Tuesday, March 10, 2015

Oh Anakku....

Situasi Dalam Bilik Depan PC.... kakak tengah main game...
Adik tengah kacau kakak (Itu adalah rutin...)

Kakak Aqilah : Adik.. adik jangan kacau kakak... esok kakak nak sekolah.. walaupun kakak sakit tengah nih dik....
Adik : ... (tetap dengan aktiviti mengacau... ah dia peduli apa kan...)...
Kakak Aqilah : Adiiiikkk... kan kakak kata jangan kacau kakak... kakak ni sakit tekak tau... tapi esok kakak tetap nak g sekolah sebab kakak nak gembirakan hati mama dan papa...

Gulp!!!.... oh anakku....
Kenapa kamu sgt comel...
Kenapa kamu sgt sweet mcm gula...


Mama sayang kamu Aqilah Najla sampai akhir hayat mama...
Lately ni Aqilah kurang sihat... tonsil....
Berapa hari tak ke sekolah...
Alhamdulillah dah makin sihat....
Aqilah jenis budak yang pemakan...
Saya bekalkan dia RM6 satu hari utk belanja di sekolah...
Sebab lunch Pakcik Lan (Jiran yang selalu ambik Aqilah dari sekolah) tu bawakkan makan tengahari... so tengahari dia tak perlu beli makan utk lunch.... tapi cuma 3 kali seminggu sahaja ada kelas KAFA... Isnin, Selasa dan Khamis sahaja.... Jumaat petang Aqilah saya hantar tuition utk KAFA.... so hanya hari Rabu sahajalah Aqilah balik ke rumah tengahari after sekolah....
Penatnya jadi kamu anakku... sebab tu saya selalu pesan... sekarang kamu kena fikirkan belajar sahaja... benda2 lain tak perlu kamu fikir.... Aqilah belajar... Aqilah akan gembirakan hati mama... bila Aqilah gembirakan hati mama... Aqilah dapat pahala besar.... oh sebab tu dia kata dia nak g sekolah sebab nak gembirakan mama.... emmm....





Thursday, March 05, 2015

Sudut Tepi Tangga




Sudut tepi tangga... meja console lama dgn cermin tu memg x match langsung... tapi dari membazir beli baru baik kita guna je apa yg ada... :) 


Rumah saya ni memang dah tak de konsep.. hehehe... saya mix match je mana yg ada... sbb mcm dah boring sudut tepi tangga tu didiami dek almari kasut... so saya cari kelainan supaya tak boring sebab dah bertahun tak ubah2... rumah ni klu terlalu lama tak tukar2 susun ator perabot memang buat kita rasa alaaa.. boringnyeee.... gituuu.... saya lah.. orang lain saya tak tahu... kan...


Tapi meja tu memang old fashion sangat laaa.... klu spray kaler putih kira oklah jugak... nak buat memang sayanglah kan, takkan semata2 nak beli meja console baru nak buang apa yang ada.. itu dah kira membazir sangat dah... so klu boleh transform meja tu jadi kaler putih.. lagi bagus kan... cermin tu pulak dok kat ruang tangga atas... memang tak digunakan langsung.. habuk je yang guna... so saya ambik letak kat bawah ni.. ooh memang berguna lah... tima nak keluar sempat belek2 tudung kat situ.. cermin tu konsep english style... meja tu konsep apa ntah... tak per.. kita mix je dulu... nanti ada masa kita minta tolongla cik abang kat rumah ni spraykan jadi putih meja tuh... ntah bila tahun jgn tanya... heheheheh.. :)


Wednesday, March 04, 2015

Bukan Apa-Apa - Cuma Suka-Suka... :)

Sebenarnya ini hanya bonus utk minat saya yg satu ini...
Cuma sekarang minat saya nan satu ini... tak terbuat.. sebab..
Terlalu banyak tanggungjawab yg perlu saya dahulukan...
Sebab itu ada masa saya update blog.. ada masa... berhabuk blog ni...
Tapi minat tetap macam dulu.. 
Dari sehari ke sehari sentiasa berkobar2 nak menulis..
Cuma kekangan masa... tak mengizinkan..
Masa saya padat sangat... 



Takla sebanyak dulu2...
Tapi alhamdulillah dengan rezeki ini...
Tak de pun..saya tetap akan menulis...
:)



********************************************************


Berminat dengan blouse ala Dato' CT
Boleh Wassap 012-2701522

Material : Chiffon Georgette
Size : Free Size Until XL
Price : RM49 include postage




