Thursday, August 17, 2006

Kenapa...dan Bila...?

• Kenapa bila kita belum ada boyfriend…orang akan tanya….dah ada bfriend ke
belum…?

• Bila kita dah ada boyfriend…orang akan tanya…bila nak bertunang…?

• Bila kita dah betunang…orang akan tanya…bila nak kawin..?

• Bila dah kawin…. orang akan tanya…. Dah peknen ke belum?

• Bila dah peknen….orang akan tanya…bila nak bersalin?

• Bila dah bersalin…orang akan tanya…bila habis pantang?

• Bila dah habis pantang…orang akan tanya…bila si kecik nak dapat adik…?

• Bila dah dapat adik (dah ada 2 orang anak..) orang akan tanya…bila nak
tambah lagi…?

• Bila anak anak dah bertambah-tambah…orang akan tanya ….bila nak bermenantu..?

• Bila dah bermenantu….orang akan tanya..bila nak bercucu?

Kenapa soalan tak pernah habis …..terlalu menjaga tepi kain orang sangat ke manusia ni… tapi salah ke….berdosa ke….entahla…..

13 comments:

Apple Pie said...

Dan last sekali...ooo dah meninggal rupanya. bila dia meninggal? kenapa? sbb apa??

tp belum tentu kita dah meninggal cerita kita stop kat situ je kan. standard lah tu manusia mmg takleh dok dendiam jaga kain sendiri. kain org koyak dia nmpk, kain sendiri dah terbelah sampai ku pinggang pun dia takkan sedar.

PuteriSatu said...

apple : muehehehe..itu aar...konpius aku tuh...

elly said...

mcm aku penah cakap la...soalan2 mcm ni mmg tak akan habis...selagi mulut boleh bercakap...mata boleh memandang..telinga boleh mendengar...

p/s:hehehe..aku ada nasihat kawan aku...dah mmg sifat manusia suka amik tau kan

PuteriSatu said...

elly : itu ler....ko nasihat..jangan tak nasihat..

Aku Bukan Bidadari said...

Manusia mulut bukan mcm tempayan.. biarkan mereka bertanya, kalau perlu jawab , kalau tak perlu pulang paku serpih kat depa..
MANUSIA>.

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

pendek kater...mulut owang mmg x boleh ditutuppp...so ader telinga dgr...ada mata pandang...ader mulutt...diammmm...sesungguhnyaa diam tu lebih baik dr byk berkata2 bende yg x de pekdahhh....huhuhuhu...tazkirah ini jumaatttt...huhuhuhu...tqqq....

PuteriSatu said...

abb: eeeekkk..???

lyzz: ya betuuul...!!!

PB said...

SABAR JE LAH..

jerangkung said...

kenapa dan bila soalan yg paling aku menyampah terutama dari boss... yang lain boleh aku bedal jer ekeke....

besa a tu... aku dedulupun macam tuh jugak...

razlizahazleen said...

puterisatu..hai..macam tulah adat manusia..sebok jer..ni pon nak menyebok gak..ekeke..takpe..kakak kiter dah 4 tahun kawen,tapi still tak dapat baby.kiter pon tak sabar tunggu..kakak kiter kata, Allah bagi peluang kiter blajar sediakan diri.Bila dah bersedia,baru dia bagi..kan..kan..(Kak long kiter tu suka sgt barang2 mickey mouse..beg tgn pon mickey mouse..tak sedia lagi gamaknyer..hehe)

PuteriSatu said...

pb : sabar..sabar...

jerangkung : ooo ko pun dulu suka menyebok ek...jaga tepi kain orang ya...muehehhe..

raz :ya ke...entahla...sabar jekla..tuhan akan sentiasa bersama dengan orang-orang yang sabar...tapi kekadang..menangis jugak sendiri...sian kita...uuuwaaa..

alinlai said...

kwang kwang kwang...ramah tamah orag kita ni...

ayang5008 said...

ala mulut org..biasalah.. kalo sehari tak mengata.... berbuih kott...penduli ngan ape org nak kata. penat berkata.. diam laa dia