Saturday, April 30, 2016

KAFTAN COMEL

Ramadhan dah makin hampir!
Ada setengah tailor dah close! Tak nak ambik tempahan lagi!!
Oh baju anak-anak masih belum tempah! Aduuhhhh... Streesss??
Tak perlu stress... Kami open tempahan utk Set Kurung Kaftan Yg sangat comel utk anak-anak dari umur 6 bulan - 12 thn... lega korangkan??

BERMINAT TERUS PM/WASSAP UTK TEMPAHAN 012-2701522

- Material : Dull Satin (Sejuk, lembut sesuai utk anak2)
- Size 6 bln - 12 thn
- Serius buyer sahaja 
- Pre-Order (Anggaran 10 hari sahaja)
- Deposit RM20 sahaja










UPDATED SIZE
*Boleh rujuk anggaran size di atas ni utk pilihan size yg sesuai


Wednesday, March 16, 2016

Banyak Nak Citer... Tapi......

Sebenarnya banyak nak citer kat blog nih..
Tapi malas sungguh nak update....
Ada je kot masa nak update...
Bukan kena update pepanjang pun kan...
Tapi adoilah... malas pun ye...
Act rindu kat blog nih...
Rindu zaman blog ni update hari2...
Tak de orang baca pun saya tak kisah...
Sebab ini minat saya sejak 10 tahun dulu....
Ya allah.. sedar tak sedar.. dah nak 11 tahun kot blog nih...
Saya bermula pada tahun 2005 klu tak salah... ya ampun.. dah lupa...
Setahun sebelum saya kawin saya buat blog...
Allahuakbar... Saya pun dah lupa sapa nama bloger yg tolong saya buat blog nih...
Blog dia pun dah terabai saya rasa.. nanti nak throwback baliklah kisah dulu2...
Hehehehe.... lama kan... dah nak masuk 11 tahun usia blog saya ni..
Lagi tua dari Aqilah... hehehehhe....
Zaman tu zaman bujang... belum kawin belum ada anak...
Masa terluang bersepah2... hahahaha...
Sekarang masa tak cukup.... acaner tuh...
Tapi orang kata nak tu seribu daya..tak nak seribu dalih...
Apapun saya tetap sayang blog saya nih...
:)

Friday, February 19, 2016

Adik Beradik...


Uiks... berbulan tak update kan.. hahahha
Ala.. tak de sapa kisah pun kat blog ai ni....
Saje nak membebel kat sini...
Oh dua beradik ni klu baik.. memang baik (walaupun jarang sekali la....)
Sebab selalunya punca pergaduhan adalah berebut barang... (Selalu menjadi punca utama)
Oh anak sorang korang takkan rasa tau.. anak dua baru rasa...
Adamasa.. saya biarkan jekla.. lantakkan korang... 
Adamasa.. kena kawal.. klu tak... adalah sorang meraung...
Selalu yg meraung si kakak lah.. adik dia buat dekkk je (Jiwa kental)..
Dah nama adik beradik.. diorang ada rasa sayang.. cuma kadang2..
Kuat sangat bergaduhnya...hahahaha... tak per.. ni semualah yg akan kita rindukan bila
anak2 dah meningkat dewasa nanti kan.. so enjoy jekla... 


Monday, January 04, 2016

HARI PERTAMA PERSEKOLAHAN

Tahun ni hari pertama persekolahan... saya tak bercuti pun...
Kerana memikirkan terlalu banyak cuti yg perlu dihabiskan untuk hari kedua, ketiga, keempat dan ke lima persekolahan... 
Seperti tahun-tahun lepas jugak...
Aqilah tak de masalah untuk ke sekolah bila hari pertama persekolahan...
Sebab mungkin dia dah bosan bercuti terlalu lama... 
Pagi2.. pkl 6.30... saya cuma kejutkan panggil nama dia...
Dia dah melompat bangun... hahahaha.. katanya nak sampai paling awal ke sekolah...
Katanyalah.... tapi tetap sampai ke sekolah pukul 7.20 pagi jugak... jem teruk kan...
Biasalah awal2 mcm ni semua parent yang hantar anak Tahun 1 ramai kan....

Saya lepaskan Aqilah biar dia cari barisan kelas dia sendiri....
Saya perhatikan dari jauh... dia bertanya dengan cikgu....
Saya tahu Aqilah jenis behave... tak mcm adik (Naufal).. pemalu.. kalah anak dara...
hahaha.... 
Saya perhatikan cikgu suruh dia ke barisan belakang... Tahun 3 di barisan belakang...
1st day semua cikgu2 pun kelam kabutkan... so barisan kelas untuk Tahun 3...
Belum ada barisan.... saya pun terus dapatkan Aqilah... dan tanya cikgu....
Mana kelas Aqilah.. masa tu jugak.. cikgu terus aturkan murid Tahun 3....
Alhamdulillah.. tak sampai 10 minit.. diorang dah berada di barisan kelas masing-masing...
Saya pun tak tunggu lama... say goodby kat Aqilah.. dan terus belah.... 

Tengahari saya lari sekejap untuk pick up Aqilah balik rumah.... 
Memandangkan minggu ni kelas KAFA belum bermula....
On the way.. rupanya pendaftaran hari ini... ooh terlepas sudah..
Harap esok boleh daftar lagi... katanya start tahun ni KAFA 4 hari seminggu...
Isnin hingga Khamis.. Jumaat sahaja yang tak de kelas KAFA...
Agak memenatkan jugak sepanjang minggu ada kelas KAFA...
Tahun lepas kelas KAFA Isnin, Selasa dan Khamis sahaja...
Harap Aqilah boleh....

Yang risau Naufal yang akan masuk tadika lusa... 
Nanti saya cerita lain pasal Naufal....

Semoga anak2 dpt belajar dengan baik...
Lebih berdikari.... lebih kuat...
Lebih fokus....



Wednesday, December 30, 2015

JENJALAN CARI ESKRIM

Ni aktiviti cuti sekolah nih...
Sebab kesian kat budak2 duduk rumah je terperuk....
Bila weekend... bawaklah diorang jenjalan...
Masa tu musim panas.... tanya diorang nak makan apa...
Masing2 nak makan aiskrim... tak per mama belanja...
Mama belanja ekrim mahal... telan liur nak bayar...
Dua mangkuk RM40 henggit... hahahhaha...
Tak perlah... dah nak makan eskrim sedap...
Bukan selalu punn....kannn....


Aqilah memang penggemar aiskrim...
Dia boleh ngap2 aiskrim banyakkk...
Kalau beli aiskrim walls tu.. sebekas tu..dia boleh hadap 2 hari je...
Setle.. dia sorang je!!


Naufal pulak... aiskrim kureeeenggg...
Terkial2 dia nak perabis sebekas nih.....
Lebih dia mak bapak jeklah perabis kan.....
Pada tekak saya.... rasa aiskrim BR ni.. 
Biasa je.... tapi sedaplah.. lain dari eskrim lain...
Rasa dia tak muak.. dan buat kita nak suap dan suap dan suap...
Itu kelebihan dia kot....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...