Friday, December 17, 2010

Aqilah Yang Semakin Nakal...

Korang kan...? Kalau anak demam... gi keje tak? Yerla maksud mama... ada setengah orang sebab sayangkan cuti.. cuti dah tinggal sikitla... apalah... Saje tanya... mama.. cuti dah zeeerooo.... habis... tahun ni.. huhuhu disebabkan asyik bercuti.. kebetulan tahun ni kan Aqilah dah dua kali kena gegata tuh... mama memang tak senangla pegi keje... anak tak sihat ditinggalkan walupun di bawah jagaan Atok dia sendiri...

Ni time dia demam yang terbaru Sabtu Ahad baru ni... cantik plak sweater yang Auntie Yun kasi tu kan Aqilah... dulu tak nak pakai.. dah besar baru nak pakai.. so sweater tu nampak kecik.. cantik kaitannya sangat kemas... ada topi ngan kasut sekali kan Yun... cantik...



Wajah budak demam... sekarang sangat-sangat nakal dan degil tak nak dengar cakap... suara kena tinggi sikit kasi gertak... mula la... buat muka kesian muka nak nangis... uwaaaaa.. mama marah Qilah papa.... mama sangat jaahhhaaat marah Qilah... pastu dia akan buat ayat.. kenapa mama marah Qilah mama.. kenapa mama...? hahahhaa.... Aqilah suka menggunakan ayat penuh.. sebab suka tengok citer jepun alih bahasa... gegegegege... Apapun nak.. mama tetap sayang Aqilah dunia akhirat...  mama marah bukan sebab mama tak sayang... kadang-kadang.. lepas kena marah tuh... aduhai.. menitik-nitik airmata ni kesian sangat... rasa nyesal sangat-sangat... rasa nak gi hantuk kepala kat dinding je sebab marah2 anak... rasa semua mak cam tu la perasaannya kan....

9 comments:

Anonymous said...

Ye ke????hahahaha

LayarLara said...

panjangnya rambut dia...

antalya said...

mcm tak caya je baju kait baby tu leh muat ngan aqilah yg dh beso nihh.dh nk dpt adik pon ha.tp xleh la pass kt adik bj tu kan coz kaler pink.

@nie-najib said...

anak sakit kak, kalo diri sendiri sakit leh gagah lagi...tak gitu.. takde makna nak sayang cuti kan..

Qaseh said...

betul tu kak, marah tu tandanya sayang...dan kita kadang2 kena tegas dgn anak spy diaorg dengar ckp.

n.hasleena said...

cantiknya rambut Aqilah. Dulu Aqilah saya pun berambut panjang...darjah 2 dia nak sangat potong...skrg dah pendek. Ibunya yang suka sangat dia rambut panjang...boleh digaya-gayakan :)

J@J@ / Bini The Rock said...

Salam.

Oh, saya klu anak demam mmg segera cuti! sbb takde org yg jaga dia selain pengasuh. Nak harapkan pengasuh jaga nuren time demam, kesian plk..sbb dia pon ada lg 3 org nk di jaga.

hhmm...cuti taun saya dah lama abes. Tak silap Raya haji tuari yg ter last!!!

Elin said...

tomeinyer die...ranbut catik.

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

hehe

sy xtaw la kak.
sy ta kawen ag.

tp..mybe amek cuti kot

anak tu..


btw..

sila2 jenguk n mengikut disini ye..


http://owlkieranaa.blogspot.com/

tq~