Sunday, November 07, 2010

Lunch Dengan Nasi Kandar...


Ahad... bangun subuh... terus tak tido dah.. sebab Aqilah pun dah bangun kan...papa dah siap2 nak gi main bola... malas nak tegur... (hahaha.. jangan diikutkan perangai saya ye puan-puan...) tanda protes... sebab hari minggu nak keluar... lepas makan roti canai segera cicah kari ikan tongkol yang semalam tu... dia pun terus start enjin motor... dalam hati ni.. biarla anak dara dia menangis nak ikutkan... hish.. haram tak nangis... buat dont know je.. papa dia berlalu... hish.. tektik tak menjadi tul la.... lantakla kan.. malas nak fikir...

Mendobi kain sampai 2 kali round.. padahal hari tak berapa nak panas... belasah gakla... pastu menyapu sampai 5-6 kali round jugak.. sebab Aqilah dok makan mamee monster.. bersepah habis satu hall sampai ke dapur... fuh... memang menguji hati dan perasaan mama... pastu makan aiskrim plak.. menitik sepanjang hall depan tv sampai ke dapur.. dapur sampai ke depan tv... hahahaha... tak per... tak per... mula-mula buat-buat senyum ajelah.. tak per nak... mama larat... mama mop.. mama sapu.. mama tak larat.. mama biarkan ajelah... tapi di awal 30 minit pertama sahaja mama mampu tersenyum.. lepas tuh... terus keluar suara cam guruh... hahahaha.. seluruh taman ni dengar... sapa yang malu..??? Papa jugaklah yang malu kan...ahaks....

Dalam pukul 11 papa balik main bola... mama... jom kita makan nasi kandar tengahari ni nak..?? huhuhu... ayat nak memujukla kan... hish apa barang nasi kandar kan... tapi teringat jiran depan umah ni last week dok makan nasi kandar... dah teringin plak dah.... so.. tengahari... layan ajelah nasi kandar kat Cempaka sana... Ntahla mama ni bukan penggemar nasi kandar... so.. tak reti nak komen sedap ke tak sedap... tapi papa memang penggemar tegar nasi kandar..cuma mama boleh makan melayu punya nasi kandar je.. mamak punya.. tak nak.. huhuhu.... makan la nasi kandar anak beranak.. Aqilah sikit pun tak nak jamah... takat makan paperdom je... nampaknya Aqilah bukan penggemar nasi kandar macam papa dia ye...

4 comments:

~ yus ~ said...

Akak kalau sakit hati dengan papanya, ala2 saya juga..hehe.

Yus pun tak gemar nasi kandar.

Oyis said...

hehe comel je kak puteri merajuk. lebih comel jg husband akak pujuk hehehe. husband saya pon pagi2 weekend kuar jg main futsal. usually saya x kan buat apa2 kat umah sampai beliau balik haha

BIONIC WOMEN said...

hehehhe...hubby saya style g main bola malam2 jer..seb bek jugak kan??/trus leh tido.hahaha..kalau siang2 ni mau saya merajuk jugak.hahaha

saya pun bukan penggemar nasi kandar..x pernah makan pun

bonda said...

nasik kandar cempaka??
wahhh..tetibe rasa cam mengidam!
ngeeee

♥ bOnda