Tuesday, October 17, 2006

Salam 24 Ramadhan...

Semalam…Yon ada meeting. Dan dia lewat balik…so..aku berbuka umah akak aku…tapi lum sempat waktu berbuka…rupanya dia dah sampai umah… So berbuka sensorang dia kat umah… Lepas berbuka umah akak …aku terus balik… Malam tadi aku janji ngan Yon nak pi makan beefsteak kat Selayang… Yon order Fish & Chips aku order beefsteak… Last-last….aku yang makan Fish & Chip…Yon terpaksa habiskan beefsteak aku…. Tekak aku ni dengki kat makanan Yon…muahahhaa…. Minum fresh oren gelas besar…. Yon dah kata…minum ais nanti esok badan lemah-lemah…. Ha…kan dah masin mulut dia…pagi ni aku rasa lemah segala anggota badan aku….aduhai… Ada sapa-sapa punya petua untuk kembalikan kesegaran badan….muahahahha….tak larat ni….mata ngantuk…badan lemah…uuuuwwaa….rasa nak balik umah je….lepak-lepak kat rumah…

15 comments:

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

mmm..den pun x do petuaa...smlmlak... den balik lambatt..sbb hubby meeting gak..kua dr opis dh kul 6...pastu singah kat pandu lalu mc d..sg besi la kut..order nugget, milo n bubur nasi jer..tp aku mkn bubur nasi..sekerat jln jo..dh x larattt..spai jo umh..mmg poning2 lalat...tp leh tahan lagik...mandi jo...ermm..trus kua balik...aduiii...pas mandi..aku mkn laksa lakk...akak aku bawa..try laaa...tuk alas perut kann...then trus mkn ubat tahan muntah...kang kua balik...lagik payah..lesu lemah bdan aku...gosok baju pun malehh...aduii...tahan jo laaa...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

nk tye jap..shout boz ekau ni..ok ker ko...poning2 lalat gak ko...mmm...lagik satu..ekau kojo area mano

alinlai said...

tuan_puteri makan banyak ke skrg ni? ke ke ke tak pe makan jgn tak makan...nanti kena pantang lepas bersalin :) Salam Aidilfitri ....

Syikin said...

salam,

mmg minum ais melemahkan badan..petuanya..drp awal jgn minum ais..

Syikin said...

Salam, lupa nak komen utk entri sblm ni ..

nape tak suka balik rmh mil? tak seronok ke? sbb segan ya tka leh nak rehat anytime? adatlah tu baru kawin :D.cuma akak ni stail selamba derk aje hehe..

bukan apa, takut nanti, satu hari tiba2 yon pulak tak suka balik rmh mak puteri sbb dia pendam rasa n duk fikir, asyik aku aje sporting balik rmh mak dia..tapi dia balas sebaliknya. na'udzubillah tu...jgn sampai jadi camtu pulak ya , sbb Allah tu Maha Membalas, anytime Dia boleh balas..

so, sementara kita dpt suami rajin p rmh mak kita, kita pun kena buat benda yg sama gak kat family dia, apatha lagi parent dia restu kita kawin ngan anak dia..kiranya balas budilah ni sbb dpt parent in law ok..cuma kalua jenis parent in law k.o tu, mmg payahlah sikitkan..kena banyak sabar.

pesan akak, jgn sampai jadikan suami kita lebihkan isteri drp mak dia sendiri hingga mak mertua kita kecil hati, takut nanti kalau suami mati, tak cium bau syurga, sbb syurga anak lelaki tetap bawah tapak kaki ibu wlwpun dah berkahwin, tp syurga anak perempuan yg dah berkahwin, pindah pulak ke bawah tapak kaki suami.bezakan?

mcm kisah sorang sahabat nabi payah nak mengucap sbb dia terlalu lebihkan isteri sampai mak dia kecil hati n tak maafkan dia, akhirnya baru dpt mengucap n meninggal dunia, bila mak dia maafkan.

tentu kita tak mo krn kita suami tak masuk syurgakan? camner nak sehidup semati ngan dia di dunia n akhirat nanti?

benda2 camni nampak kecil dlm rmhtangga, tp benda kecil nilah boleh gugat kebahagiaan rmhtangga..

kalau puteri malas nak p sbb fikirkan tak boleh nak baring2 sbb segan kat mil, akak rasa tak salah kalau puteri nak rehat lebih sikit, sbb puteri tgh pregnantkan, ikutkan teruk gak tu sbb loya n pening memanjang. akak yakin mil & fil akan faham..

WAJIB jaga hati n perasaan mil n fil mcm PARENTS kita juga..hatta kena lebihkan keluarga suami sbnrnya, sbb kita dah pindah tanggungjawab pd mereka.

kalau PERKARA ni puteri buat ngan senang hati, n suka balik rmh keluarga suami, PERCAYALAH..yon akan lebih CINTAN n SAYANG pada PUTERI.

so, kalau dpt suami sporting benarkan kita balik rmh mak kita sendiri, tak sekat kita..kena HARGAI 1000% tu, n kena balas perkara yg sama pada keluarga suami, sbb tak smeua isteri dpt peluang mcm tu..

maaf ya puteri, harap tak kecil hati ngan pesanan akak yg nak tgk kebahagiaan berkekalan puteri n suami.

PuteriSatu said...

zu : ituler....aku pun sama ko ler...aku keje kat jln tun razak...sebelah ofis ko je...kat area celcom...area national library...

shoutbox aku tak ok....ntah pening apa aku tak tahu...si shiemz yang tolong letakkan tu...

kak syikin : thanks so much kak..atas nasihat akak.....saya hargai sesangat....

elly said...

ko gi la surau jap..bawak2 tido...lelap brg 1/2 jam...pastu sambung balik keje...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

kat pusat darah ko...heheehe..umh kek mano lakk..

PuteriSatu said...

ely : iyerla nanti aku pi.


zu : umah aku kat ampang....

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

myewa kerrr..brp erk sewa kat saner..teres ker aper..

PuteriSatu said...

zu : aá...sewa...umah aku tu sewa rm600...mahal ler....aku ingat nak cari umah lain ler...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

haa...600..x sanggup aku...spai nk abis gaji dibueknyoo..nk makan lagik..ohh tidak..tp standard la area sini mmg gitu ler rega nyerr...tryla cari murah skit..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

aku cadang kat hang..dr hang sewa 600 sebulan..baik hang beli umh..bayar bulan2 kat bank..600...ader gak faedahnyer kemudian nantikann..

PuteriSatu said...

zu : aku memang tengah survey umah sekarang nih.....paling lewat aku beli awal tahun depan....tengah survey sekarang....

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

umh lelong x nk beli kerrr...company aku ader...hehehehe..ko nk area manerr