Friday, May 12, 2006

My Car..

Pagi ni aku datang ofis lewat. Becoz aku nak setle kan memacam hal..kat bank..tak Tabung Haji.. Tapi still lum setle gak... its ok...next Monday i setlekan. Tak perlu gesa-gesa! Dan pagi ni gak la..segala-gala terjadi lagi.. ya allah ya tuhan ku.. Kenapa la ianya terjadi lagi.. ini kira dah kali ke-3. Geramnyeeeeeee... keta aku...keta aku..keta kesayangan aku.. bumper kena hentam lagi. Yang 1st memang kat situ gak la.. berantu ke apa kat situ (Bandar Baru Ampang depan Bank Rakyat.. baik korang jejaga) and yang ke-3 ...kat situ gak!...uuuwaaaaaaaa... tak de mood nak citer! Yang ke-2 last week. aku tak sedar..tetiba tengok bumper dah calar. Terkezut beruk aku.. tengok-tengok..eh betul ke keta aku ni...pujuk hati...hish bukan..ni bukan keta aku ni.. ntah keta sape yg calar ni.. tapi plat dia..plat dia...plat dia memang keta aku aarrr.... uwaaaaa.. itu citer kena yang ke-2. Malam tu jenuh aku kena basuh dengan hubby aku.. aku ingat dia nak la marah orang-orangan yang hentam keta aku tu..tapi dia bebelkan aku plak.. dia kata aku tak sayang keta la...park tak betul la...lain kali park jangan fikir keta kita jer leh masuk..tapi kena fikir keta kiri kanan tu leh kuar ke tak.. lain kali jangan dok park tak tentu hala..lain kali jangan nak park tengok tempat..lain kali.. lain kali.. lain kali.. bla. bla. bla. bla..... eeeii tension nyer... ayat yang paling power dia kata kat aku.. `itula...lain kali sayang sikit kat keta, ini tak sayang keta tu..itu jadi cam tu!' adoi...tak patut betul hubby aku kata aku tak sayang keta aku. Klu keta aku tu harga 4 hinggit mungkinla aku tak sayang sangat kan... korang fikirkanla untuk aku.. patut tak hubby aku kata cam tu kat aku????? Last week sampai semalam.. hari-hari aku balik keje.. aku siap-siap pusing keta aku.. sebab selalu aku balik awal dari hubby aku, so keta dia dok belakang keta aku. Bila keta dah siap pusing confirm la dia tak nampak dah calar-calar tu semua.. nanti klu dia nampak calar tu..mesti dia akan bebelkan aku lagi.. oooh mintak ampun..aku tak sanggup lagi nak dengar ....

Dan hari ini..pagi ini.. tepat pkl 9.45 pagi hari Khamis 11 Mei 2006 .. kena lagi... uuuwaaaaaaa... kat bumper gak diorang hentam.. aku ingat eh naper keta ni bergegar sikit. Aku ingat akak aku bergerak. Tapi akak aku kerempeng camner leh gegar dia bergerak kat dalam keta.. confius aku.. last2 aku pandang belakang.. adoi.. ada pakcik tua tengah terkial2 reverse keta.. adoi..dah sah la dah hentam bumper keta aku... Nak tahu perbualan aku ngan akak aku camner?

Aku : Kak cepat kak tengok malaun mana plak hentam keta ni?
Akak Aku : Orang langgar ke.. aku tak rasa pun cam orang langgar.. (memang buta kayu akak aku)
Aku : Aku rasa bergegar la...tu ko tengok orang tua dalam keta tu dok reverse keta dah belasah keta kita..
Akak Aku : Ya ke? adoi...jap aku tengok.. (sambil bukak pintu keta..)
(.. Aku tengok pakcik dah tua .. keta pun buruk.. tapi keta aku baru.. uwaaa...habis aar keta aku..)
Akak aku : Tak de per pun dik.. ada calar sikit.. tapi calar tu calar yang minggu lepas aku rasa.. (akak aku menyedapkan hati aku..)
Aku : Ya ke... jap-jap jom cari parking aku nak tengok...
(aku tengok orang tua tu selamba jer reverse keta...dah terhegeh belah cam tu je..tapi aku memang jenis tak reti nak marah orang..nak mintak ganti rugi..memang aku tak reti aar...)
Aku : Jom kak kita tengok.. (sambil aku kuar keta)
Aku : Ini bukan calar last week ni..ini calar orang tua tu belasah tadi tu.. ko ni. (sambil aku membebel kat akak aku).
Akak Aku : Ya ke... mana aku tahu..aku tak perasan aar...
Aku : EEii tak guna tulla orang tua tu... dah tua-tua dok la kat umah.. ini dok merayau buat per... reverse keta tak tengok belakang ke... apa punya orang tua la.. dah tua nyusahkan orang.. ( aku membebel-bebel.. padahal orang tua tu dah ntah sampai mana dah...)
Akak Aku : Itu la ... tak memandang langsung nak reverse..bodoh tul la orang tua tu.. (Akak aku jadi nasi tambah...)

Itu la petikan dari bebelan bodoh aku ngan akak aku.. Cian keta aku.. matila aku kena bebel ngan hubby aku plak balik nanti klu dia tahu... camaner ni... setle semua.. aku ngan akak aku berenti kat tepi jalan.. kitorang siap polish kan kat tempat calar tu.. dua-dua orang menyental.. sukanyer aku..dah hilang sikit...tak perasan sangat kot klu dia nampak... emm tak tahu la camana klu hubby aku perasan.. itu nasib tak kemek..klu kemek camana aku nak sorokkan.. tapi tadi member aku dah beritahu.. ada jual cat kat kedai accesories keta boleh cat .. sebab calar sikit.. aku nak beli aar balik nanti.. apa yang pasti aku takkan beritahu kat hubby aku pasal hal ni.. Ciannyer keta aku.. aku cayang keta aku.. diala penunggu setia aku klu aku gi memaner... cian dia dah cedera cikit...