Tuesday, April 07, 2009

~ Cubaan Menukar Susu ~

Aqilah dari umur 5 bulan tak silap mama...dah minum Mamil Gold...klu boleh Aqilah dah pun nak masuk 2 tahun mama nakla trykan dia tukar susu yang murah sikit...coz mama rasa Mamil Gold ni antara susus yang mahal jugak...satu kotak 600grm ni je pun dah harga rm29.90 klu tin besar je dah rm 70 henggit...klu aqilah minum 3 tin sebulan...kira leh tahan gakla bajet tuk susu sahaja....so mama nak try tukarkan dia susu lain yang murah sikit dari Mamil Gold...



Susu pilihan mama Anmum Essential...cam ok je mama rasa..

Tapi...yang wat mama frust...Aqilah tak mo susu ni...bila mama buatkan susu Anmum ni kat dia...dia leh cakap...."mama...cucu ak elok" dia kata susu tak elok....kiranya cam susu dah basi....leh gitu..pehtu dia tak mo nyusu...hish...adala 4-5 kali bancuhan je mama buat...sesapa ada anak minum susu ni..bitau la mama...sayang lak susu ni terperap kat umah tu...mama nak kasi je...

8 comments:

.:Iz-aNn (",):. said...

saya...saya...nurin peminum susu anmum yg tegar....hehehe

eLYies said...

saya..saya...najah aqila minum susu nie..wakakak (berebut ngan izan)

ima shhs said...

anak saya minum anmum gakkss... tp baru langkah 2 nyer... heheheh...

KV said...

kv pun tak berani nak tukar susu dina. Tetap follow mamil gold jgk.

Mama_Aqish said...

wah...tukar selera nampak...

Angah said...

Memang masalah sket nak tukar susu kan..

Arief masa umur 2 tahun terus angah belikan pediasure sebab dia alah laktosa. sampai sekarang ni umur 5 tahun. Sebulan 6 tin *pensan*

Adneen maybe 2 bulan lagi akan bagi jugak pediasure. senang kongsi dengan abangnya. sekarang masih sepenuhnya nenen ibu ehehe..

hmm.. pasti challenging nanti nak kenalkan pada susu tu *pensan lagi sekali*

Tukang cerita said...

mamil Gold tu mmg mahai...
anak sy minum gak...
RM 400 sebulan, tuk susu anak2 jer....

SkiD said...

Bagi kat saya je laaa....Hero saya minum susu ape-ape je..tak de hal punya...