Wednesday, April 30, 2008

Jalan-Jalannya Ke Sepang (Umah MIL)

Hari Ahad lepas we all tak buat apa...so my hubby pun ajak la balik Sepang..dah lama tak balik ke sana..di kesempatan tuh..kitorang pun berjalan-jalan ke pantai Bagan Lalang...seronok pegi pantai nih..tengok laut...act my MIL & FIL ada bukak kedai kat Bagan Lalang...Jalan nak ke pantai sebelah kanan...nama kedainya Kerepek House...dulu MIL sewa satu kedai je...sekarang satu kedai lagi...akak ipar plak sewa...becoz husband dia jual bermacam jenis lukisan...dulu husband akak ipar ni dulu pensyarah kat UiTM ...tapi coz minat lukisan...sanggupla resign n melukis..cecantik-cantik korang...tingin sangat nak beli tapi beratus-ratus la...nanti klu ada umah sendiri ..memang harus dibeli...cantik sesangat...nantila..ada masa nanti mama aqilah snap gambar lukisan2 tuh ye...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

57 comments:

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

BLE QILAH NK MANDI PANTAI TUH...WAH NANTI KLAU AKU SINGGAH BGAN LALANG..LEH LA SINGGAH KAT KDAI KEPEK TUH..UNTUNG2 DLT FREE..AHAKK..NK FREE AJER...HEHEE

risanur said...

dah macam panca sitara plak..semuanye berspek hitam...cam sesuai je aqilah pakai spek tu..cute!!

nanonano said...

awat garang sgt muke aqilah tu,
xley kene angin laut eyh?
huhu

Intan Rosnitta said...

Bestnya Aqilah bercanda di persisiran pantai...cam terasa nak ke pantai gak la...huhu :P

Abang Long said...

Bukan si kecil je yang tidur dalam perjalanan ... abang long pun selalu tertidur ... waktu dalam perjalanan ... tapi bila memandu .. kena berjaga ...

Intanaziela said...

amboi..comeynya aqilah bergaya dgn spec mata itam..sedondon dgn mama yek..

ShaLinZz85 said...

amboi..bukan main aqilah ye..siap pakai spek itam tue..hehehe..comei lah

Mrs. Sheikh said...

anak beranak spek itamm :P

Aleeya said...

perghh semua bekaca mata itammm

sgt2 cute la u olssss he he

haja said...

pndailah aqilah pakai spek..madihah tu pakai kejap je pstu dh ilang ntah mane..hehehe

Ct eLLy said...

alooo syok nye si kecik bila dapat jejalan yek

ZH - Ena said...

rindunyer kat aqilah..dah lama tak tgk blog

kirana said...

ecececece ..tak kalah tu aqilah nk pakai sunglass jugak tu!

nasazfrog... said...

semangat jugak bdn aqilah,,, amboi pakai spek mata lagik tuh... huhu semua berkaca mata... kelasss... :)

~eira~ said...

kemain lg die dgn spek mata itam...

comel gitu!

cendawanintim said...

wah, comeynyer qilah pakai spek...

syiok qilah jenjalan kat pantai erk..

Jie said...

lama tak g Bagan lalang..pernah g menginap kat sana 2 kali..hehehe..dulu2 anak kecik2, nk merasa g oliday overnite...g bagan lalang je la..dekat.

IdaShah said...

wah! bergaya nya 3 beranak nih. fewitt!!

mummysyafie said...

aqilah pun nak melaram macam mama n papa erkk...comeii nya family ni

shiemz said...

amboi aqilah menantu aku....cungggg... segak aih... geram jer tau~!

viruspadu said...

sgt bergaya gitu...

tiga2 pakai rayban... nice

Kak Lady said...

Hehehe...aqilah pun melaram dengan spek ye...senyap plak tu...mesti dia terasa lawo tu... :D

zino said...

macam panca sitara je.. hehe

PuteriSatu said...

zu ~ hang ni asyik nak free jek...sabor jekla...Klu boleh tak nak bawak Aqilah mandi pantai lagi...tunggu dia setahun lebih sikit..mak aku kata tak berapa elok sangat bebudak mandi pantai...

