Monday, September 20, 2010

Jantina Adik Kak Qilah Adalah......

Sambungan dari Entry yang lepas...



Wallahualam... hanya tuhan yang menentukan...
Mama tak pernah kisah.. lelaki ke perempuan ke...
Yang penting sihat dan sempurna...
Kalau perempuan... alhamdulillah...
Dan kalau lelaki juga.. alhamdulillah...

Doktor : Ok.. kejap lagi i try tengok gender baby lak ye...
Mama : Oh... saya tak kisah pun doktor boy ke girl ke...
Doktor : Tak per.. i try... Aqilah nak baby boy or girl..?
Aqilah : Aqilah nak girl.. sama cam Qilah.. baby boy Qilah tak nak.. sebab baby boy nakal...(hahahaha...anak mama..anak mama.. memacamla kamu nak...)
Doktor : Okey.. dah nampak... confirm pistol... ha tu... nampak tak.. atas bawah tu tulang peha dia... tetengah tu... confirm boy....hahahaha... (Boleh plak doktor tu gelak...)
Aqilah : Papa... papa... baby ada pistol papa... pistol mainan ke papa... (wakakakka.. dia boleh tanya papa dia gitu...)
Doktor : Adik Aqilah boy la... sebab tu dia ada pistol...
Aqilah : Tapi Aqilah pun ada pistol mainan papa belikan...

Banyak lagi la sembang mengarut Aqilah... tak larat nak tulis dah... kekekekke... Apapun... mama tak mengharapkan lelaki ke perempuan.. sama je.. tetap anak-anak mama... tetiba keluarnya perempuan... alhamdulillah juga... Tapi itulah mengikut scan dari doktor... ayatnya pun sama je masa dia tengok gender Aqilah dulu... mama ingat sampai sekarang... `Ok dah nampak.. comfirm girl...' Tapi apa yang pasti... harap semuanya selamat dan ok-ok saje...

15 comments:

Fadh said...

segalanya Allah yang tentukan...koi nie dr anok pertama sampailah ke anok keempat...tiap kali scan, doktor kate xnampok sbb baby dok ngepit kaki dia...dh te dr kate mgkin girl sbb girl kan pemalu jd suke dok kepit2...mula2 ari te koi percaye laa juge tp biler dh masuk yg ke 3 dan ke 4, koi jd xyakin gitu ajer...nyudoh nye koi berseroh pada DIA yang menentukan segalanye...boy ke girl ke...koi terime amanah dari Allah nie sebaik2 nye.

@e_da said...

alhamdulillah.. syukur kalau pistol dptla sepasang kan kak... geng papa dia..

DYLA said...

best la kak kalau dapat sepsang nanti.

♥ QaseH ♥ said...

wa akk sepasang da tu,,,tahniah kak,,,heeheehe,,,btl la sy teka....

puterikurekure said...

alhamdulillah, dapat sepasang ye.
:)

samala ngan saya. tak kesah kalau yang bakal keluar ni lelaki atau gegirl. yang penting, dia sehat2 je. insyaallah...~

Wina Momma Kira said...

wah bestnye kak...sepasang :-)

tp pape pun, boy ke girl ke janji bb sihat, kan kak?? comelnya lah Aqilah tue heheee

SuriYati said...

wah...best le dpt sepasang...amin...

ibuafiqahhuzaifah said...

Alhamdulillah..
harap2 dapat sepasang kak..
cam irnie pun dah dapat sepasang..
seronok..sorang ikut ayah sorang ikut ibunya..hehehe

ann @ hatiberbunga said...

alhamdulillah.. syukur kpdNya..
lengkap dah sepasang, klau apa yg dijangka menjadi kenyataan.

take care!

wan sujaihah said...

comey nyer aqilah...nanti kak long kena jaga adik baik2 yer :)

cikbedahlaser said...

waaa subahannallah...

ape2 pon..jaga diri bebaik ye kak....
x sbr nk tgu ank akak kuar..

~ ReD ~ said...

hehe..pistol..

kalau lelaki, aqilah jd cm sy. akak dgn adik lelaki.

Review Filem Piranha : Bersilat Dalam Wayang

AzRynn SaifulNizam said...

wah..x tau pon kite akak dah preg lg...x sangka ye rezeki akak la tu dpt sepasang...hehehe....

tahniah buat akak sekeluarga....

Angah said...

Alhamdulillah..tapi kan kak..lelaki ke perempuan sama je lasaknya..adehhh, rasa nak jadi tarzan pun ada nih ngan hero heroin kat umah.

Scan baru ni doktor kata lelaki. kalau betul jangkaan, selang bunga la angah..

Sue said...

wah.. sepasang la ye nanti. alhamdulillah...