Friday, November 12, 2010

Aqilah Najla 3 Tahun 6 Bulan

Aqilah Najla - 3 tahun 6 bulan...

Jam Ben-10 tu dah ntah yang keberapa dah...
Paling sikit pun yang ke 8 gamaknya...
Kalau kira betul-betul... campur tolak yang rosak...
Yang cicir... mahu berbelas...
Lepas beli.. mainnya kejap je..
Nasibla benda tu murah je... Kalau mahal.. jangan harapla kamu...
Satu hari tengah tengok Drama Chinta kat TV3...
Kan ada adegan Chinta jatuh pengsan masa tengah solat tuh...

Mama : Ha sudah... tumbang dah cinta...
Aqilah : Eh mama ni... bukan tumbang aar mama... dia pengsan tuh...

Anak mama memang dah besar... anak mama memang dah bijak...
Selayaknya kamu bakal menjadi Kakak ye nak....
Ada adik nanti.. jangan nakal-nakal sangat ye sayang...
Aqilah kena kesian kat mama...
Setiap kali membelek baju baby di pasaraya...
mesti dia request baju dia jugak... adik belum keluar dah pandai cemburu...

Aqilah : Mama nak beli baju Adik ye mama...??
Mama : Ha'ah...
Aqilah : Baju Aqilah mama? Beli aar baju Aqilah sama... (Sambil buat muka merajuk...)

Alahai sayang... dah tentu mama beli baju Adik.. baju Aqilah pun mama beli jugak...
Bebudakkan... berjiwa halus... sangat sweet...

5 comments:

shiemz said...

menantu oi........... dah² la tuh.. jgn diikut sangat minat ben10 la oltromen la... bawak2 la main barbie ker..masak2 ker? haihhhh.............. kaso benor menantu aku nie.... hahaha

SUZIE APAI said...

dia sudah pahammmmm....

mak bapak pening nti nk imbgkan kasih syg

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

adam pun mcm tue...jam ke menan ke kejap je. pastu rosak. patong atomen dia ..baru je beli kepala dah tercabut. huhuhuhuu...

Kaklong @ Izan said...

Comel la aqilah ni...kak...sy ni silent reader akak...
Best tgk perkembangan aqilah...
Sy bakal menghuni umah di salak Tinggi, perumahan area h/way nilai-putrajaya...tak jauh sgt ngn umah area umah akak...
Bc citer akak ttg shop kat nilai...rupanya byk gak ye tmpt shoping kat nilai...best2..

sw33tdarling.com said...

samada budak2 skang ganas atau mainan2 skang mmg tak tahan lama... kaaan? sebab kat umah pun macam tu, kadang tak sampai sehari dah jahanam..

www.sw33tdarling.com


p/s: nak mintak tolong re-install
link sw33tdarling kat ur bloglink.
ada error laa on update view sebab
tukar nama blog. TQ!