Thursday, March 23, 2017

Puding Roti...

Tiba-tiba update blog puding roti with custard...
Hahahahha.... nampak sangat lemau benor nak update blog...
Teramat lemau... just ronda2 mcm tu je kat blog2 kawan2...
Baca... then log out... hajat hati nak update blog sendiri...
Tapi tak ter klik button new post.. nampak sangat lemaunya kan...
Kat rumah memang tak sempat nak bukak blog... memang tak sempat langsung...
(eh ya ke tak sempat... mlm pkl 10 dah pengsan ngan budak2)



Puding roti ni ntah bila buatnya tak ingat dah...
Tapi sebab kegemaran dan feberet...
Selalu jugakla buat...
Budak2 ada time suka roti..
Ada time roti lebih berlambak2 nak sampai expired date...
So... gigih saya memuding... utk tekak sendiri kekekekke...


Ni rupa sebelum di bakar...
lepas bakar.. panas2 makan pun sedap..
Sejuk2 pun sedap....
Saya suka sejukkkk.....
Cuti sekolah korang bawak anak2 ke mana...?
Kami sekeluarga baru balik dari kg...
3 hari di kg... aman damai... hilang stress...
Tak perlu fikir apapun.... seronoknyee.......
Budak2 pun tak nak balik bila kat kg...
Alahai anak2.... yerla seronok agaknye kat kg...
Bebas ke sana sini... tak de sapa nak larang...
Nak kejar ayam ke.. nak ke rumah sedara mara..
Korang pegilah sendiri... tak perlu pengawasan kita...
Sebab rumah dekat2 jek.... itu yg diorang suka gamaknye....
Cuti seminggu.. tak bawak anak ke mana2 pun...
Tunggulah cuti bulan 5 nanti... boleh nak bawak jejauh sikit kot...
Happy skol holiday korang.....

Thursday, December 29, 2016

Update Blog

Allahuakbar...
Lamanya tak menulis...
Lama sangat tinggalkan blog nih...
Rindu nak menulis...
Tapi masa tak mengizinkan...
Birthday si bujang 18 Disember hari tu pun tak sempat nak titipkan apa2...
Rasa terhutang beberapa entry kat sini...
Tak tenang bila bukak blogspot..... ada hutang beberapa entry...
Insyallah semoga diberikan ruang utk menulis sesuatu di hari jadi anak bujang...
Tapi masih belum berksempatan...
Esok anak bujang akan ke orientasi utk Tahun 1...
Allahuakbar....
Insyallah... bercuti lama sikit hujung tahun ni..
Saya cuba luangkan masa menulis sesuatu...
Insyallah...

Friday, November 25, 2016

Last Day

 Pic kredit fb Genius Aulad Nilai

Baju pun dah nampak singkat lengan... hehehhe

Last day di Genius Aulad... Last day jugak menyarung uniform Genius Aulad... Setiap hari di sinilah dia menimba ilmu (jika tak ponteng..huhuhu).. di sini juga dia mengenal kawan2 seusia... di sini jugak dia memberikan saya seribu pengalaman dan pengajaran yg memberikan ilmu pada anak2 perlukan kesabaran yg cukup maximum... bukan sahaja dari segi mental.. malah fizikal..(setiap anak tak sama ragamnya) Aqil Naufal bukanlah seorang budak yang mudah ke sekolah (saya tak anggap itu satu beban atau menyusahkan...) tapi saya lebih merasakan itu satu dugaan dan lebih jugak pada tanggungjawab utk saya membesarkan anak ini... kerana perjalanannya masih jauhhhh... masih banyak liku-liku dan cabaran yg lebih besar akan dia temui...

Ikhlas.. saya cukup bangga dengan tenaga pengajar di sini... Alhamdulillah... saya tak mengharapkan harapan setinggi gunung pada anak ini... saya cuma mengharap dia boleh sebaris dengan anak2 yang sebayanya... itu sudah cukup memadai... Alhamdulillah... dia mampu..dan saya tak pernah menyangka pencapaian yang dicapainya di sini cukup membuatkan saya dan guru-gurunya rasa kagum... Dia manja tapi dia cukup kuat... saya tahu itu..sebab dia anak saya... saya yg tahu di mana tahap dia dlm melakukan sesuatu perkara.... detail pencapaian Aqil Naufal saya ada tulis di blog...

