Tuesday, November 21, 2006

Nangis Sambil Makan...

Lokasi : Depan TV
Tempat : Atas Sofa

Aku : Abang...tak nak dok bawah....(Yon dok kat ujung kaki aku...aku dok atas sofa sambil makan buah pisang...)
Yon : Ala...tak per la....nanti syg nak bembaring atas sofa tuh..biarla abang dok bawah...(sambil tangan dok tekan-tekan remote...)
Aku : Tak nak! Tak nak! Abang dok kat sayang...dok kat sayang...(sambil tepuk-tepuk atas sofa..saje ngengada aku...)
Yon : emmmm...(sambil bangun dok sebelah aku...)
Aku : emmm..cam tu la....abang peluk sayang...(sambil tarik tangan Yon)
Yon : emmm sayang ni....abang tengah tengok tv ni...
Aku : (Tarik muka masam...muncung cam cencurut...sambil kunyah pisang....)(entah macamana....aku jadi sedih...jadi sayu...Yon dah tak sayang aku lagi ke...?? jahatnya hati aku...fikir yang bukan-bukan...tetiba air mata dah bergenang...menitik...aku menangis...)
Yon : (Pandang aku....) eh...dah nangis? hish..hish...ha..yerla..yerla...sini abang peluk...ala cayang..cayang...sikit je dah nangis...(sambil tarik aku...peluk aku...tapi aku tetap nangis lagi...)
Yon : Dahla tuh...sikit je...tak mo nangis2 nanti baby kat dalam kuat nangis cam mama dia...nanti sayang yang tak larat nak pujuk..abang tak tahu....(sambil gosok2 langan aku...)(Baju Yon dah basah dengan airmata aku....naper aku sensitif sangat...padahal tak de benda yang serius pun)
Yon : Nangis...klu nak nangis cuba berenti makan...tak lawa la nangis sambil makan...(itu la yang kelakar kelakarnya airmata berjurai-jurai...tapi pisang tetap aku makan...kelakar kan...muehehehhe nangis ngada-ngada memang cam tu....agaknyela...)

16 comments:

Ummi insyaAllah said...

jadi isteri puteri kena tabah...tak boleh mengada2 sgt...mana tahu lama2 suami boleh boring dgn perangai kita...

Suami...memang sepanjang masa sayangkan isteri...tambah2 br kawin mcm puteri...cuma tak reti nk tunjuk mcmn...so kita sbg isteri tak boleh laa mengharapkan belaian 24 jam...mana tahu nnt kena duduk berasingan ke...mcmn...so puteri kena tabah...tak boleh manja2 sgt...
kuat kan semangat...lawan perasaan negatif yg dtg...krn kdg2 perasaan dan naluri kita ckp suami tak syg...mungkin akan jd doa...so baik kita positif sentiasa,..manja2 boleh tp jgn selalu.

RaFFLeSiA MeRaH said...

eh2...ngengada tul minah ni...sib baik mamat tu nak peluk, watnyer dia wat tak tahu jer...camner?? muehehehehe...

PuteriSatu said...

ummi insyaallah : cam tu ek...? tapi aku ni memang jenis cam ni...manja sentiasa....
Problemnya Yon pun sama manja dan ngengada cam aku gak....nak wat camana tuh...? muehehehe...sayang sentiasa...rindu sentiasa...manja sentiasa....muehehe..motto kitorang tuh....

RM : itu ler pasal....hihihi..ko dah kawin nanti camner plak eh..? muehehhehe

happyirfa said...

puteri..kita pun sama gak mula2 kawin dulu ler.yelah bunting pelamin so lagilah ngada2..tapi skrg tak de masa dah nak buat camtu..baru dekat sikit adalah hero yg menjerit2 dgn nada jeles. siap tolak2 lagi ayah dia tak bg duk dekat2 kat umie dia so how?

PuteriSatu said...

irfa : ya ke...alhamdulillah kat irfa...murah rezeki bunting pelamin ya...akak lewat sikitla...tapi alhamdulillah apa pun..

mueheheh...itu la..sekarangla masa nak bermanja-manja ya tak..nak mengada-ngada...ambik peluang sekarang ya tak..nanti dah ada anak....masa tu nanti dah tak de peluang dah...

So kita ambik peluang sekarang eh....mueheheheh...rugi tak bermanja...dan tak mengada-ngada nih...

edyan7 said...

hehhehe... itu namanya pembawaan budak kak! dulu yan masa pregnant bukan main mengada2... tak larat hubby...lebih teruk dari baru-baru kawen. Asyik nangis je...

Keluar baby...huh... pakar dalam bidang merajuk nih! boleh tak nak pandang dengan org yang dia rajuk tu...hubby cakap sebijik cam yan masa mengandungkan dia! betullah tu... apa kita buat anak pun cam tu gak... tapi tak pe.. time ni lah nak ngada2 pun... besok anak kedua ketiga... dah tak sempat... mengandung pun kena layan yang lain2 tu! :)

sweet hubby kak puteri yek!

PuteriSatu said...

yan : itula pasal kan...sekarnagla time nak ngengada ya tak....

Hehehe...cute nye anak yan merajuk tu ya..dapat akak imagine camana..mueheheh...

hubby akak sweet...ya ke...tengok kat maner..????

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

x dpt bygkan ..nangis sbil mkn pisang..hehehe...lapo sgt ker..sedap sg tker..hahaha

PuteriSatu said...

zu : Sedap dan lapor...pisang peberet aku weh...itu sebab aku tak peduli sambil nangis pun aku makan..mueheheh..

Syikin said...

salam,

hehe..itu pembawaan budaklah tu.

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

ooo...ye ker..aku pisang ni kureng skit..tp skrg..aku telan gak..hehehehe...tp kalau goreng pisang..mmg aku laju...hehehehe...pisang pnassss..satuuu

Faridt said...

nampaknya bakal anak puteri pasti lebih manja dari mak ayahnya..jgn manja sgt ekk..bahayo.

PuteriSatu said...

syikin : pembawaan budak ke pembawaan mamanye ek...

zu : aku pisang peberet aku weh..

faridt : lagi bahaya ....lagi best....

zamdee said...

heshhhhhhhhhhhhhh..
sib baik ko tak nangis time buang air.. kalo tak, lagi tak senonoh, muahahaha..

PuteriSatu said...

zam : ko lah nangis dalam bilik air....eiiii tak malu...ko ler tuh...

Shami said...

Lor nangis pulak ...esok2 aper pulak pembawaan nyer yer...he..he..he