Monday, January 04, 2016

HARI PERTAMA PERSEKOLAHAN

Tahun ni hari pertama persekolahan... saya tak bercuti pun...
Kerana memikirkan terlalu banyak cuti yg perlu dihabiskan untuk hari kedua, ketiga, keempat dan ke lima persekolahan... 
Seperti tahun-tahun lepas jugak...
Aqilah tak de masalah untuk ke sekolah bila hari pertama persekolahan...
Sebab mungkin dia dah bosan bercuti terlalu lama... 
Pagi2.. pkl 6.30... saya cuma kejutkan panggil nama dia...
Dia dah melompat bangun... hahahaha.. katanya nak sampai paling awal ke sekolah...
Katanyalah.... tapi tetap sampai ke sekolah pukul 7.20 pagi jugak... jem teruk kan...
Biasalah awal2 mcm ni semua parent yang hantar anak Tahun 1 ramai kan....

Saya lepaskan Aqilah biar dia cari barisan kelas dia sendiri....
Saya perhatikan dari jauh... dia bertanya dengan cikgu....
Saya tahu Aqilah jenis behave... tak mcm adik (Naufal).. pemalu.. kalah anak dara...
hahaha.... 
Saya perhatikan cikgu suruh dia ke barisan belakang... Tahun 3 di barisan belakang...
1st day semua cikgu2 pun kelam kabutkan... so barisan kelas untuk Tahun 3...
Belum ada barisan.... saya pun terus dapatkan Aqilah... dan tanya cikgu....
Mana kelas Aqilah.. masa tu jugak.. cikgu terus aturkan murid Tahun 3....
Alhamdulillah.. tak sampai 10 minit.. diorang dah berada di barisan kelas masing-masing...
Saya pun tak tunggu lama... say goodby kat Aqilah.. dan terus belah.... 

Tengahari saya lari sekejap untuk pick up Aqilah balik rumah.... 
Memandangkan minggu ni kelas KAFA belum bermula....
On the way.. rupanya pendaftaran hari ini... ooh terlepas sudah..
Harap esok boleh daftar lagi... katanya start tahun ni KAFA 4 hari seminggu...
Isnin hingga Khamis.. Jumaat sahaja yang tak de kelas KAFA...
Agak memenatkan jugak sepanjang minggu ada kelas KAFA...
Tahun lepas kelas KAFA Isnin, Selasa dan Khamis sahaja...
Harap Aqilah boleh....

Yang risau Naufal yang akan masuk tadika lusa... 
Nanti saya cerita lain pasal Naufal....

Semoga anak2 dpt belajar dengan baik...
Lebih berdikari.... lebih kuat...
Lebih fokus....



Wednesday, December 30, 2015

JENJALAN CARI ESKRIM

Ni aktiviti cuti sekolah nih...
Sebab kesian kat budak2 duduk rumah je terperuk....
Bila weekend... bawaklah diorang jenjalan...
Masa tu musim panas.... tanya diorang nak makan apa...
Masing2 nak makan aiskrim... tak per mama belanja...
Mama belanja ekrim mahal... telan liur nak bayar...
Dua mangkuk RM40 henggit... hahahhaha...
Tak perlah... dah nak makan eskrim sedap...
Bukan selalu punn....kannn....


Aqilah memang penggemar aiskrim...
Dia boleh ngap2 aiskrim banyakkk...
Kalau beli aiskrim walls tu.. sebekas tu..dia boleh hadap 2 hari je...
Setle.. dia sorang je!!


Naufal pulak... aiskrim kureeeenggg...
Terkial2 dia nak perabis sebekas nih.....
Lebih dia mak bapak jeklah perabis kan.....
Pada tekak saya.... rasa aiskrim BR ni.. 
Biasa je.... tapi sedaplah.. lain dari eskrim lain...
Rasa dia tak muak.. dan buat kita nak suap dan suap dan suap...
Itu kelebihan dia kot....

