Monday, April 06, 2009

~ BROADBAND MAMA ~


Paper begnya sangat cantik....

Cantikkan...
Entry yang lepas kan mama pernah citer nak ke Maxis Centre tuk tukar modem mama yang besar gabak tuh kan....tapi mama rasa...mama tak leh tunggu weekend tuk gi....papa pun izinkan mama gi dengan PR mama nih (sory naa....setia je ko temankan aku ye...thanks so much) teman-teman pun dapat gak paper beg seketul....kan..kan..kan...
Hari Jumaat lepas lunch hour panjang sikit...we all ke KLCC....act seperti yang diberitahu mama nak tukar dari modem putih gabak tuh...pada yang power terbaru tuh...kan...dan mama pun dah dimaklumkan semuanya tanpa charge...kira free aar.... cuma klu nak tukar pada USB modem yang kecik comel bujur tu aje yang kena charge....

Dan sesampai di sana..gitu gini kat customer service depan tuh...mama pun ke kaunter untuk laminated kan line lama...alih2 budak kaunter tu lak kata...nak tukar ke Power tu kena charge...tapi nak tukar ke USB kecik bujur tu...free...pulak dah...memacamla korang ni kan... mama tak nak ambik pusing..yang mama tahu...mama tak nak sebarang charge...so...dengan senang hati dan puashati... mama setuju tuk ambik Broadband USB nih.... saje mama pilih POP sebab ni je yang mama rasa nampak feminin....




Tapi...monthly je yg mahal sikit la dari yang lama...sikit jek...lebih 10 henggit...emm janji laju n cepat...cukup...mahal pun tak per...janji tak tension nak upload ngan n surf internet....alhamdulillah sekarang...tak de tension lagi...cepat n laju je...harap servis laju cam ni leh maintain aar sampai bebila.... so setle satu perkara....tapi dah ada usb kecik ni...keinginan nakkan laptop makin membuak-buak lak....hish...takleh...takleh..sabar...sabar....ada benda lain yang lebih penting dari tuh...ada satu komitmen besar yang mama n family harus utamakan...so..sabarla hati ye...sabar...sabar....

15 comments:

yantz-yeem said...

wah pantas nyer mengupdet..baru tertembung naik lift td dah kuar entry baru...ekekekek

LoVEaQshA said...

wah gorgeous nyer broadband tue..
sexy lg..huhu rs cam nk bli gakler..hehe

PuteriSatu said...

yan ------ >> muahahaha...auto publish daaaa.....

loveaqasha ------ >> seksi kan...

Fadh said...

benda baru memang laa laju tapi biler dah ramai yang guna mula laa asyik down jer he he he

mama_Lieya said...

emm mama pun baru tukar..

br nak suara kan kat husben tgk2 dia dah wak alik..

mama nyer gambo minah rambut afroo..

r&b..terkezut mama..husben pilih gambar tu...

rupe nya..tinggal gambo itew sajer..

dia tukar sebab ader promotion n kitorang plan nak beli laptop br hujung minggu ni..

kat pc fair..

jom la...

join

nyonya*PIE said...

cntek la kak modemnye tu...

Eina said...

ha dah ader brondband baru yer...
happy surfing
n mmg la keinginan x pernah stop kan
lepas satu nak satu lagi...mmg x pernah cukup. mmmmm

DYLA said...

canteknya modem tu!

My Blog said...

weh.. minggu depan pc fair.. leh gi tgk laptop.. tapi kena bawak bodyguard gak.. sebab cash ekk.. hikkk

Y u Z z 9071 said...

very lady like usb tu...

huuu makin rajin la update ye mama

hatiberbunga said...

cantiknya...!!!!!!!!

az1ra said...

cantiknya...kalau sekali register brapa yer??

CuTeMiUt78 said...

wow... so nice ler.. eemmmmm ni yg nak updated je kan.. dah ada broadband baru.. yg cepat dan pantas lagi

chugie said...

mama,
mahal x gune broadband maxis ni? sy blum de experience lg gune bende alah ni. Skang ni just gune streamyx je. ingat nk tukar ke broadband gak ni. tgh survey2 which one is better to use it.

++eden|essey++ said...

lawo lah broadband pop tuh...saye punye biasa jek..leh ke nk tuko skin erk...hihihi