Monday, August 11, 2008

Makan-Makannya Lagi...

Sabtu ~ 9 Ogos 2007 ~ 9.30 mlm

Kalau nak tulis makan ni...adehai...lemah rasa...sebab tak leh tahan selera...lebih-lebih klu time lapar gilerr tuh...Hari sabtu malam ahad lepas...saje habiskan masa kat Carefour Ampang...niat hati nak cari Chicken Chop...papa Aqilah kata try kat Splendid tu kot sedap..kebetulan ada harga promotion...lepas beli barang...we all pun singgahla jap kat situ kan...

Photobucket

Boleh tahan makanan dia...mama kasi 5 Star untuk Chicken Chop dia..perrrgghh..memang mavelous...Aqilah cam biasala...fries je...ingat nak orderkan dia mushroom sup tapi leceh tul la klu dia makan sup...bukan dia makan...tapi mandi sup...lemas tengok...hubby plak makan nasi ayam hainan..not bad la...Aqilah sampai tumpahkan kuah supnye...muahaha..sedap sangat ke nak....??? Untuk air...mama minum Ais Lemon Tea...n papa...strawbery blende klu tak silap...dah lupa..coz dia suka order benda pelik2...yang mama tak reti nak sebut...muahahaha...Apapun insyaallah nanti leh singgah situ lagi...tak perlu pening nak makan kat maner kan....

52 comments:

mama ranggie said...

sedapnye...nak cikit!

izman said...

tgk gambar chicken chop dan ko punya rating 5 star; air liur aku dah start menitik. ko ni jahatla...

fara said...

tgh pose ari ni kak,buat keliur je ...hahahah

Zanna said...

yummy yummy chicken chop
dah lama tak makan chicken chop
selalu kalu zana naik KL suke makan chicken chop kat kg baru tu...sedap....

re :- baju2 aqilah pun cantik2...suke yg sweater oshkosh kaler kuning yg akak beli kat ari tu....

ita.itu said...

sume nmpk best..salam kenal yang...terlior siot

PuteriSatu said...

MR ~ hish...ngidam dah dia...

PuteriSatu said...

iz ~ misi aku berjaya...mang aku saje wat gitu..

PuteriSatu said...

fara ~ ala ciannya...tak per..bertambah pahala tuh...

PuteriSatu said...

zana ~ ya ke...alahai kg baru jauh dari ampang...so..kita cari kat ampang je..

re ~ cantikkan..klu ada kaler pink lagi lawo...tapi tak de...

PuteriSatu said...

ita ~ heheeh...makanan harusla terliur kan...

MAMA IQA said...

wah..sedapnye chicken chop tu..nyum3..

kuchalana said...

baru2 ni aku pi kedai cat farish kat bangi.. lamb chop dia kow giler.. kebanyakan kedai western kat KL xsampai standard la.. smua rasa xkomersial langsung.. rugi ja bayaq mahal2..

PuteriSatu said...

mama ika ~ yummy...aqilah suka sebut gitu klu sedap...

PuteriSatu said...

kuchalana ~ ya ke..aku nak pi la....hiks...

Zanna said...

kita ada kasi award kat mama aqilah tau...
sila ler ambil di rumah zana...

Nazathul Hamimi said...

sedapnya makan.. kita pun pernah gak pergi splendid ni.. tapi kat care4 wangsa maju.. memang sedap.. rasanya lebih kurang Secret Resipe jer kan.. tapi kat SR tu tak de plak nasi ayam hainan sebab dia kata kat situ dah ada Chicken Rice Shop..

wah samala aqilah dengan emily.. mesti makan fries jer.. kalau sup, alamat bukan takat tangan jer berlemoih, tapi abis satu baju basah kuyup..hahaha

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

afif nk friesss...favorite my family gak nihhh

IeRdiNa said...

nak jugakkk!!!..waaaaa..heheeh dah lah hantu mkn chicken mop..waaa

mazzura said...

peberetku ciken cop...sedap nmpk

Yatie said...

tak penah makan kat sini .. nampak mmg sedap .. kena try gak laa satu hari nanti ..

