Thursday, November 02, 2006

Raya Pertama Sebagai Isteri....

Assalamulaikum semua….

Alhamdulillah…kita dapat berblog lagi kan….Ramadhan dah pun berlalu ya tak..rasa sayu je nak tinggalkan ramadhan…dan Syawal pun menjelma dengan sinar syahdu…. Pertama kali beraya dengan suami….pertama kali mencium tangan suami di pagi raya….terasa syahdunye hanya tuhan yang tahu…. Dan alhamdulillah segalanya dipermudahkan….

Kebetulan raya kali ni….raya pertama bagi kami dan kami beraya kat kg aku kat Temerloh….muahahahha….Yon kene bakar lemang….muahahaha…panas.. panas…maklumla mak aku nak bakar lemang siang hari Isnin….so masih berpuasa….nak demam la member….Yon bukan biasa bakar lemang…tapi dia buat the bestla untuk pertama kali bakar lemang tuh….sian baby bucuk aku ….berpeluh2 satu badan…lepas bakar lemang…petang dah macam tak bangun..muehehhe….tapi mak aku puji lemang dia….tak hangus..tak de kerak…masak sampai dalam…nampaknya tahun depan dia kena kontrak buat lemang lagi la….sian Yon….I luv u….muah!umuah!

Kebetulan aku memang tak berapa larat….semua Yon la…itu Yon..ini Yon…segala-galanya harap Yon….Yon pun Yang Menurut Perintah la….agaknye dia fikir aku tengah tak berapa larat..segala-gala diikutkan..diturutkan….thanks abang….

Kat kg aku seminggu..dari sabtu sampai sabtu….sabtu tengahari baru balik Sepang umah MIL and FIL aku….sian Yon aku tahu dia dah cukup beralah ngan aku untuk beraya kat kg aku..sampai seminggu tuh….aku pun takkan nak berkira untuk tido semalam kat umah mertua….apapun rasa….perasaan…yang tak bagus…aku ketepikan….aku buang jauh-jauh….supaya tak mempengaruhi fikiran aku….biar aku selesa….biar aku happy….dan aku tahu…bila aku happy Yon akan happy…bila aku nangis..Yon akan susah hati….sebelum sampai sepang singgah umah akak Yon dulu..makan-makan dulu…dan balik hari ahad tu….sebelum balik ampang singgah gak umah akak dia kat damansara…semua umah akak dia kitorang dah pi beraya…alhamdulillah….

Ramadhan dan Syawal memang membawa erti yang cukup besar bagi aku tahun ni….cukup bermakna…pertama kali beraya sebagai isteri….dan bakal ibu untuk baby mama dan papa ni kan….alhamdulillah..dan masuk 3 bulan….semoga baby mama dan papa…sihat dah sempurna..ya sayang….

Okla…..untuk entry aku lepas ni ..cukupla takat ni dulu…cam slow je..sebab banyak makan lemang kot…otak aku tak berapa nak bekerja dengan baik….ok….sementara tunggu Yon nak balik ni….sekarang aku jadi mem balik…berhantar dan berjemput….tapi kena tunggu lama sikit…kena sabar la….okla….baba

11 comments:

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

samola kito sbg isteri...papo pun ladies 1st...hehheeheh..aku mlm n pagi spai tghari raye rpertama kat umh aku...dlm kul 2 ptg..baru pi umh MIL aku lakk...tp syok gak beraya sbg bakal mama nih..walaupun perut x nmpk lagik..ado ajo yg aku dpt...hehehe..seingat..2 umh aku beray aaku dpt mangga mudaa...cedap wooo...tu pun x abis lagik...hehehehee...pi lak umh sedar amara..ader lak asam jeruk..mmm..lagi lajula aku...hahaha

PuteriSatu said...

zu : muahahaha..murah rezeki ya tak....

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

tu pasaiii...kalau x pi pun..ader je org nk bekalkan tuk kiter...hehehe

happyirfa said...

hai puteri ..raya sakan noo sampai cuti seminggu kat kg awak..nasib baik yon ikutkan jer..sayang betul dia kat awak..
anyway SELAMAT HARI RAYA..

Ayu said...

wah sonok yer raya kat kampung lama.. hehehe.. kite sampai raya kedua je tu pon raya kedua dah balik KL dah :)

ok.. take care

Apple Pie said...

tak elok makan pulut byk2, melemahkan badan. lagi2 ko dah mmg lemah. pastu angin sama.

Anonymous said...

beraya pertama kali sebagai isteri memang seronok. Salam Aidilfitri buat puteri dan Yon.

alinlai said...

beraya sakan nampak :) ke ke ke jaga diri bebaik...

Syikin said...

salam,

ni tahun k 8 akak as isteri sambut raya n tahun k 7 as a mom hehe..nanti tahun depan awak lagi kalut nak sambut raya ngan baby pulak.

wah..nampaknya lelama mahirlah yon awak bakar lemang tu..

PuteriSatu said...

zu : rezeki baby tuh...

irfa : raya sakan tu tak ler..mueheh...tapi sakan ler beraya..

ayu :seronok lama kat kg..tapi nak balik kl..aduhai lemahnya segala sendi..mueheheh

apple : itu ler pasal..dah sedap ko...ngap ajela

Yus : salam untuk Yus dan family gak...

alin : ko pun jaga diri gak..

syikin : oo ya ke kak...kena minta petua ni kak...camana nak buat tak kelam kabut bila ada baby ni nanti...

::ziLla:: said...

isk..lama gile ko raya kat kg sendiri..mmg x aci...:P