Wednesday, May 27, 2015

Ruang Tangga

Ruang tangga rumah saya sebelum ni cuma ada cermin je... tapi cermin tu mcm tak de fungsi.. tak digunakan langsung... malah dijeling pun tak...  so saya cuma ubah cari idea dekat blog2 yg byk info pasal decoration... byk manfaatnya blog blog mcm tuh... tapi blog saya memang cerita merapu je .. hahahha....



Frame tu memang dah ada dalam stor tak dipasang... so saya pasang kat sini... nampaklah seri sikit ruang tuh.. sekurang2 ada gambar nak dipandang.. gambar Naufal tak de.. bising dia gambar dia tak de.. nanti insyallah akan tambah sikit demi sikitlah frame kat situ...


Mode utk deco rumah je bila umur dah menginjak 4 siries ni kan.. opss... hehehhe.... 

Tuesday, May 26, 2015

Rindu Warna Lama - Cat Dinding Rumah

Korang pernah rasa rindu pada warna lama cat dinding rumah tak...???
Saya mengalaminya sekarang.. tak tahu kenapa....
Rasa macam... lebih suka dan lebih menarik warna putih...
Lebih sejuk mata kot... dan nampak lebih luas kot...
Eh memang rindu la... naper ntah...



Act.. mula2 pindah inilah suasana rumah saya...
Anak sorang.. maybe leh maintain kot...
Hahahah.. anak dua terus ke laut...
Lintang pukang terus rumah saya...
Huhuhuhu....
Kaler putih.. cantik.. act tak putih sangat..
Macam beige kot... tak pasti..  kaler cat dari pemaju...
lepas tu.. gigih saya tukar.. menggedik2 nak tukar kaler..
Bosanlah apalah...
Saya ada cerita kat link sini pasal cat baru...
Tahun 2012... sekarang dah 2015.. saya dah jemu.. dah bosan dengan kaler nih...



Mungkin warna yang saya pilih ni warna yang cepat bosan kot...
Entahlah... tengah fikir nak tukar cat nih.. tak pasti kaler apa yg cantik...
Mahu kembali pada kaler putih plak gamaknye...
Huhuhu.. kot ada yg nak melayanlah.... hiks....
Any idea kaler apa yg menarik ye.. supaya tak cepat bosan...???

Monday, May 11, 2015

Selamat Harijadi.. Aqilah Najla... 8 thn...

Bismillahirrahmanirrahim...
Hari ini... 11 Mei 2015... hadir lagi...
Bermakna... bertambah setahun lagi usia anak kesayangan saya...
....Aqilah Najla....11 Mei 2015 menggenapkan usianya 8 tahun...
Sekelip mata kamu membesar nak.... sekelip mata usia kamu meningkat ke 8thn...
Allahuakbar... cepatnya masa berlalu....

Selama 8 tahun menjaga kamu... kamu anak yg paling nakal dan manja...
Mama rindukan kenakalan kamu... yg buat hidup mama rasa tak pernah bosan...

Setiap nafas kamu Aqilah Najla... tidak pernah tidak mama doakan kesejahteraan kamu..
Keselamatan kamu... kesihatan kamu... kejayaan kamu... kebahagiaan kamu... di dunia... mahupun di akhirat...

Aqilah Najla yang mama sayangi....
Mama cuma mama biasa... yg tidak pernah lari dari memarahi kamu bila silap tingkahmu nak..
Mama marah... kerana mama sayang... sayangkan kamu lebih dari nyawa mama sendiri...

Aqilah Najla yang sentiasa mama rindui..
Perjalanan hidupmu masih jauh sayang.... jauh lagi...
Doa mama.. mama dan papa akan dipanjangkan umur utk melihat kamu dewasa...
Untuk melihat kamu berjaya... utk melihat kamu bahagia....

Aqilah Najla....
Selamat harijadi yang ke 8 thn...
Mama...papa..dan Adik..sayang kat Kakak..!
Luv u forever and ever...


Kamu sentiasa comel di mata mama... 

Thursday, May 07, 2015

BLOUSE CHIFFON CREPE

Korang yang mencari blouse-blouse berlengan panjang, dan material sejuk, boleh usha-usha blouse-blouse di bawah ni... design dan colour yang sangat menawan hati, sesuai digayakan samaada ke pejabat atau bersantai-santai di hujung minggu.. lebih cantik digayakan dengan skirt/slack atau jeans...

MATERIAL : CHIFFON CREPE
SIZE : FREE SIZE FIX L-XXL
PRICE : RM45 FREE POSTAGE

BERMINAT WASSAP : 012-2701522




 B3/04 - SOLD
B3/01 - SOLD
B3/5A - SOLD
Yang lain masih available



Thursday, April 30, 2015

SOHO - Workstation Saya..

Selama ni saya cuma tahu... workstation...
Saya tak tahu apa itu SOHO... kan.. nampak sangatttt....
Betul.. saya memang ketinggalan sikit.. maklumla bukan wanita muda...
Dah tua dah pun.. hehehehe...
Rupanya SOHO tu maknanya SMALL OFIS HOME OFIS.. betul eh???
Bila dah berumur sikit ni.. kita lebih suka/minat tu natural kepada barang2 rumah...
Perhiasan rumah dan decoration rumah... walupun tak grand2 mcm rumah orang2 kaya..
Tapi sedap pada mata kita sendiri pun dah cukupkan...
Maklumlah anak-anak tengah membesar ni... tak boleh nak berbelanja lebih...
Masa depan diorang masih jauh lagi... byk keperluan yg kita perlu spendkan...
Saya lebih suka ambil pendekatan... beli ansur-ansur.. beli sikit-sikit...
Walaupun biasalah.. memang tak sabar.. tapi kena tahankan hati sikitlah...
Kena fikir keperluan atau kehendak... klu hanya kehendak.. saya rasa..kena ketepikan dulu...
Tapi klu barang mainan anak-anak..saya memang kalah...
Husband lebih tegas dan cekal hati sikit klu anak-anak nak beli mainan ni..
Tapi tidak saya... tak tahu kenapa... sentiasa nak happykan perasaan anak-anak...
Mahal tak per.. janji anak saya happy... (tak elok sebenarnya tuh...)
Act anak-anak saya bukan jenis mengamuk tak tentu hala pun klu tak dapat mainan..
(ok nanti saya cerita lain entryla.. pasal anak-anak k...)



Workstation ni.. pada saya yg ada biz online ni.. memang satu keperluan...
Saya perlukan ruang kerja yg lebih selesa.. itu yg penting..
Saya tak boleh buat kerja atas meja makan.. menulis or everything atas meja makan..
Dapa sakit belakang berhari-hari.. sampai terpaksa mc...
Ini kalau hujung bulan order banyak sikitkan...
Awal bulan order tak byk.. so ok lagi....
Saya decide memang perlu SOHO...
Soho AtyFared memang jadi inspired saya la...
Memang tunggu2 je Aty update SOHO dia...
Semua decoration dia memang saya suka...
Pada saya dia kreatif... idea dia menarik...
Thank you aty... klu tak akak ni no idea... huhuhuh...



Bercadang lack tu nak tambah satu lagi... tapi ini pun dah syukur sangat selesa sangat dah buat kerja... alhamdulillah... Malam-malam pun senang buat kerja kat meja ni...

Ok selamat bercuti panjang korang... yg balik kg harap selamat sampai ke kg..














LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...