Tuesday, August 29, 2006

Citer-Citer Yang Memacam....

Tarikh : 25 Ogos 2006 (Jumaat)
Masa : 9.00 malam
Tempat : Kat Ruang Tamu, Depan TV, Atas Sofa
Kedudukan : Yon Peluk Aku Sambil Tengok TV, Aku tengah tekan-tekan tepon main mesej.

Yon : Yang…minggu ni kita balik Sepang eh…. (sambil geletek2 pinggang aku..)
Aku : Eeerrrkk….(Alaaaa….leceh aarr…eeiii malasnyeee….dalam hati jekla tuh..)
Yon : Esok kan abang balik awal (Pukul 3), petang esok kita balik la ya….
Aku : Esok petang ek….eemmmm….emmmm…yerla….(eeeiii tak mo….mata aku terkelip2 tengah cari alasan apa supaya kitorang tak balik Sepang…eii jahatnyeee aku…teruukk….eiii..)
Yon : Esok sayang siap-siap baju ek….(sambil cium dahi aku……)
Aku : Emmm….(eiiii…..tak mo…tak mo…)

Tarikh : 26 Ogos 2006 (Sabtu)
Masa : 9.00 pagi
Tempat : Kat Dapur
Kedudukan : Tengah cuci pinggan mangkuk kat singki.

Camana ni…petang ni kena balik Sepang aar…mesti dia ada kat umah MIL aku tuh…eeii leceh aar….emmm….camana ni….nak pujuk Yon ajak balik esok jek la…tapi camana eh….eiii..buntu..buntu…camana nak cakap ngan dia ek….mesti Yon nak balik petang ni gak…eeiiii….tapi Yon tak nak gi men futsal ke ek….naper dia tak nak main futsal malam nih….selalu tak leh tinggal men futsal tuh…oo dia lupa kot..ha..yerla dia lupa la tuh….capai tepon :-

Aku : Helo….hai abang….abang dah bekfes?
Yon : Lum..tak sempat….abang bz sangat ni…sayang dah bekfes ke?
Aku : Daaah…..
Yon : Sayang tengah wat per…abang bz sangat hari ni….
Aku : Tak buat per…..sayang tengah cuci baju..cuci pinggang…kemas umah…bla..bla..bla…
Yon : ooo ok..ok…
Aku : Abang..abang lupa eh…malam ni abang main futsal….abang lupa ek…
Yon : Tak la….abang ingat…tapi malasla nak main..kan kita nak balik Sepang….
Aku : …..oooo….(Uwwaaaa……dia tak lupa aarr…..uuwwaa….balik gak la petang ni nampak gayanya….)
Yon : Ok ye sayang…nanti abang call balik ya…abang bz sangat ni….by sayang…ummuah…umuah…umuah!
Aku : emmm…..

Ala leceh aar cam ni…..

Masa : 11.30 tengahari
Tempat : Kat Ruang Tamu, Depan TV, Atas Sofa
Kedudukan : Tengah tengok tv….sambil lipat baju satu bakul.

Emmm….apa kata…ajak Yon makan pizza petang nih….mesti dia nak….sebab peberet dia…tak per..aku belanja….mesti Yon nak…ajak Yon makan pizza kat Ampang Park…mesti dia nak …sebab tempat 1st date kitorang…muehehehe….cepat call…..muahahaha..

Aku : Abaaaaaang….muehehhe…(gelak-gelak ngengada…..)
Yon : Yer…..abang bz sikit sayang hari ni..tak sempat call….
Aku : Abang dah makan…? Abang….petang ni kita gi makan pizza nak tak….abang mesti nak kan….sayang pun dah lama tak makan pizza….tak per..sayang belanja….( Ya allah ya tuhan ku….semoga dia nak aar…..)
Yon : Nak belanja…hai..baik hati sayang nak belanja abang…tak pernah-pernah nak belanja abang pun….sayang dapat bonus ke apa nih…?
Aku : Tak aar…saje je…selalu abang je belanja sayang….sayang pun nak gakla belanja abang…sesekali….(hehehe…cam nak jek tuh….)
Yon : Tapi kan kita nak balik Sepang….
Aku : Aáh ek….lupa aar sayang..habis camner…(Aku sengaja buat-buat lupa….jahatnye aku…)
Yon : Itu aar….len kali la kot kita makan ya…..
Aku : Loooorr…tapi sayang teringin sangat nak makan pizza aarr….jom aarr kejap je kita gi….
Yon : Tak per la…klu cenggitu….kita balik esok la ….mlm ni leh abang men futsal.
Aku : Aá….sok jek la….( Yuuuuhuuuu…..pegila abang nak main futsal….pegilaa….sayang tak kisah…..muahahhaa…..planning yang cukup berjaya….)