Frame Di Ruang Makan

Dah lamaaaa sangat nak cari frame utk dinding ruang makan rumah ni...
Mood mendeco ni ikut suka.. time mood datang..semangat.. gigih satu Nilai 3 tu saya pusing..
Kalau tak... tenung jeklah dinding tu sampai tembus... hehehhe..
Sebok pun ye... byk hal lain nak fikir yg lebih penting...
Itu yang mood mendeco ke laut tuh...
Blog ni pun kesian... hari2 mintak update....
Tak berupdate2 jugak... boleh je curi masa 10-15 minit nak update blog ni..
Tapi.. bila tekan button new post tu..tenung jeklah jugak sampai tembus pc ni...
Sampai ke sudah tak de idea nak update.... 
Ntah ada ke tak lagi reader blog ni... hehehhee..
Tak perlah..saya menulis pun sekadar suka2 utk diri saya sahaja...
Kalau ada reader... alhamdulillah.. nmana info yang baik boleh dicedok...
Yang tak baik tu..abaikan sajelah...



Frame ni saya beli dekat Nilai 3... RM60 dua ketoi nih...
Jenuh mintak kurang... mat bangla tu tak kasi dah...
Tapi sebab dah memang hajat hati nak deco hari tu jugak...
Tak menyabar punya pasal... beli jugaklah....
Berkenan dengan frame dia yg mcm bertingkat2 tuh...
Lawa.. pada mata saya la.....
Sebab saya nak menengoknye hari2 kan...
Huhuhuhuhu....
Letak dua ni sebelah meja makan....
Saya tak reti mendeco.. rasa cantik pada mata saya...cantiklah....
Saya suka membelek2 blog2 decoration... so dpt gaklah idea...
Cuma nak meng realisasikan tu.. berat sikit dan lambat sikit...
Nak belek magazine memang tak lah... so belek2 blog kawan2 yang suka deco...
Jugak join group deco kat fb.... suka tengok idea2 diorang....kreatif....
Saya memang tak kreatif.... hahahaha.. ngaku awal2....

Sunday, December 20, 2015

SELAMAT HARI LAHIR YANG KE-5 THN - AQIL NAUFAL


18/12/15
Selamat harijadi Aqil Naufal....
Genap 5 tahun sudah umur kamu....
Doa mama tak pernah jemu utk kamu....
Setiap solat mama doa hanya untuk anak-anak...
Semoga membesar dengan sihat dan bijak...
Dipelihara Allah di setiap langkah kamu....
Dipermudahkan segala urusan kamu...
Diterangkan hati untuk menerima ilmu...
Di limpahkan kasih dan sayang dalam diri kamu...
Menjadi insan yg berguna pada agama, bangsa dan negara....
Menjadi anak yang soleh...
Mama, papa, akak aqilah sayang adik....
Enjoy your journey skol next year....

p/s request kek fire truck for 5th birthday... huhuhu... whateverlah sayang....
Sorry so much.. lambat update kat blog... tak menyempat langsung nak update apa2 kat blog lately ni... sgt membz.... anak dua je.. bukan duabelas...hahahhaah.... tengok2 hari ni dah 20/12... terlambat 2 days wish adik kat blok.. ni pun today... ada training skol untuk Naufal pkl 11.30... lepas subuh try update blog... ptg nak hantar Atok diorang balik Temerloh... Esok insyallah nak ke Melaka, papa dah booking hotel... cuti ni tak menyempat bawak diorang jalan2... minggu ni memang aply cuti seminggu... kesian budak2 ni dok rumah cuti sekolah... klu boleh nak bawak bebudak ni jalan2, tengok movie semua... rasa bersalah sangat cuti sekolah tak entertain diorang... so soryy....ok next see again ya....

Friday, September 18, 2015

Cahaya Mata Sulung Lisa Surihani dan Yusri KRU






HLIVE EKSKLUSIF:@yusrykru dan @iamlisasurihaniberkongsi gambar pertama bersama cahaya mata sulung mereka. Bayi seberat 3.4 kg itu dilahirkan di Pantai Medical Centre, Bangsar pada 11.44 malam tanggal 15 September lalu. Nama bayi comel ini akan diumumkan selepas 7 hari. Teruskan bersama 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...