Wednesday, August 09, 2006

Entry Ni Tak De Tajuk...Muehehehe...

Act…aku tak tahu nak tulis apa untuk hari ni…aku tak nak lagi menulis…perkara-perkara yang boleh buat aku tension…perkara-perkara yang boleh buat aku bersedih…perkara-perkara yang boleh buat aku berduka lara…perkara-perkara yang boleh buat termenung…..dan perkara-perkara yang boleh buat aku menangis…

Enjoy with my married life….kan….?

Dah hampir seminggu…pegi keje awal..dan balik keje lewat…memang terasa penatnya bila balik rumah…hari dah nak gelap…dah nak masuk maghrib…rasa memang penat…sebelum ni..klu aku drive sendiri…balik aku leh sampai umah paling lewat 6.10 minit petang…dan semalam…agaknye kereta Yon dah merajuk kot…seminggu tak berusik…Yon kata..keta dia dah meragam… dah merajuk ngan dia....aku pun tak sure la apa problem kereta tu…Yon ada bagitahu aku...tapi aku tak faham...sebab aku memang tak tahu sepatah haram pasal keta nih… nampaknya…aku akan jadi mem dalam seminggu dua ni lagi la..muehehehe...

12 comments:

zamdee said...

kalo ko nak lagi enjoy, cuba ko gi jogging ngan hubby ko.. perghhh, sonok ooo jogging.. sambil keluarkan peluh, dpt juga menyihatkan bdn..

bdn ringan jer.. bila dah ringan, baru leh lambung2, hahahaha..

jerangkung said...

aku pergi kerja kol 6.30 pagi balik paling awal 9.00 malam kekadang jejak kol 1 pagi... '

kalau nak enjoy, kadang2 buat kejutan untuk hasben...ekekeke macam beli hadiah ker, tak pun hari cuti layan dia macam raja sure mesti dia sayang punya la...wakaka teiba teringat masa honey moon :)

Yatie said...

Allah sahaja yg tahu apa hikmah di sebalik sesuatu kejadian.. dan kita sebagai hambaNya hanya mampu berfikir dan moga dibukakan hati untuk menilai sesuatu dengan bijaksana...

memanglah penat dan sakit hati bila memikirkan apa yg kita tidak mampu mengadakan asyik dikata dan diperkata oleh org lain, tapi apa yg mampu kita lakukan? hanya berserah dan berdoa dengan sabar ..

bersabarlah.. banyak lagi yg akan kau lalui, dan sebenarnya cabaran dan dugaan yg ditempuh bukan dtgnya drpd dirimu dan hubby tetapi org2 sekeliling.. org2 yg tidak faham dan tidak sabar bahawa segala2nya di dalam ketentuan Yg Maha Esa..

sementara berdua nieh, buatlah apa yg menggembirakan .. bercuti berdua tanpa gangguan, keluar malam berdua tanpa memikirkan yg lain, tidurlah malam dgn tenang, berbelanjalah untuk kehendak berdua dan buatlah apa yg perlu.. jangan mengeluh tidak cukup rehat dan usaha apabila sudah ditambah ahli keluarga kelak.. nikmatilah segala2nya dulu kerana Allah lebih mengetahui diri,hati dan keadaan kita:))

PuteriSatu said...

zam : yerla zam...aku try la nanti gi jogging ...

jerangkung : muehehe..best ek honeymoon

yatie : thanks yatie...aku apreciate sangat pesanan ko nih....aku rasa cam nak framekan jek nasihat ko nih tau..muehehhe

Apple Pie said...

kita mesti enjoy!!!

PuteriSatu said...

aple : tul tu...hidup mesti enjjjooooyyyy!!!!!! (jerit nada Nora Danish dalam Puteri tu ek)

ayang5008 said...

bagus puteri.. u ada bakat.. i baru jee joint dlm laman u nie.. rasa2nya u boleh bagi i peluang kenal dgn lebih mendlam siapa diri u sbnarnya...

Yatie said...

frame, jangan tak frame ... :p

PB said...

apa ending citer "Lady Fan " tu.

Akak termiss bab bab yang akhir tu...

marlinabaharom said...

jangan tensi tensi. hidup kita hanya semntara. jangan biarkan emosi mengatasi segal galanya ok!
lagi satu akak nak pesan, jangan hiraukan apa org sekeliling cakap tau. orang boleh cakap apa yg dia orang nak. biar jer lah. enjoy your life with yon!!!

PuteriSatu said...

emanja : thanks...

Yatie : muehehehe...

pb : episod last saya pun tak tengok kak....uuwwaa...tapi member sya kata hapy ending...

Marlina : thanks kak...

Anonymous said...

This is very interesting site... insurance gay Reynolds pontiac Milf hunter torrents Renault clio van speaker Virtuagirl2 photo gallery fat girls Wheelchair industry product introduction Aster maria flowers Screen saver antispam tattoo removal Glenview teeth whitening 50 cadillac http://www.vicodines.info/2005corvettebodykit.html Ford truck accessory Free blackjack games sarah jessica parker maternity dress zocor and skin rash Wellbutrin sr hormones x-small maternity clothes Allegra chile philadelphia maternity clothes for petite women