Thursday, November 30, 2006

Mak Call lagi...Bessshhhnyeeee....

Alhamdulillah...tadi mak call lagi...seronoknye...mak kata dia baru balik solat subuh...dan baru balik beli barang sikit...kitorang pun share-share la cakap...kejap aku..pehtu akak plak...seronok nye bila dengar mak kata dia sihat...makan semua senang...sedap...dia kata...tapi orang memang ramaila kat sana...suara mak cam seronok je kat sana...yang aku lega mak kata dia sihat...itu yang aku nak dengar tuh...aku takut mana tahu perubahan cuaca buat badan mak tak sihat...alhamdulillah dia sihat... Cuma dia tanya kat mana buku panduan haji dia kitorang letak...sebab yang kemas beg bukan dia..kitorang...aku pun tak sure..aku kata kat beg merah..dia kata dah cari tak de...kat beg gantung kat leher tu..tak de!...aku tanya kat beg besar roda tu pun dia kata tak de..tapi aku suruh dia tengok kat poket belakang beg roda dia...dia kata dia lum tengok...aku doa harap-harap adala kat situ...Yon yang masukkan buku-buku tuh...aku pun tak sure...tapi aku suruh mak cari kat poket belakang tu...lepas mak call aku cepat-cepat call Yon...memang betulla..dia yang simpan kat poket belakang...patutla mak tak jumpa..mak pun ntah tahu ke tak beg besar tu ada poket kat belakang tuh...aku doa mak dapatla cari buku tu... Aku dapat cakap ngan mak tak sampai 10 minit kot..dalam 5-6 minit je...tapi dah buat aku lega...besh...mak call...klu mak dapat call seminggu sekali seronok...leh tahu memacam citer dari mak...miss u mak...anak mak rindu sangat kat mak...tak sabar nak tunggu 10 Januari 2007...masa tu dah tentu aku akan cuti 2-3 hari...dan dah tentu mak tido umah aku...beshnyeee....cepatla masa berlalu...cepatla habis tahun ni...

6 comments:

PB said...

mak kak pb daftar kat kelana jaya pada 25hb jam 830mlm.
mak puteri??
balik 10hb...samalah...
apa no flight??

PuteriSatu said...

pb: loor kak...samala...tapi mak saya lapor diri kul 12.30..tapi masa saya sampai kelana jaya...bakal jemaah kul 8.30 tengah masuk...dan sedara mara diorang ramai lagi kat tepi2 tuh... lain flightla..sebab mak kak pb lapor diri 8.30...mak saya 12.30...tapi balik samala 10hb...klu tahu leh jumpa kat kelana jaya kejap kan...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

senang la skrg...nk call2 kan..x mcm duluuu

PuteriSatu said...

zu : itupun ko...mak aku tak de hphone pun...semalam dia beli kad harga 55 ringgit...dia call dari public phone hotel dia kot...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

ko jgn la asyik suh call jer.

PuteriSatu said...

zu : hish aku tak de aih suruh dia call...dia sendiri nak call...aku suruh dia call 2 minggu sekali je..dia yang call seminggu 2 kali..muahahah...mak aku memang gitu...klu kat sini pun selang semalam dia call aku ngana kak aku ....