Friday, May 27, 2016

SPORT DAY GENIUS AULAD NILAI

21 Mei 2016 (Sabtu) 
Dewan Serbaguna BB Salak Tinggi
8 pg - 12.00 thari 
(Selesai Awal sebelum pkl 11)

Alhamdulillah... selesai Hari Sukan anak teruna saya...
Pada mulanya Saya taklah excited mana sebab saya tahu anak saya ni manja sikit, hahahah confirmlah dia tak nak join game.. memang aura negetif betul mama dia ni kan... yerlah.. dia selalu mcm tu... saya tak pernah argue sebab saya sendiri pun memang tak suka ke depan ke depan nih (berbeza dengan kakak Aqilah... agak berani dan agak suka ke depan sikit...)
so saya imagine si adik ni... silap2 masuk 1 game je... (negetip sangat mak ko nak...)
Tapi bila tanya dia... Adik join berapa game. dia kata banyak mama... nanti mama kena datang...
Baiklah.. insyallah kita pegi klu tak de aral.. itu janji saya lah kat dia....
Alhamdulillah sampai waktu dan tarikhnya...
Ngam2 kami sampai 8.30 pagi... sebab registeru 8.00 - 8.30 pagi...


Sesampainya kami... saya terus hantar Aqil Naufal ke barisan Team Green - Aqil Naufal duduk sebelah kiri sekali pakai topi biru tuh.... comel je dia... baru saya tahu teacher Team Green Teacher Shuhada.. Teacher kelas 6 Istanbul (Naufal memang 6 Istanbul).. Dalam hati saya... emmm confirmlah Teacher Shuhada bawak Aqil Naufal join team dia..sebab dia tahu anak murid dia yg sorang ni cengengeng (mungkin ada tak tahu maksud cengengeng... klu orang Pahang maybe tahu kot... Cengengeng - Cengeng - Kuat Menangis - sikit-sikit menangis - hahahahhaha)... Naufal pepagi sampai sekolah klu tak nampak Teacher Shuhada... memang drama airmata la jawabnya... (itu saya cerita kendian pasal Aqil Naufal nangis kat skol hohohoho)....



video
Sorry korang kena pusingkan kepala korang sikit hehehe... 
Naufal belakang sekali sebelah kiri pakai sport shoes biru tuh ye... 

Teacher Shuhada pakai Tudung Biru.. tengah betulkan topi Aqil Naufal (gambar atas video)... seee.... dia memang overr kan... topi pun nak kena Teacher betulkan... cisssss.... awak tu lelaki dikkk... lelakiiii.... hadoi la.... hahah .. masa ni aerobic season... comel sangat... elok plak tak malu dia tergedik2 menari kat situ.. hahahahah Naufal-Naufal... saya try dload video kat sini tapi dari belakangla saya record tu.. tak dan ke depan... huhuhu sebab masa ni diorang invite semua parent join aerobic ni sekali ngan diorang... hehhhe... meriah.. serius meriah... !!


Lepas tu acara perbarisan semua Team... Dari kanan Team Red (Fireman) Blue (Doctor) Yellow (Contractor - klu tak silap) then Team Naufal Team Green (Fruits Farmer) hahaha.. confirmlah dia impikan Team Red fireman tu kan.. sebab Fireman kan peberet Naufal.. tapi tak per la kan dik just for fun.. memana pun boleh.. janji sporting...kan... Video diorang punya slogan pun gedik sangat hahahahah.. nanti klu sempat saya upload video kat sini... eekkeke... 

video

Gojes...gojes Greeeennnnn...
Gedik sangatkan.... tapi Team Green memang menang sorak...
Tak sure kenapa... memang Team favourate kot...
Aqil Naufal Hujung sebelah kanan... hahaha.. tak berapa nampak
mama yg silap dok sebelah sini ... husband ada record video kat hp dia...
malas nak copy...


1st game Naufal join... mama yang cuak... hahaha.. anak relek je kat situ... mama yg tak diam duduk... hahaha... alhamdulillah dia ok ok jek dengan kawan2 dia...  game 1st ni Be A Doctor... dalam box depan tu ada Uniform doktor and aksesoris seorang doktor... kena pakai lengkap then lari satu pusingan... pastu ganti ngan kawan yg lain... sapa habis dulu ...dia menang utk game ni... rasanya yg main peranan Teacher Shuhada .. sebab dia yang cekap dan laju pakai dan tanggalkan baju doktor and semua aksesori pada budak2 nih... laju..cekap... congrate Teacher Shuhada... dan game ni Team Green yg menang... mak excited sebab team anak menang... akakkaka...


2nd game Aqil Naufal... susun batu bata.... pun Team Green yg menang...


3rd game Aqil Naufal join.... masuk air dlm botol guna gayung... pun Team Green menang....


