Tuesday, August 25, 2009

~ Menu Ramadhan Ke-3~

Ramadhan ke-3.... mama dah start kerja.. so mencabar sikitla untuk memasak... sebab dari ofis nak ke rumah... bersesak dengan jem yang teramat sangat... aduhai... rasa nak menangis je dalam kereta... nak keluar dari KL nak ke AKLEH tu yang sakit sikit... stuck kat Eon Bank menghala ke Jalan Tuanku Abdul Rahman... adeeh rasa nak menjerit je... kat situ je dah ambik masa 20 minit... tak sabar rasa nak tukar waktu kerja awal next week... sampai rumah dah pun jam 5.45 petang... mak aih... sempat tak nak masak nih... insyaallah sempat kot sejenis dua lauk... goreng je ayam... dan buat sambal ayam... goreng sayur kangkung... cukup kot... kebetulan papa balik bawak plak kari ikan... tak tahu la dia beli kat mana...huhuhu.... so menu Ramadhan ke-3 seperti di bawah....


Ayam masak sambal...


Goreng Sayur Kangkung..


Ayam Goreng perap halia...


Kari ikan papa beli.... sikit pun tak de sapa nak sentuh... cian kari ni...


Ni kuih tradisional orang pahang... kuih dodol kukus.... ahaks...

10 comments:

Mama_Aqish said...

wah...terliur rasanyer nengok menu nie....sedop botol...

ai said...

Rajinnye masak masa keje!!...aku ni malas. Tak larat pon ye gak. En somi pon ckp takyah masak..hihihi..masak masa weekend je. Skang ni pulun makan beli kat param tu je..

Putra Mama said...

wahh.. terernyer masak.. sempat yer.. siap dodol kukus lg tu.. kalo sy 5.45 tu mmg dah x sempat la.. sempat msk sardin jer kot.. heheh ;)

MRS. K said...

mama, byk nye.. cam ramai beno nak makan?heheeh..
dah tu cane nak pindah acacia ni?
agak² kui bp la nak smp nilai??

lady D said...

walaupun masakan yg simple tp membuatkan lady D menelan2 air liur ktk baca entry nie...syr kangkung tu nampak sedap je...blk nak masak kangkung+taucu la...

Diarihatiku1976 said...

wah sedap nya.. ramai meleleh air liur nengoknya.. tapi.. wakakka.. 30 hari bulan ramdhan ada n3 masak ekk.. bagusss..baguss,,,

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

samalah sy ... smp umh pun dah kul 6 lebih .. nak masak pun mcm x smpt jer .. beli jer satu lauk kt bazaar .. sahur leh mkn lagie

atie said...

memang kuih tradisional tu, arwah mak akak suka....masak lagik ekk, bagusler mama,

CuTeMiUt78 said...

kira sempat lagi la klu ko nak memasak.. nak banding aku ni blk keja dah 6.30 ptg.. smpi umah ngam2 kul 7.. memang tak dan la nak masak bagai..

Jiey^Mien said...

Byknya lauk..
Peh.. sakan nih.. =)