Monday, December 29, 2014

Sesi persekolahan 2015 ditangguh seminggu - Muhyiddin

KUALA LUMPUR: Kementerian Pendidikan bersetuju untuk menangguhkan permulaan sesi persekolahan di seluruh negara bagi tahun 2015 selama seminggu berikutan banjir yang melanda negara ketika ini, demikian umum Menteri Pendidikan, Tan Sri Muhyiddin Yassin.
Beliau berkata, dengan penangguhan ini, tarikh baru sesi bermula persekolahan tahun 2015 bagi negeri Kedah, Kelantan, Terengganu dan Johor adalah pada 11 Januari 2015 (Ahad).
Manakala bagi negeri-negeri lain akan bermula pada 12 Januari 2015 (Isnin).
"Seperti semua pihak maklum banjir yang sedang melanda negara sekarang masih berterusan khususnya di negeri-negeri pantai timur Semenanjung Malaysia.
"Sehingga pada tarikh 28 Disember 2014, Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mendapati sejumlah 340 sekolah daripada tujuh negeri terlibat dengan banjir, sama ada dijadikan sebagai Pusat Pemindahan Sementara (PPS) atau sekolah tersebut ditenggelami air akibat banjir.
"Sebagai Menteri Pendidikan, saya amat memahami dan mengambil berat akan kesukaran yang bakal dihadapi oleh semua pihak termasuk pengurusan sekolah, guru-guru, ibu bapa dan murid-murid sekiranya persekolahan bagi tahun 2015 dibuka seperti dijadualkan iaitu pada 4 Januari 2015 (bagi negeri Kedah, Kelantan, Terengganu dan Johor) dan pada 5 Januari 2015 bagi negeri-negeri lain.
Sehubungan itu, sukacita dimaklumkan bahawa KPM dengan ini bersetuju untuk menangguhkan permulaan sesi persekolahan di seluruh negara bagi tahun 2015 selama seminggu," katanya dalam satu kenyataan.
Penangguhan ini juga dibuat setelah mengambil kira;
a) Sekolah-sekolah yang terlibat sama ada sebagai PPS atau ditenggelami air akan mengambil masa untuk dipulihkan; dan
b) Keadaan guru-guru, ibu bapa dan murid yang menjadi mangsa banjir serta serba kekurangan perlu mengambil masa untuk pemulihan dan membuat persiapan persekolahan mereka.
Muhyiddin berkata, sekiranya keadaan banjir pulih, pihak pengurusan sekolah hendaklah menggunakan tempoh berkenaan untuk mengadakan gotong royong pembersihan kawasan sekolah masing-masing.
Ini katanya, bagi memastikan anak-anak kita dapat belajar dalam keadaan selamat, selesa dan sempurna.

Friday, December 19, 2014

Mary Kay

Pagi ni nak citer barang best...
Sekarang dah bermacam-mcm produk kecantikan ada kat pasaran...
Saya pun mcm... eh produk ni bagus.. ooh produk ni pun bagus.. bila baca testimoni...
ooh yang sana lagi bagusla... hadoi mana satu nak pilih ni...
Memang kita byk pilihan.. banyak pilihan lagi bagus...
Tapi kita kena tengok kesesuaian dengan jenis kulit kita jugak kan.. bila nak beli produk2 kat pasaran sekarang... so.. satu produk ni.. insyallah memang selamat dan berkesan sebab sebelum kita guna... agent-agent sah ini akan menerangkan apa yang sesuai dan apa yang tak sesuai utk jenis kulit muka kita.... so.. disitu.. korang dah rasa selamat... 
Yang saya nak bitau ni ialah produk Mary Kay...
Alaaa mesti semua dah tahu kan... mesti korang kata.. alaaa mahal... tak mampu...
Dari korang pakai produk yang tak de branded kat pasaran... 
Memperjudikan kulit korang utk kesan jangka panjang....
Dari sekarang mungkin kita kena fikirkan utk gunakan produk yang ada brand..
Tapi mampu menjaga kulit kita sepanjang umur kita... 
Sebenarnya memang kita rasa mahal.. tapi tahan lama... 
Contoh cleanser... klu saya guna safi balqis.. harga RM12 kot yang besar tu...
Dua bulan je saya pakai.. hahaha.. benda murah kan.. so saya belasah kaw2 hahaha..
Bila barang mahal.. mungkin sayang.. so boleh guna 3-4 bulan... 
Sebenarnya banyak barang-barang mary kay ni..
Sebelum ni saya pun tak tahu...

Satinhands ni serius cakap wangi sangat....

Produk penjagaan wajah mary kay.. dari alam semulajadi..
So tak yah risau insyallah memang sesuai dengan kulit... 



Eh nak bitau.. lipstik dia rupanya banyak kaler yang cantik2..
dan memang best pakai... tak rasa mcm pakai lipstik struktur dia
ringan dan lembap... uols kena try beli satu.. rasa dulu memang best... 

Dan banyak lagi lah kosmetik mary kay yang best-best...



yang ni memang saya dah pakai lama... 
selalu kita pakai lipstik g keje 7-8 jam kan..
So seminggu sekali.. kita boleh mask bibir kita...
Untuk bersihkan... memang bagus... buat bibir kita nampak segar..
dan merah... tak kering2 semua... 

so sapa yang berminat boleh contact
Nurul  - 013-3683356
atau boleh jengah facebook 

Kalau uols nak invite dia attend for free demo pun boleh tau..
just contact her... korang must be try...
Insyallah puashati ....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...