Thursday, August 27, 2009

~ Barang Keperluan Yang Wajib Untuk Aqilah ~



Diapers Huggies Dry - (RM35.90)
Diaper Mamypoko - (RM33.90) -(Untuk Malam sahaja)
Susu Mamil Gold (2 Tin) - (RM153.80)
Botol Susu Disney Access - (RM14.90)
Pencuci Botol Susu - (RM18.90
Baju Tido Aqilah (2 pasang) - (RM20.00)
Jumlah - RM277.40

Itu pun beli susu Aqilah 2 tin sajork.. selalu rembat 3 tin untuk stok sebulan... perancangannya nak ke Care4... tapi sebab nak bawak Aqilah... rasa better ke tempat yang kurang orang... so papa kata... kita gi Manjaku ajelah.. sebab yang nak dibeli ni barang-barang keperluan Aqilah je pun... so.. kitorang ke Manjaku kat Ampang Waterfront tuh je... tak de bersesak dengan ramai orang... Actualy semua dah ada kat Manjaku nih... Barang-barangnya tak la mahal sangat... klu mahal pun mahal sikit je dari Care4....

14 comments:

isya said...

ada sale tak kak kat Manjaku (Ampang Branch)?? tula, ingat nak ke sana juga..

cokolat said...

akak.. afif sebulan 6 kotak susu kena beli. 4 utk stok umah, 2 utk stok nursery.. fengsannnn!!!

diaper bleh pakai huggies dgn mamy poko je.. huggies bukan yang biru, bleh yang merah or pepel sajok!!!
fitam kakkkkkk...

my little family said...

tu baru sorang tu, klu 3,4 org? huhu

bOnda said...

hehehe..
spesen ngan anak den..hagis sajOrk..diapers lain, ruam sana sini..huhuhu..

baru 1 tu sis..=)

Pnut said...

smlm pegi carefour cari huggies tu, reganya RM44.90, mahal le pulak.. biasa dalam 32.90 je camtu, baru beli dua minggu lps..kali ni naik pulak...

pastu terus beli drypers je la.. tak sure la elok ke tak drypers ni lama tak try..dulu si abangnya memang pakai drypers je..

Diana Abd Rahman said...

tu la anak2 zaman sekarang..kita dolu2 pakai lampin kain jer..minum susu tak la mahal cam skarang...

masviona said...

untuk anak kan apa pun sanggup redah kan....:)

owh manjaku ada sale eh???leh terjah gak nih

CuTeMiUt78 said...

eemmm senang kan beli satu tmpt je...

zino said...

berapa lama stok tu boleh bertahan?

pB said...

brg budak budak , mahal benor sekarang nie

Mak Izz said...

wah kak, barangnye sket aje tp hampir cecah 300 ye. nsb baik izz minum susu dutch lady je. sy beli pampers anak time sale je (tp sekali beli rembat 3 @ 4 pack). so next2 month dh xyah beli leh jimat.

aqilah dh pki size xxl ye. huhu..

wanie_putra said...

saya pun suka g manjaku..mcm2ada kan..tak sesak sgt...

az1ra said...

murah la diapers Huggies tu..kalau kat penang rm44. kalau sale, rm38 tu pun boleh amik 2 ja...

zh-ena said...

manjuku kat sg.buloh pun ader sales