Game ke empat Aqil Naufal... tangkap ikan dari dalam besen letak dalam baldi... pun Team Green yg menang... Sampaikan MC sport day ni kata... boleh tak bagi chance team lain selain Team Green yg menang... ekekekkeke...  saya rasa 4 game tu Aqil Naufal join.. ada 8-9 game yg lain Aqil Naufal tak join... diorang selang seli  kan takut budak2 penat kot...


Lepas game diorang... ada game utk parents.. saya tak join..husband je yg join game tarik tali ni... dan Team husband yg menang.. dapatla hadiah Tabung from Genius Aulad... lepas tu utk mak-mak pulak.. saya tak join...ekekekke.. ada lagi 2-3 game saya tak join gak... ahahahhaha... stendetla saya memang gitu.. alah tak perlah kasi kat parent2 yg muda belia. je yg join kan....


Masa ni lepas turun stage terima gold midle... Tahniah Aqil Naufal... tak sangka Team awak pulun semua game.... memang bukan sangkaan mama tuh....



Anak teruna saya memang bukan kaki posing depan kamera... dia tak sama mcm kakak dia.....
Overall... sangat puashati dengan sport day Genius Aulad Nilai... Tahniah untuk semua Teacher2 yg bertungkus lumus menjayakan sport day ni... tempat memang sangat selesa... tak panas.. ada ekon dan kipas.. so budak2 tak meragam... saya tengok sport day tadika byk diadakan di padang2... musim2 panas ni memang kesian kat anak2... ada yg excited tapi sampai lokasi... dengan panasnya budak2 cepat bad mood... kan... Tahniah Genius Aulad ... yg byk mementingkan keselesaan anak-anak dan parents... saya bagi 10 bintang utk acara sukan nih...!!! Tahniah Teacher Suraya peneraju utama selaku Principal dan owner Genius Aulad Nilai... Thumbs up utk beliau!!!

Thursday, May 12, 2016

11 Mei - Selamat Hari Lahir Aqilah Najla yg ke 9 thn - Cerita Aqilah

Bismillahirrahmannirrahim...
Selamat Hari Lahir Aqilah Najla yg ke 9 thn...
Rasa baru lagi saya coretkan kata2 hari lahir yg ke 8 thn untuk anak manja saya nih... alih2... 11 Mei hadir lagi...
Bertambah setahun lagi usia kamu Aqilah Najla....
Seperti doa2 sebelum ini.. kesejahteraan kamu dunia akhirat doa mama utk kamu nak... Bukan saja di hari lahir kamu saja mama doakan utk kamu... setiap hari...
Aqilah Najla.... Kamu anak yg paling cantik di mata mama...
Kamu anak yg paling manja... Kamu jugak anak yg paling pandai mengambil hati mama... semoga kamu membesar dengan sihat dan bijak dan menjadi anak yg solehah mendengar kata mama dan papa... dan menjadi insan berguna bila dewasa kelak....
Selamat Hari Lahir Aqilah Najla yg comel....!!
Mama, Papa, Adik sayang kamu selamanya...
11 Mei 2016
(Rabu)
9.20 mlm


Punyalah mama awak bznya kan.. sampai nk update besday anak kat blog sendiri pun tak de masa... hahahha... mengalahkan bisneswoman.. yg dah tentu bisneswomen tu dah tentulah diorang bz kan... hadoilaa... Act  11hb Mei ni hari kedua Aqilah demam sebenarnya.. mc dua hari doktor bagi.. demam tonsil... selalu sangat demam tonsil Aqilah nih... last dia kena bulan 2 hari tuh... lama sampai 4 hari demam... risau sungguh rasa... tapi alhamdulillah dia jenis senang makan ubat.,. sebab dah besarkan... klu si adik.. emmm malas nak citer lah.. susah ya ampunnnnn... makan ubat... ggrrrr.... stress bila ingat... huhuhu.... 

Plan awalnya.... nak buat hi-tea je... tapi hari kerjakan.. mcm tak de masa nak prepare utk hi-tea tuh.. alah bukan nak panggil ramai..sekadar kawan2 rapat merangkap jiran2 sebelah sebelah rumah tu je... kawan2 diorang petang2 main basikal tu je pun... paling tidak panggil mak ayah diorang.. tu je... plannya mcm tuh.. tapi ya allah.. sampai rumah pun dah pkl 6... bila masa nak prepare kan.. so saya kata... kita beli kek ..kita celebrate je mama papa .. Naufal ngan Atok jekla... beli kek sebiji.... kfc satu barel... dah cukup.....hadiah dia request nakkan Poco Houze... errkk... letih ler nengok benda kecit2 tu kan.. last2 nanti kita jugak yg mengadapnye.... benda kecit tapi mahal ya ampun... tapi dah besday dia... kami followkan ajelah... emmm


Si Naufal nih.. emm sapa ada anak lelaki tahulah camana lasaknya..... sesaat tak diam... ada je perangai dia buat... suka sangat menyakat kakak... kakak memang kalahlah dengan dia... kuat sangat menyakat... hehhhee.... kek Kings jeklah beli... jimat... cantik ada decoration belon atas kek tuh....