Hari ini sedar tak sedar... adalah hari terakhir dia di sini... saya yg menitikkan airmata bila meninggalkan bangunan sekolah ini... tiada lagi aksi drama pagi2 yang akan saya lalui di sini... Terima kasih pada Puan Suraya owner Genius Aulad Bandar Baru Nilai... sangat positif orangnya... memberi semangat dan harapan yg tertunai jua akhirnya utk anak2 pelajarnya... terima kasih tak terhingga jugak untuk Guru Kelas 6 Istanbul Teacher Shuhada, terlalu byk akak terhutang budi pada Shuhada.. yg tak pernah penat hari2 melayan Aqil Naufal yg paling banyak ragamnya dari anak2 lain... hanya allah yang mampu membalasnya... terima kasih pada Teacher Nor, Teacher Safura, Teacher Raziah.. dan ada Teacher yg telah bertukar jugak... Tiada apa di dunia ini yg mampu membalas jasa korang semua dalam mendidik anak2 ini... minta halalkan ilmu yg telah diberikan selama setahun ini... doakan semoga Aqil Naufal sukses.. membesar dengan sihat dan bijak... menjadi anak yg berjaya dunia dan akhirat... Insyallah... Terima kasih Team Genius Aulad Bandar Baru Nilai... Ikhlas dari hati ..akak bagi 10 bintang dari 10 bintang utk korang semua...

Nota : Jumpa lagi Ahad ni di USIM utk Little Ihtifal & Showcase 2016 semoga semuanya berjalan dengan lancar insyallah..

Thursday, September 22, 2016

Kari Ayam + Kentang & Ayam Goreng Kunyit


Ntah bila punya lauk ni ..lupa sudahhh.... mih mih mih...
Kebetulan kentang byk kat rumah... cik ngah AN datang hari tu beli kentang terlebih...
Bila ke dapur je nampak kentang... 10 kali ke dapur.. 10 kali gak terpandang kentang tuh...
Tiap kali terpandang kentang tu..kecik besor kecik besor jek...hahahaha...
Cepat2 beli ayam..  suruh kedai potong kecik2... so leh buat kari...
Tak habis kari tu .. esok nya boleh menjala.. buat roti jala cicah kari.. mih mih...


Pastu dah blur tak tahu nak masak apa... kari dah masak atas dapur tuh...
Tengok telur sebiji pun tak de dalam peti ais....
Yg ada balance ayam je... emmm gaul garam kunyit...campakkan jekla dalam kuali...
Hahahaha.. jadilah ayam goreng kunyit....
Bukan susah sangat pun nak masak...
Rajin ngan malas je... tapi memang byk malas dari rajin.. hahahhaa...

Wednesday, September 21, 2016

Laksam


Brekfast saya di satu pagi kat ofis....
Beli kat bangunan ofis sebelah....
Sedappp..memang sedap....
Saya memang penggemar laksam....
Cuma tak pernah buat sendiri.... tak pernah nak cuba...
Laksam ni makanan pantai timur kan....
Act rasa kuah dia sama mcm laksa Pahang...
Mungkin penyediaannya pun sama...saya agakla...
Masak ikan Lemak putih... letak lada hitam....
Cuma penyediaan laksa dia je berbeza...
Kena buat sendiri.. tak de dijual di kedai mcm laksa biasa....kan...
Itu yg saya tak berani nak cuba buat sendiri tuh...
Emm ada sapa2 pernah buat sendiri laksam ni tak..??
Boleh sharing kat blog...
Happy Wednesday korang...
Esok dah khamis...pastu Jumaat...
Sabtu cuti....hari itu yg ditunggu..
Hahhahaha...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...