PuteriSatu said...

risanur ~ wekeke..itula pasal..

PuteriSatu said...

nano ~ dia terkujat kena angin laut...huhuh..

PuteriSatu said...

intan ~ hehe..jomla..nanti kita janji leh pegi sesama ke bagan lalang...nak tak?

PuteriSatu said...

abang long ~ hehehe...klu abanglong tido..kira akak long la yang drive ye..?

PuteriSatu said...

intan ~ itu la...semua sekali silau..sebab tu pakai spek..

PuteriSatu said...

shalin ~ hehehe...comey kan..?

PuteriSatu said...

mrs sheikh ~ itula ....hentam 3 beranak pakai spek..wekek...

PuteriSatu said...

leeya ~ tima kacey..

PuteriSatu said...

haja ~ ya ke...Aqilah ni dia ok je pakai spek tuh...kelakar je tengok.

PuteriSatu said...

ct ~ dia memang ct...klu dapat keluar dari umah..suka kemain..

PuteriSatu said...

ena comel ~ ena dah sihat ke? dah tak de mabuk2 dah?

PuteriSatu said...

ana ~ itula pasal...dia mang suka ikut je apa orang buat..

PuteriSatu said...

nasa ~ badan dia semangat..hantap orang kata...sekarang susut sikit kot..sebab nakal sangat...

PuteriSatu said...

eira ~ itula pasal..

PuteriSatu said...

cendawanintim ~ aqilah suka aje klu bab berjalan..

PuteriSatu said...

jie ~ datang la kak...sana dah berubah dah...sekarang dah ada gold coast ..dalam pembinaan...klu sempat singgah la kedai MIL saya kat tepi jalan..jual memacam kerepek...

PuteriSatu said...

ida ~ bergaya jangan tak bergaya...wekek...

PuteriSatu said...

momy shafie ~ aqilah je comel...mama papa dia..huhuu...makin tembam kot...

PuteriSatu said...

shiem ~ huhuhu...menantu ko ye...ko jaga menantu aku tu plak bebaik ye...

PuteriSatu said...

VP ~ huhuhu...tima kacey..

PuteriSatu said...

kak lady ~ itula kak...dia elok je diam je ...nak gerak takut2 ..agaknye takut spek tu jatuh..cam maintain je dia...kelakar je

PuteriSatu said...

zino ~ hehehe....

Mak Su said...

dulu SIL saya dok kat situ, tapi skrg dah pindah, suka mandi kat pantainyer, tak brp sesak

PuteriSatu said...

mak su ~ ya ke..? SIl dok kat ner kat sepang tuh?

arsaili said...

satu aktiviti yg menarik di hujung minggu..semoga ikatan kekeluargan lebih utuh..tak gitu?

izman said...

bagan lalang? last aku & family gi bln dec 2007. stay kat bgn llg beach resort. quite nice la (padan la utk org small budget mcm aku).

Cayalah anak beranak pakai spek itam.

PuteriSatu said...

arsaili ~ insyaallah...tima kasih..

PuteriSatu said...

izman ~ ya ke..best kan...

*SiRibenMerah said...

nak pinjam muleh x??

adeshhh... chantek lor pakai apec itu...

hiksss =P

*akak kne TAG*

PuteriSatu said...

SRM ~ teacher nak pinjam...mestila boleh....

kena tag lagi....adeeeh...

nads said...

hi...
salam kenal...
comel nyer aqilah...
ade gigi dua batang...

tiutnyer....mmmmuuuaaahhh...

green apple said...

aku pun dah sampai bagan lalang sekali. sempat gak round pantai kejap, tapi tak turun. main tgk lam keta je. masa tu br lepas ke tsunami. so aku dok bayangkan kalau tsunami jap lagi, cepat sket aku dapat selamatkan diri.

shallow gila..

zamdee said...

Aqilah, pinjam gigi buleh?? egegege :p