Lepas beli kek bagai... layan dia beli hadiah ni pulak... dah lama dia usha sebenarnya... beli barang2 sekolah kat Popular ni... setiap kali tu dia usha Poco Houze nih...  tiap kali dia mintak tiap kali tu cakap tunggu besday... sampai masa besday dia..confirmlah dia tuntutkan...  Nasib baik ada kad Popular so dptlah diskaun 10%... sekarang memang semua benda beli klu dpt diskaun sanggup buat kad.. hahahah sebab nak dpt balik nilai GST yg dah kena rembat tuh... muahahaha..


Ni lah rupa mainan Aqilah tuh.. larat tak korang nak ngadap.. mak tak larat nak oi.... bapak ko yg larat.. sila layanlah... Aqilah buat sikit je.. leceh dia kata sebab keciik sangat.. tahu pun kan....


Last pkl 2 pagi papa dia ngadap siapkan utk anak dara dia .... itupun ada lah hanbeg2 tu semua belum siap.... tunggu free.. simpan dulu... mcm ni punya mainan pun ada kan... mcm2 budak2 zaman sekarang nih..

Saturday, April 30, 2016

KAFTAN COMEL

Ramadhan dah makin hampir!
Ada setengah tailor dah close! Tak nak ambik tempahan lagi!!
Oh baju anak-anak masih belum tempah! Aduuhhhh... Streesss??
Tak perlu stress... Kami open tempahan utk Set Kurung Kaftan Yg sangat comel utk anak-anak dari umur 6 bulan - 12 thn... lega korangkan??

BERMINAT TERUS PM/WASSAP UTK TEMPAHAN 012-2701522

- Material : Dull Satin (Sejuk, lembut sesuai utk anak2)
- Size 6 bln - 12 thn
- Serius buyer sahaja 
- Pre-Order (Anggaran 10 hari sahaja)
- Deposit RM20 sahaja










UPDATED SIZE
*Boleh rujuk anggaran size di atas ni utk pilihan size yg sesuai


Wednesday, March 16, 2016

Banyak Nak Citer... Tapi......

Sebenarnya banyak nak citer kat blog nih..
Tapi malas sungguh nak update....
Ada je kot masa nak update...
Bukan kena update pepanjang pun kan...
Tapi adoilah... malas pun ye...
Act rindu kat blog nih...
Rindu zaman blog ni update hari2...
Tak de orang baca pun saya tak kisah...
Sebab ini minat saya sejak 10 tahun dulu....
Ya allah.. sedar tak sedar.. dah nak 11 tahun kot blog nih...
Saya bermula pada tahun 2005 klu tak salah... ya ampun.. dah lupa...
Setahun sebelum saya kawin saya buat blog...
Allahuakbar... Saya pun dah lupa sapa nama bloger yg tolong saya buat blog nih...
Blog dia pun dah terabai saya rasa.. nanti nak throwback baliklah kisah dulu2...
Hehehehe.... lama kan... dah nak masuk 11 tahun usia blog saya ni..
Lagi tua dari Aqilah... hehehehhe....
Zaman tu zaman bujang... belum kawin belum ada anak...
Masa terluang bersepah2... hahahaha...
Sekarang masa tak cukup.... acaner tuh...
Tapi orang kata nak tu seribu daya..tak nak seribu dalih...
Apapun saya tetap sayang blog saya nih...
:)

Friday, February 19, 2016

Adik Beradik...


Uiks... berbulan tak update kan.. hahahha
Ala.. tak de sapa kisah pun kat blog ai ni....
Saje nak membebel kat sini...
Oh dua beradik ni klu baik.. memang baik (walaupun jarang sekali la....)
Sebab selalunya punca pergaduhan adalah berebut barang... (Selalu menjadi punca utama)
Oh anak sorang korang takkan rasa tau.. anak dua baru rasa...
Adamasa.. saya biarkan jekla.. lantakkan korang... 
Adamasa.. kena kawal.. klu tak... adalah sorang meraung...
Selalu yg meraung si kakak lah.. adik dia buat dekkk je (Jiwa kental)..
Dah nama adik beradik.. diorang ada rasa sayang.. cuma kadang2..
Kuat sangat bergaduhnya...hahahaha... tak per.. ni semualah yg akan kita rindukan bila
anak2 dah meningkat dewasa nanti kan.. so enjoy jekla... 


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...