Friday, November 20, 2009

~ Aircond Dah Pasang ~

Sebab dah terbiasa tido sejuk... 3 malam pertama di rumah baru mama dan Aqilah gelisah je memalam... ahaks... maklumla badan dah manja... tak boleh panas sikit... huhuhu... padahal masa kecik sampai besar... manalah pernah ada aircond... hari keempat... cina pasang aircond pun sampai.... tapi tuhlah...



Tak puashati... sebab dia wiring cenggini... padahal sebelum ni dah janji dengan dia... mintak dia buat point aircond kat bilik... tapi ntahlah... mama pun bukan reti sangat bab2 wiring ni.. so ingat memang dah adalah.. papa pun sama buta wayar gak... ahaks... Diorang pasang masa kitorang kerja.. Atok Aqilah mang tak tahu apa lah.. pasang... pasang jekla... dia tak tahu wayar berselirat nampak jejelas cam ni... hish... dah tentu tak lawo bilik tido mama kan.. hish..hish.... tak leh jadi... terus call cina tu... mintak dia pasang casing kat wayar tuh... Fuh cepat je dia datang... baru call hari ni.. esok dah datang.. memang bagus tul cina wiring ni... sesapa nak wiring.. mama recomend dia la... sebab memang cepat dan pantas dia buat keje..



So..hasilnya... cantik la sikit... Tapi dah hampir 3 minggu kami duduk rumah baru ni... kan sekarang musim hujan... sejuk ya amat... malam memang tak sanggup nak on aircond...sejuuuukk.. sejak minggu ni mama rasa malam tak pernah on aircond pun bila tido...jauh beza dengan rumah kat Ampang dulu.. ujan siang malam pagi petang ke... umah tu tetap panas dan we all tetap on aircond bila tido malam... berbeza dengan rumah ni... sejuk weeeh... pepagi tu memang bercinta nak mandi... sejukkk...alhamdulillah dapat rumah sejuk cenggini.. maybe sebab kat sini belum banyak pembangunan... pokok-pokok menghijau masih banyak...


15 comments:

b.O.n.d.a said...

nilai kan kawasan bukit =)

b.O.n.d.a said...

hehehe..tertinggal
kak, stuju...memang berchenta nak mandi pagi..eventhO ada water-heater skalipun, air tOtap sejuk giler! huhuhu

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

salam tuan umh..

wah best la kan dah ada aircond nih. tapi jln amalkan sgt..coz x bek tuk kesihatan. kata owg tua2 lah...(betul ke yew?

fara said...

salam kak..
lama xjengok blog akak ni...
terujanya tengok rumah baru akak..
besar nya...best lah aqilah yer

pija5120 said...

salam mama aqilah,

berhabis btl la masuk umah baru ye! ada inverter, save sket bil...

alfa juliet said...

takpe tak pasang aircond jimat lektrik

zh-ena said...

jgn selalu pasang aircond nnti kulit jd tak cantik..kering jea

CuTeMiUt78 said...

wah.. best la kan.. umah sejuk je...

Chik Na said...

haa jimat la bil letrik mama aqilah nanti...

M@L@ said...

yer lah skrg asyik ujan jer so mlm x yah psg econ..pon sejok gak...

ILA said...

cayok2!!! dah duk umah baru...
jadi orang nilai lah yeee..

NJ said...

SALAM MAMA AQILAH
emm cuaca sejuk semakin sejuk kalau dah ada econ ni..tpai ujan2 x pe la econ OFF dulu..kang tiba time panas..bukak 16°C pun panas gak kan..hehehe..tapi tuk testing kena ON la nti lama2 x ON..time nak ON lak dah x ok...akak pun psg econ kat umah kalau time panas tu set 2-3 jam jer malam2..anak2 mmg x yah citer la econ siang malam..mau jenuh nak bayo bill lak nye..adusss..

Rauf said...

lah...byk benda lak yg sama..beli lampu pn kedai yg sama hahaha. rumah sy pun air dia sejuk mcm air perigi. mmg xpasang kipas sangat siang malam. angin kuat.tapi musim hujan lebat ribut ni risau gak umah tingkat atas,...atas bkt pulak tu..yg best lps ujan..nampak kabus2 dr bkt :D

pembekal said...

umah baru.... lagu pun belum ader permbangunan .... orang pun tak ramai... ha tunggu sikit hari lagi..orang dah ramai... bangunan pun dah tinggi-tinggi..

pembekal said...

umah baru.... lagi pun belum ader permbangunan .... orang pun tak ramai... ha tunggu sikit hari lagi..orang dah ramai... bangunan pun dah tinggi-tinggi..