 petang…haru betul… lepas maghrib 2-2 orang dah rasa lapar…aku nak masak..tapi Yon kata takyah..makan kat luar… dan terjadi la insiden yang menggelikan hati… kebetulan..dalam kereta…aku dah plan awal2…nak makan kueteow ladna…dan Yon kata..dia nak makan kueteow tomyam.. ok..set….

Sesampai kedai makan…kitorang pun cari tempat…Pelayan pun datang…

Pelayan : Bang…nak makan apa…

Hubby Aku : emm…bagi tomyam ladna…

Pelayan : Ha…tomyam ladna…tak de bang tomyam ladna…tak penah plak orang order (cakap slang kelantan)

Hubby Aku : eh apa plak tak de nyer….
(Time tu..aku leka baca magazine…so aku tak berapa ambik pusing)

Pelayan : Japla Tanya tukang masak ya….

Hubby Aku : Aá…(jawab cam blur jek…)

Jap pelayan pun datang…

Pelayan : Bang…tak de la tomyam ladna….tomyam ada la….tukang masak saya kata..tak penah plak buat tomyam ladna…

Hubby Aku : Sayang kata nak makan apa tadi ya….? (Hubby aku Tanya aku…)

Aku : Kueteow Ladna….

Hubby Aku : Ha…kueteow ladna aarr….

Pelayan : Ha..itu ada tu bang…(Sengih je….)

Hubby aku gelak…pelayan gelak…aku…terpinga-pinga…. Perbualan di atas…ihsan daripada hubby aku…Itu semua gara-gara terlebih tidola tu….blur semacam je….sampai nama makanan pun dia lupa….

* Moral cerita ni : Janganla tidur berlebihan di siang hari….

14 comments:

alinlai said...

ha ha ha...lawak sungguh... biasalah tu masih mamai tu sebab terlebih tido

Bie said...

bestnya dpt tidu lelama mcm tue...

hikhikhik sedap agaknya klu betul ada resepi tue...

Keuw tiew ladna tu our fav. food tue...sedapnya lama dh tak merasa.

Apple Pie said...

muahahahha lawak. agaknya ko letak ubat tido ke kat cucuq bilis dan kuah kari tuh. tu pasal masih laloq kakkaaakkaak

*gelak guling-guling*

PuteriSatu said...

alin : itu ler...memang lawak..

bie : aku nak belajar buat kueteow ladna la..ko tahu resipi tak..?

apple : aku rasa aku lupa aar nak taruk ubat tido..tapi tetap mamai sampai ke malam...muehehe...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

sahhhh..mamaiiiiiiiiii...tu la..tido lamo sgtt...hehehee..spai hajat lain..mintak lain...hehehee..
>sian hang hari sabtu erkk...tgk la tv ko..apo ko...sib baik umh akak dekatkann..3 pg ke dio jemputt..ermm..kalau x pi main...x leh ko..hehehe

PuteriSatu said...

lyzz : itu ler memang kesian aku...huk..huk..huk...

bukan tak leh tak main futsal tu..tapi seminggu sekali dia nak gi main gak...aku pun kena fahamla minat dia kan...so tak perla..aku bertolak ansur la sikit kan..tak rugi pun aku...kan...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

x pola..bkn selaluuuuu

PB said...

romantik nyer...


sonok bila org yang kita cinta panggil kita "sayang"...

sharinna said...

Hello awak,
Kalau tido siang bual malam mereperk takper...
asalkan jangan sembab aje badan dan muka. hehehe..
Boleh, awak boleh cium pipi baby. Pipi i pon bole.. :)

PuteriSatu said...

pb : emmm..bahagia kan...alhamdulillah...nikmat perkahwinan...

sharina : ya ke...muehehe...

Mamamanja said...

sabtu la best!

Faridt said...

hari sabtu memang best nak buat apa jer bak kata mamamanja...tidur tanpa buat apa, ishh boleh hilang mood satu hari...haha.hujan lak tu...ruggggiiiinyerrrr

zamdee said...

stim lebey ko nie, hahahahah..

PuteriSatu said...

farid : rugi ek....??

Zam : Sapa stim lebey..? citer sikit....cakap kat aku...