Thursday, September 22, 2011

Ofis Baru


Alhamdulillah...Inilah bangunan yang bakal kami duduki tak lama lagi...Akhirnya.. akhirnya u all.. setelah sekian lama...Sekian lama menabur duit di jalan raya....Hahahahha.... Yerla... bayangkan... Hampir dua tahun sudah mama berpindah ke Putra Nilai... dan berulang dari Putra Nilai ke Kuala Lumpur setiap hari... Yerla bagi mama yang bergaji ciput nih.. memang sangat terasa... sesapa yang tahu tol Nilai berjumlah RM4.70 sekali laluan... pergi dan balik berjumlah RM9.40.. duit minyak kereta pulak.. satu hari puratanya dalam RM20.. satu hari mama kena spend RM30 untuk transport sahaja.. belum lagi maintanance kereta lagi dah drive hari2 kan... so mama malas nak kira... klu u all rajin kira.. silalah kira berapa ringgi yang mama kena spend untuk transport dalam satu bulan.... perit memang perit... dulu berulang ngan papa.. so share2 kan.. sekarang papa dah transfer ke Kajang... tinggal mama sorang2 drive.. minyak tol seme... pikirla sorang2.. padan muka aku!!! kah kah kah...

Tapi sinar bahagia bakal menjelma.. bila akhirnya.. akhirnya.. kami akan berpindah juga ke Putrajaya.. so taklah jauh sangat dah kan.... alhamdulillah..syukur sangat-sangat...

p/s : Gambar workstation n ruang kerja baru... nanti mama upload kendian k... tak sempat ma.. nak citer.. bz tahap gaban... huhuhu....

7 comments:

ikan emas said...

ooo...tingginyaa...

Zefa NorAsmara said...

Alhamdulillah, pas ni kurang sikit kos kenderaan mama.. :D

watyz said...

cantik nye bangunan. berbaloi kan melabur kat putra nilai. ingat lagik masa dulu akak tanya kite cam ne nak isi borang pinjaman perumahan... :)

HappyIrfa said...

smoga makin bersemangat di tpt baru.kak,nampak tak saya lambai dr bawah ni?hehe

ibuafiqahhuzaifah said...

dah dekat la kita kak..
hehe
bleh jupe!

Krsty Pinky said...

alhamdulillah...
kalo keje jauh2 ni mmg la..tol lg..penat lg..

mekchu said...

sonoknya opis baru, meja baru, kosi baru.. tp yg konpem penat sape yg wat relocation segala mak nenek dari tmpt lama..