Monday, September 06, 2010

Shoping Baju Raya....


Ini bukan iklan rambut ye..

Macam tahun-tahun lepas jugak... Ampang Point tetap jadi pilihan... walaupun awalnya dah plan ngan papa... pa.. kita gi One Utama lah cari baju raya anak ngan baju raya abang... ceeeh... plan baik punya... pastu boleh kita terus gi berbuka umah Cik Ngah Aqilah... yerlah dah dekat2 situ je kan... Alih-alih.. ntah camana ntah... papa terus ajak gi Ampang Point... situ seme ada.. orang pun tak pack sangat kata dia... ikut jekla paaa.... Nak shoping kat Nilai... alahai... biasala bandar baru nak naikkan... serba kekurangan lagi... macam tak de yang berkenan je....
Aqilah sangat tak diam laa.... tak larat betulla... nak cubakan baju pun bertangkap dengan papa... anak-anak u all macam tu jugak ke...? atau anak dara mama ni je... rasa nak trykan satu-satu baju tu... rasa nak terlangkup mama dia... berpeluh cam berlari 10km... betullah... memang betul-betul tak larat... tanggalkan baju dia... elokla dia dok diam... malulah kot nak lari keluar... dah pakaikan baju yang nak ditest tu... dia dah cabut keluar... lari sana sini... bayangkan... kalau satu kedai test 4 lai baju... mak datuk weh... itu baru sorang anak tuh... kalau dua... ada yang buka puasa sebelum maghrib... gegegegege.... Tapi yerla... dah dua nanti pandai pulak nak handle ye... berpeluh cam lari 20km plak... Tapi iyerla... mama bukan jenis suka tinggalkan anak untuk gi bershoping raya nih... kadang-kadang nak keluar berdua dengan papa pun cam janggal bila Aqilah tak de... dapat pulak makan kat luar anak tak de sama... ya allah... telan nasi pun rasa telan pasir... memanglah tak de gangguan.. tapi biarla mama shoping rasa berpeluh cam berlari 10km dengan anak.. dari dok shoping tinggal anak kat rumah... oh... sungguh rasa hati tinggal kat umah.. badan je dok kat shoping komplek....huhuhuhu...
Kelakar tengok Aqilah pakai blouse ngan jeans... bila tengok sekali.. cam dah besar sangat dah anak dara mama nih... rasa baru je meriba dia dalam pantang ri tu.. kecik je.. ngam-ngam atas riba... sekarang dah besar panjang dah pun... size baju seme size 5-6 tahun... gegegege....

4 comments:

wanie_cmi said...

salam..wah shoping sakan....

nak bawak anak boleh...tapi makesure ada orang jaga...dan org yang jaga tu mesti betul2 jaga bkn dia pon sebok nak pilih barang...

saya kalau bawak 2-2 anak tu..memang tak kan membeli la..risau..asyik ikut diorg..tgk diorg..w/pun abah diorg ader..baik tinggal ngan nenek jer sorang...yang kakak jer saya bawak...abah dia tgkkan...

hati2 semasa bershoping...

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

sama lah kita,kak.
takleh keluar tanpa anak, rasa janggal.biarlah susah sikit bawak dia sama, tp namun nak tinggal mmg xde lah.
norly jenis cubakan baju kt zahra sekali jek, dah tahu size terus sambar design mana berkenan.namun nak cuba 1 per 1, mintak mahap.sbb zahra ni sepesen ngn aqilah, berlari tak ingat.nak mengejar dia dgn pewot terboyot ni, mmg tak larat.ekeke

MRS. K said...

Selamat Hari Raya buat akak dan keluarga...

maaf zahir batin! maaf kalau ada terkasar bahasa, halalkan makan minum yer kak!

KLMari said...

Saya plak kalau shopping raya hanya akan bawak semua kalau nak beli kasut....lain, takdanyer...my eldest nakal n lasak...pernah hilang kat sogo n JJ, sib baik dia pandai carik kita...so meminjam kata kata makcik saya, biarlah budak tu nangis nak ikut daripada kita nangis budak hilang...lagipun, saya ada 4 orang....heehehhehehe....Oh !! Ampang Point juga tempat wajib kami tiap kali shopping raya...terbaeekkk !!!