Friday, April 11, 2008

11 Bulannya Aqilah...

Alhamdulillah...hari ni genap Aqilah 11 bulan...alhamdulilah Aqilah membesar dengan sihat dan bijak...alhamdulillah syukur pada Allah...act..perkembangan Aqilah tak banyak beza daripada 10 bulan...cuma yang pasti Aqilah semakin bijak..dan semakin nakal dan dah pandai merangkak...gigi ada 4 batang (atas 2 bawah 2)...huhuhu...mama Aqilah panggil Aqilah `budak tak diam sesaat' coz dia very aktif...semua benda dia nak pegang..semua benda dia nak main...n every time dia memang asyik menakal je...tapi walupun mama Aqilah tahu...biarkan baby meneroka segala yang dia mahu...coz dengan cara itu dapat memperkembangkan minda...tapi mama Aqilah selalu je riso...becoz dia very aktif...time tido pun tak diam...leh pusing 360 darjah...camana tuh...huhhu..

Photobucket

Taaarrrraaa...ini gambar Aqilah pagi tadi...baju semalam tak salin..becoz dia tido umah baby sitter dari petang n balik umah mama Aqilah sempat sarungkan seluar je...riso dia sejuk tido malam...rambut budak baru bangun tido...huhuuhu..mengerbang...tu dia tengah kacau mama dia makeup nak pegi keje pepagi...habis semua isi perut dalam casing makeup mama dia dikeluarkannya...sabar jekla...u all tengokla dia tengah korek dengan ibu jari kanan dia lipstik mama dia yang baru beli...dan mama dia cuma mampu kata...`habisla lisptik mama nak....' membesarkan anak memang perlu sejuta kesabaran dalam diri...aduhai anak mama...

40 comments:

izman said...

begitulah kerenahnya membesarkan anak. tu baru sorang tu... (x nak tambah??)

nasazfrog... said...

cutenye dia senyum... setiap masa mmg ada perkembangannyer anak kite kan kak, berkat doa kite tu la yang membuat anak kite sihat.

*lipstik tu tingat wani pun main sy punyer gak abis brg make dia keje kan... budak2...

kirana said...

haha tu baru belajar korek lipstick..pasnih dia wat dia punya la lisptick tu..jgn pi conteng dinding dah ler..meroyan mama aqilah nnt :)

Aleeya said...

bestkan melayan karenah anak kita
kdg2 menguji kesabaran
kdg2 rasa nak lempang
muahahahaaha

tapi bila tengok muka dia
alahai ..dia ape tau ekk
dan dan tu pelok cium2 dia..

semoga anak kita terus membesar dengan sihat..amin..

Mak Su said...

abih ler lipstickkkkk

PuteriSatu said...

izman ~ itula pasal...baru sorang tuh...tambah? guulllpp!!! telan liur jap..nantila insyaallah...

PuteriSatu said...

nasa ~ itula berkat doa kita kan..doa ibu ni orang kata selalunya dimakbulkan tuhan...
oh wani pun suka main lipstik ye..

PuteriSatu said...

kirana ~ itula pasai....adoi...kena beli white board kot ye..nanti dinding dicontengnya...

PuteriSatu said...

aleeya ~ itula pasal....memang menguji kesabaran...

PuteriSatu said...

maksu ~ toloooong maksu..bis lipstik saya...huhuh..

viruspadu said...

alolololo

comei jer dia

eee x sabar nk tggu besday dia

mummysyafie said...

nampak dua batang gigi dier?

PuteriSatu said...

vp ~ lagi sebulan...

momyshafie ~ tuhla bawah dua..atas dua...

KLMari said...

Waduh !!! Lipstik baru dah dikorek dah dek budak comel sengih nampak gigi kecit dia tu yer..hehehehhe...My eldest dulu, tengah tidur malam, we all terjaga tengok dia tengajh angkat air nak bersihkan dinding yg dia conteng dengan lipstikku !!!! Tapi nak buat cemana kan..sabo sabo sabo...hehehhe....

LayarLara Legendary Of Journey said...

.... ko dah lupakan aku eh...

PuteriSatu said...

klmari ~ huhuhu...ya ke..kelakar sungguh kan..walu menguji kesabaran...

lara ~ lupa pe menda ko nih...aku lum sempat merayap umah ko lagi aar..aku kebizian..itupun curi2 masa gak nih...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

walau br bngn tido aqilah tetap comei ... siap bleh senyum & posing lagi tue ;-)

hOtMaMa said...

alahaiii..tak bleh tahan tengok gigi dua batang nyer tu...comel nyer!

*SiRibenMerah said...

yeahh..
lagi sebulan..

best2.. nak tgk ape lak perkembangan dia pas da setahun neh..

teruja... lalalala =P

cendawanintim said...

mesti dah tak sabo nak tunggu besday aqilah kan..

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

aqilah nk belajar make up kot kak..nak celen mama dia..ehehehhe

Mommy Lily said...

ala comelnya gigi dia tuuu...

kirim salam peluk cium kt aqilahh..

mama, next week pos brg mama ye, tk sempat lagi...sowiii

thanks jwb tag tuuu

haja said...

wahhhhhhhh..sgt comel aqilah nie...dh 11bln yeh...

arsaili said...

sabar sabar ye..ekeke

PuteriSatu said...

diana ~ itu la pasal...tengok mood gak kekadang bad mood bangun tido...agah pun dia tak mo senyum..

PuteriSatu said...

hot mama ~ gigi nya kecik je kat bawah...atas gigi kapak besar..lebar..lebar...

PuteriSatu said...

SRM ~ tuhla...akak pun tak sabar nak tengok perkembangan dia..dari sehari ke sehari...very2 seronok..

PuteriSatu said...

cendawanintin ~ itu la pasal...

PuteriSatu said...

watashi ~ huhuh..mama dia pun kekadang tak sempat nak make up...

PuteriSatu said...

momy lili ~ peluk cium gak tuk lily...tak per barang tu...tak kisah..dun wory..saje seseronok kan..

PuteriSatu said...

haja ~ tima kacey...a'a dah 11 bulan 11hb ri tu..

PuteriSatu said...

arsaili ~ sabar ni..sabar...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

yg pting monther day nest month same ngan besday aqilah setahun..cayalahhh...leh tuntut lebeyla kat yunn...

fealize_eleanoer said...

wahhh...rambut...

very the berterbangan ok...

haa..samala safiya kite tuh...tido mlm bole kemana2 peginye...alih2 da smpi ke kaki nun dah...

bahaya tu pegang2 makeup...nnt die pon nak solek sama ikut mama gi kije...wahahaha..!!

Kak Lady said...

Akak cuma sempat jaga anak perempuan sorang aje...tak puas nak ikat2kan diorang rambut le...pakaikan baju skirt lah...nampaknya kene tunggu cucu ajelah...hehehe...

Anak perempuan main lipstik takpe..heheh

PuteriSatu said...

zu ~ itula pasal...aqilah punya besday 11 hb...mothers day 13hb kan...leh celebrate sekali ye...anak dapat adiah...mak pun dapat bunga...huhuhu...kia ni kali kedua la sambut mothers day sebagai mama...sebak rasa...

PuteriSatu said...

f.e ~ ya ke...semua bebudak lasak cam tu kot ye bila tido...

PuteriSatu said...

kak lady ~ ya ke kak..alahai...tak per...anak-anak dah besar kan..betul tu tak lama ikatkan rambut cucu je la ye kak...

HAPPYIRFA said...

SALAM KAK..
salam utk aqilah

PuteriSatu said...

irfa ~ salam...