Princess Redbloodsnow said...

yummm yummm
mintak ckit kak..hehe

shafa said...

ermmm...sedapnyer mkn2...
bile aku nk pi KL nih nk abiskan duit tuk makan...

PuteriSatu said...

zanna ~ mak ai...ada lagi....cam tak layak lak nak terima....

PuteriSatu said...

n.h ~ ooh ya ke...maybe kat cafe4 wangsamaju tak de kot...

PuteriSatu said...

zu ~ hiks...tak berapa suka sangat...sesekali lehla...

PuteriSatu said...

ierdina ~ ya ke...akak time teringin je...

PuteriSatu said...

zura ~ ya ke...muahaha...

PuteriSatu said...

yatie ~ oit..lawa gambar baru ko...ghendu aku kat ko...hihhii..maila balik mesia..leh makan sesama...

PuteriSatu said...

princes ~ mai sini akak cuapkan...nak?

PuteriSatu said...

shafa ~ heheehe..siap nak perabih duit tuk makan kat kl tuh...mai la...leh jumpa-jumpaan...

Mamamanja said...

wah nampak menyelerakan

HasneY said...

Wah-Wah..sedapnya PutriOne-mmg terliur nih........has pun gi mkn chicken chop gak..tp jumaat lepas 080808, nice date right?...Tp kt Kopitiam jrk, kt Klang ni...

Mak Su said...

mana air utk aqilah?

PuteriSatu said...

mm ~ memang menyelerakan..buat plak tengah2 lapar...tak pandang kiri kanan dah..

PuteriSatu said...

hasney ~ ala tak kisahla...kat mana pun..janji sedap kat tekak..hihihi...

PuteriSatu said...

maksu ~ hiks...Aqilah tak minum ais....so...air dia air kosong dalam botol...muahhaha...

zino said...

ciken cop kegemaran hazwan tu.. mau jugak menerai tu..

PuteriSatu said...

zino ~ try la...

~ yus ~ said...

salam kak puteri..lama tak tinggal komen di sini. wahh Aqilah makin pandai bergaya...comeyy gitu..

Tengok gambar makanan, saya pun tambah lapar..huhu dahlah puasa ari ni.

PuteriSatu said...

yus ~ makin pandai bergaya dan makin pandai menakal..wekekke..

nasazfrog... said...

wah best makanan itu... lama tak makan cenggitu tau mama... nanti la kite melantak pulak,,hehehehe

PuteriSatu said...

nasaz ~ makan sebelum pantang ni..heheheh

Noris said...

nanti tgk kat blog sya yer.. ada sesuatu utk awk

cutemiut78 said...

yummmy..yummy..sodapnya. Dah macam orang ngidam plak..heh..heh..

Azura said...

hari tuh kite dah makan kat splendid tuh..masa tuh baru bukak tapi mahal gilos.. hubby cam tak puas hati jer...

cendawanintim said...

tengok fries tuh, teringat fries kat SR, harus mengepow pi nih!!

PuteriSatu said...

noris ~ adeh...terharunya..
sob..sob...

PuteriSatu said...

vute ~ ngidam pun apa salahnye...

PuteriSatu said...

azura ~ splendid ni lebih kurang rege SR aar.... sesekali leh la..hari2 kopak poket papa aqilah...wekekke...

PuteriSatu said...

cendawan ~ pegi jangan tak gi...

azrina said...

salam kak....
sbenarnye sy suke bace blog akak...lebih2 lagi tgk keletah aqilah...comel sgt...
thanx ye kak snggah blog sy...
sy pun dah mkn chicken chop kat splendid tu...memang cedap sgt...:)

PuteriSatu said...

rina ~ alahai..baru je akak komen...dah sudi berkunjung ke blog akak..thanks..so much..