Saturday, September 02, 2006

Cahaya Cinta...Love Forever & Ever...

Dia telah menentukannya…
Kita bertemu dan bercinta…
Inilah oo takdirnya…
Bukan kerana harta..
Inilah citra cahaya cinta…
Ooh tuhan pintu telah kau buka
Tak mampu ku menafikannya
Kejujuran diberi…
Kasih takkan terhenti
Inilah bahagia yang kucari
Sayangi daku….pelukla daku…
Janji denganku…
Semai cinta yang satu
Tuhan menguji….takkan berhenti
Hanya ku pinta..sama serta menjaga…hingga ke alam syurga..
Hingga ke alam syurga…Sayangi daku…

Hari ni genaplah 5 bulan kami berkahwin…alhamdulillah…
Walaupun masih baru sangat lagi…
Masih banyak lagi yang perlu kami tempuhi….
Masih sikit sangat yang kami lalui…
Masih banyak kasih sayang yang perlu kami semai…
dan masih jauh perjalanan yang perlu kami susuri….

Abang… terima kasih kerana sudi berkongsi hidup dengan sayang…
Terima kasih kerana sudi berkongsi kasih dan sayang dengan sayang…
Terima kasih kerana sudi menerima sayang seadanya diri sayang…
Terima kasih kerana sudi menerima buruk dan baik diri sayang…
Terima kasih kerana segala-galanya…

Love Forever & Ever….
Sayang
1 September 2006

22 comments:

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

MOGA BERPANJANGANNN...SEDAPKAN LAGU CT TUHHH

Aku Bukan Bidadari said...

SEmoga berkekalan dan berbahagia selamanya dunia dan akhirat..

PuteriSatu said...

lyzz : aá sedap....ct tujukan lagu tu khas untuk suami tercinta dia...aku tujukan gak khas untuk suami tercinta aku...tapi bukan dato'k la...dato'b...mueheheh...

abb : amin...insyaallah....

alinlai said...

sambut ulang 'bulan' kat mana malam ni :) ?

PuteriSatu said...

alin : ntahla....dok umah jekla kot....muehehe.....

Apple Pie said...

mlm ni boleh lah sorang jadi otramen sorang jadi raksakse...berlawan2 gitu sapa lagi kuat muehehheheheheh

Shami said...

Puterisatu: baru 5 bulan yer...tak per, moga kasih anda berdua kekal abadi, akak ni dah 10 tahun dah, sejak 2 menjak ni macam bercinta ler pulak...tu ler keluar sajak majak bagai..he..he..he...akak doakan puteri, tabah menghadapi dugaan hidup sebagai suami isteri sebaiknya, kalau kita sayang dia, kita mesti sayang keluarga dia jugak ( walau dalam hati terbakar bagai nak meletup) he..he semoga dia juga sayangkan keluarga kita,...jangan ada perasaan memendam rasa antara dia dan kita, takut nanti ribut melanda...

Syikin said...

Salam,

Kata pakar perkahwinan barat, 5 thn pertama perkahwinan adalah tahun perkenalan. Fasa inilah kita kenal segala buruk baik pasangan. Kalau dpt lalui tempoh 5 thn pertama ini, alhamdulillah.

so, kiranya ada 4 thn lbh lagi untuk PuteriSatu kenal peribadi suami n begitu juga sebaliknya.

Doa akak pd PuteriSatu, moga cinta kalian kekal dunia akhirat.Amin :D

kak Shami tu dah 10 tahun, akak baru 8 thn & 4 anak..hehe. nanti celen akak ya bab bilangan anak ni. hehe lagi.

p.s. suami akak plak dato' F n akak datin N, jadinya F&N..hahaha.

Idham said...

:) sunggung indah...semoga terus bahagia dunia akhirat...

wahai suami....dirimu bertuah, syukurlah
kau punyai....isteri yg pasrah,
bimbinglah

jgn lupa baca bersama permata yg hilang tu ye...

Abg Idham.

PuteriSatu said...

apple :otramen taro ek...mueheh..

kak shami : tima kasih banyak2 kak di atas nasihat yang cukup berharga tuh...im very apreciate..

Kak syikin : kak syikin pun sama...saya cukup hargainya...nasihat yang macam ni la yang sangat saya perlukan...thanks kak..

Idham : insyaallah..sama2 mendoakan segala dalam keredhaan allah ...amin..

lizazul77 said...

mueheheh... lagu ni penuh makna tersirat.... klakar pon ada

Ayu said...

salams....
weii lama aku tak dtg sini.. bukan blog ngko je tapi blog aku sendiri pon takleh p hehehe.. ko sihat ker? harap2 semuanya baik2 aje.. take care

zamdee said...

pizzaaaaaaaaaaaaaaaaaa

seorang aku said...

Selamat Ulangbulan perkahwinan... moga bahagia berkekalan... aminnn

tee said...

alhamdulillah & semoga berkekalan rasa kasih & sayang..:)

Yana said...

Hi puteri..
tgh mencari jugak saper la puteri nie..dok blog hopping tapi lastly jumpa gak.. :)

by the way nice to knowing you...

well,awak pun baru kawen gaks...rasa sonok sbb ader jumpa member baru...keep on blogging ok...

Mamamanja said...

ermmm

ustazmuda said...

assalamualaikum,,,

Salam kenal... salam ziarah dan salam tandnag...

dingin said...

aku bosan lalu aku tersesat

sekian

Faridt said...

5 bulan tu baru lagi, byk 'benda' nak kena explore lg tu...:)

Shami said...

Salam, mana pergi adik aku nih..lama dah ni tak update ..blog nih....

MaNiQ KaYaNgaN said...

moga berkekalan..