Thursday, August 03, 2006

Puasa Khamis....

Semalam masa nak solat Asar kat dalam surau...sembang jap ngan budak operator kat ofis ni...act dia kawin awal 2 minggu dari aku...

Budak Operator : Saya ni tak tahu la kak...bulan lepas tak datang period...

Aku : oo ya ke....emmm ada la tu kot...tak check ke...?
(sambil sarung telekung...)

Budak Operator : Tak plak kak...sebab saya kan selalu lewat datang period sejak kawin nih...period tak tetap...

Aku : Iyerla...tapi selalu kamu kan selalu lewat seminggu dua jek kan...ini dah sebulan...kira dah lewat sangatla tu...dah boleh sangatla nak check....
(sebab dulu memang dia penah citer sejak kawin period dia selalu lewat seminggu...)

Budak Operator : Tak tahu la kak...tak de kot...tak de loya2 pun...

Aku : Ala...tak semestinya loya-loya....check ajerla..dah lewat sangat tu...mana tahu ada rezeki kamu...kan....
(Dan aku pun mula menunaikan solat...tapi dalam solat aku petang tu dah tak khusyuk...memikirkan...dah tak de gengla aku kalu dia peknen..aku tak de kawan la lagi pas ni...uuuwaaaa.... mood aku mula jadi tak berapa ok....asyik fikir pasal budak operator tu akan peknen...dan semua orang akan memperkatakan yang dia dah peknen....aku?????? tetap macam ni.... Ya Allah ya tuhanku...tetapkan iman dan kesabaranku.... Ikhlas aku katakan..aku gembira bagi pihak kawan aku ini..dan aku jugak bersyukur bagi pihak dia....tapi hati kecil aku tetap rasa cemburu... dan mood aku tak baik sampai aku balik umah...tapi bila tengok muka Yon...terus mood aku ok...alhamdulillah...klu boleh aku tak nak mood aku akan mempengaruhi hubungan mesra...hubungan kasih sayang...antara aku dan suami...aku tahu...akan ada rezeki aku nanti...insyaallah....

Dan Hari ni aku puasa...tak larat tul la....pagi tadi bangun 5.30 dan minum air jek..ingat nak buat milo tapi tak de selera plak nak minum milo... dah bangun masuk bilik tidur balik sebelah Yon...

Hari ni tak mood nak tulis blog aarr....Hari ni kena balik lewat... sebab keta Yon bawak...aku malas nak bawak keta dia..sebab keta dia clutch nyer aku rasa ketat sangat...rasa nak tercabut kaki aku klu tekan...so aku tak nak bawak keta dia..aku sanggup bangun pepagi..tumpang dia gi keje..dia hantar aku ke ofis pagi ni...subuh sepie aku dah sampai ofis...maghrib baru aku sampai rumah agaknye...sian aku... tapi seronok sesekali Yon hantar..cam `Mem'jek...keta sampai depan lobi...seronok...tapi bab balik lewat ni yang tak berapa nak seronok nih....muehehehhe...tak per la..bukan selalu pun....

Penat aar aku hari ni...esokla continue tulis apa yang nak ditulis...

7 comments:

jerangkung said...

teringat masa check dedulu... bila positif jer aku terus melompat sampai dr geleng kepala wakakaka

PuteriSatu said...

eeii bestnyer...aku nak sangat saat2 cam tu...

Yatie said...

takpe, ada geng la nieh .. apa lak takde .. aku nieh dah 2 tahun tunggu, takde rezeki lagi .. redha ajelah .. awal lagi kawen tuh,, baru 4 bulan .. semuanya dah tertulis, sabar ajelah ok .. :))

Sastri said...

err... bila laa nak start posa sunat nih... posa ganti dah settle 6 hari, tinggal sehari je...

PuteriSatu said...

yatie: iyerla..aku sabar ni...eh yatie...ko punya blog naper tak boleh bukak..aku nak baca aar....aku nak baca...

sastri : mueheheh....bebila pun boleh tuh...

alinlai said...

sabar je tuan puteri, insyaAllah ada rezeki tak kemana...sementara waktu ni dulu berdua-dua...ada hikmah tu :)

PuteriSatu said...

alin : tul tu lin....thanks your advice...