Friday, September 17, 2010

Scan Adik Kak Qilah.... Boy or Girl?????



Kali ni kita citer pasal Adik Kak Qilah la plak... semalam kali keduanya kitorang scan baby... Alhamdulillah uri dah naik atas... syukur, lega sangat-sangat.. klu tak dua bulan ni susah hati je pasal uri kat bawah tuh... lega selega-leganya bila semalam doktor kata uri ok... kat atas.. sebenarnya kitorang pegi scan kat klinik kat Ampang... klinik doktor Yusri... klinik yang kitorang scan masa Aqilah dulu.. hahahha.. doktor tu pun terkejut tengok Aqilah dah besar sangat-sangat... Mama scan pun bukanlah nak tengok jantina.. tapi nak pastikan uri dah naik ke belum.. sebab ni pun dah masuk 6 bulan.. doa siang malam mintak uri naik atas... Alhamdulillah... Doktor Yusri kata... dah naik atas.... tak perlu risau.. sebenarnya klu kandungan masih bawah 5 bulan... tak boleh panggil uri kat bawah... dia kata.. sebenarnya... baby yang belum duduk dikedudukan yang sepatutnya sebab baby masih terlalu kecil untuk menetapkan tempat dia lagi... so bila baby besar... selalunya automatik dia duduk dikedudukan yang betul... uri ni tak de bergerak ke atas dan ke bawahnya kata dia... hahahaha... ntahla tak paham... belasahla doktor.. yang penting uri tu tak dok bawah... itu yang penting... doktor ukur lilit kepala... ukur tulang peha... tulang belakang... seme-seme la dia ukur... semua baik-baik saja... kira sepadanla dengan usia kandungan... dan berat baby adalah 485 gram... di usia kandungan 24 minggu bersamaan dengan 6 bulan...

Time scan ni Aqilah tak berhenti-henti tanya doktor... doktor... kaki adik Qilah ke tu doktor... doktor... kepala adik ke doktor... doktor peha adik qilah ke doktor... hahaha... mulut dia memang becok sekali ye.. tiba-tiba kepala baby macam berpaling sikit.. doktor kata... baby pandang kak Qilah dia la... dia dah tak sabar nak main ngan Kakak Qilah... ha ayat tu jekla dia ulang sampai ke malam.. baby pandang Qilah mama.. baby nak main ngan Qilah... Qilah sayang sangat kat baby.... hahahaha... memang kelakar...sampai kitorang pun nak sola-soal doktor tu macam naik malu lak ngan doktor tu.. sebab kitorang nak tanya doktor tu.. Aqilah dah tanya dulu... hahahaha... last-last sekali.. doktor tanya Aqilah... Aqilah nak tahu tak adik Aqilah boy or girl...??? boleh dia jawab... eh doktor ni.. adik Aqilah girl la... pompuan sama cam Aqilah... wakakkakaka... doktor tu gelak tak hengat... doktor kata.. kejap doktor tengok ye.... u all teka lelaki ke pompuan...???? next entry mama sambung citer... wekekkekeke... kasi surprise sikit boleh tak.... Sesapa leh teka dengan betul melalui gambar scan kat atas tu.. memang dia terer la... hahahaha...

12 comments:

♥ QaseH ♥ said...

hehehehe,,ader jer peel qilah eyh kak,,,

beby boy ni,,,tol x kak

Puteri Satu said...

qaseh... tuhla memacam peel... boy eh..??? tunggu entry seterusnya ye.. ahaks...

deelira@deeliraz said...

boy kut.. hehe

Fadh said...

wife koi ckp pompuan sbb baby dok ngepit jek kaki dia hehehe

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

norly teka baby BOY!!!!Qilah dpt bb boy..hehe

Puteri Satu said...

deelira.. boy eh..???

Puteri Satu said...

fadh... girl eh...????

Puteri Satu said...

norly... boy eh...??? wekekeke..

Jiey^Mien said...

Boy!! Geng Rayyan..

Puteri Satu said...

jiey.. ya ke jiey... boy ke jiey.. wekekke...

mummy_ayu said...

ayu pun teka boy ...leh dapat sepasang....

Oyis said...

saya teka girl kot, sbb ala2 pemalu gitu baby ni dlm gmbr. slalu kalo boy dah terkengkang tayang 'barang'. hehe... tp ntah2 silap. apa pon, syukur uri kak puteri dah naik. saya mmg tahu kesusahan hati uri kat bwh ni, sbb mas pregnantkan aisyah sampai 8 bulan pon x naik2 jg. bykkan baca surah yasin n mkn kurma ye kak (tips drpd mak bidan saya, masa nak suh uri naik dan maintain stay x turun2).