Dan petang Sabtu tu….aku dan Yon begitu seronok bermakan-makan di Pizza Hut Ampang Park dan meja no.3 lepas entry….tempat 1st date kitorang….dulu masa lum kawin memang tiap kali 29hb…kitorang akan makan pizza kat situ (walupun tempat duduk tu ada masa kitorang dapat..dan ada masa..tak dapat…)…sampai kan budak-budak waitres kat situ…kitorang dah kenal…. Sejak kawin dah jarang makan kat situ….selalu makan kat ampang point jek….tapi memang kat situ….ada sentimental values untuk kitorang…rasa sayu..rasa seronok..rasa bahagia…tempat tu la jadi saksi untuk 1st date kitorang….dan tempat tu la…aku rasa bahagia….aku rasa seronok….dan tempat tu la yang buat perasaan aku jadi rasa semacam….muahahhaa….(citer tu…kita citer len kali ek…)

Tarikh : 27 Ogos 2006 (Ahad)
Masa : 11.30 malam
Tempat : Kat Dalam Keta, Ntah kat mana ntah….
Kedudukan : Yon tengah driving, aku ngantuk...mata mamai….

Yon : Sayang penat ya…..
Aku : Tak aar…..sayang ngantuk je….
Yon : Tak per..sayang tido la..sampai umah abang kejutkan…
Aku : Tak mo la tido…..
Yon : Naper…? (sambil sengih-sengih…)
Aku : Tak mo la…..(Sambil jelling-jeling Yon..)
Yon : Eh..tak baik tau jelling-jeling cenggitu…Tido la sayang….abang tahu sayang penat tolong mak abang kat dapur dari petang tadi…..
Aku : Eleh abang tu….macamla sayang tak tahu….abang tu nak sayang tido..sebab abang leh drive keta ni lelaju …..ala..bukan sayang tak tahu…Abang tu klu lepas tengok racing keta kat TV….mesti bawak lelaju…..kan…
Yon : Eh tak aar…(Sambil sengih-sengih…)
Aku : Muehehhe…kantoi…..

Yon memang cenggitu….aku tak tahu apa penyakit dia….lepas tengok racing keta…dia memang akan bawak keta laju…..aku memang jenis takut klu orang bawak keta laju….

7 comments:

Aku Bukan Bidadari said...

Weh ko makn pizza tak ajak aku...mencikkkk!!!

PuteriSatu said...

abb : len kali eh aku ajak ko k.....lenkali ler....hari tu aku berdua-duaan jekla ngan hubby aku...leh ngengada sikit....

elly said...

sedapnye makan pizza....tak ajak pon aku.....

Yatie said...

lamanya tak makan pizza .. nak makan kat sana lain lak rasanya ... alamak, tinggal seminggu lebih je lagi aku akan berada di sini ... satu jumaat saja lagi akan ku bernafas di rumah tercinta ini .. hanya tinggal satu jumaat saja lagi untuk aku memandang wajah family yg tercinta di sini ... sedihnya aku .. ntah bila akan aku pulang semula ke sini ... sobb .. sobb .. sobb ...

akunya blog dah lama tak update, lepak kat kg aje ... nanti dah free baru aku update ek ..

http://zetty040904.blogspot.com

PuteriSatu said...

ely : sedap...nyum..nyum....

yatie : loor ciannyer ko....

marlinabaharom said...

dah try makan blom pizza yang dalam dia ada cheese? yang makan kena tarik tarik cam gegula getah gitu???

PuteriSatu said...

marlina : aá yang tu la makan...cheezy tu kan....ala rasa cheezy KFC tu gak la.....cheezy wedges KFC tu gak....