Monday, February 20, 2012

Potong Rambut - Saya dan Anak-Anak :)

Ini sebenarnya entry pending... Rasanya citer bulan baper ntah.. saya pun dah tak ingat.... sekarang memang kuat pelupa betullah... selalu saya snap gambar.. upload dalam pc... terperam lah ko dalam pc tu.. sampailah saya bukak balik... kena remind balik.. ni kat mana.. kejadian apa... masa bila.. tarikh seme lupa.. hahaha.. ke laut betullah ingatan saya sekarang...

Nak dijadikan cerita... saya cuma ingat hari Ahad.. sebab masa kejadian papa ada sama.. sebab saya kata hari Ahad bukan hari Sabtu.. sebab hari Sabtu papa kerja.. so dah confirm bukan hari Sabtu.. jadi jawapannya dah tentu hari Ahad... hahahaha.. senang betul saya main tembak je sebenarnya sebab klu nak kata hari Thaipusam pun boleh sebab papa cuti cuti umum.. kah kah kah... tapi hari adalah tak penting..yang penting jalan citernya saje..

Plan asal.. nak potong rambut saya... sebab sejak bersalinkan Naufal.. setahun yang lalu tak pernah trim or potong rambut... so nak potong rambutlah.. leh jimat shampo.. boleh? So.. dok kira2 mana nak g potong rambut ni..dulu masa dok KL senang je... terjah je memana salon.. sekarang kat Nilai..kena fikir dulu.. pernah sekali g potong rambut masa tu pregnantkan Naufal rasanya.. potong cuci seme.. RM55 hambik ko.. mahal ya amat... sekali teringat dekat Tesco Nilai ada salun rambut baru bukak... n teringat ada tulis kat pintu tu sevis tuk potong RM12 saje.. hajat hati nak potong sajelah kan...

Then sampai kat kedai tuh.. Aqilah dok pujuk2 saya ngan papa dia.. dia nak potong rambut jugaklah... yerlah dah mak dia potong rambut..dia pun mana boleh tidak kaan... Then we all pun setuju jekla sebab klu tak setuju pun memang kena setuju gaklah... nanti dia tarik muncung sampai esok lusa tulat tubing dok ulang nak potong rambut.. nanti satu hal kena pegi bawak dia plak... selagi tak bawak selagi tu dia ulang2 ayat sama kan... Tapi Aqilah just trim kat bawah n depan jekla.. sebab kitorang sayang nak potong pendek rambut dia... Dah tengah potong rambut macam biasa la cina tu dok suggest suh cuci la suh itulahsuh inilah.. memacam la... emm iyerkan ajelah.. Aqilah pun samalah... cucilah apalah seme dia nak sama mama gakla.. layankan ajelah sesekali jek pun... waaah very gudgirl lah aqilah potong rambut cuci rambut seme.. Alih-alih.. Naufal pun potong rambut sama... hahaha Naufal memang terbaiklah.. diam tak bergerak2 time cina tu potong rambut dia... memang baik sesangatlah... baru tahu dia baik..pasni confirm bawak kedai jekla kamu ye nak potong rambut.. tak de lah mama nak usaha 2-3 hari trim rambut kamu.. hahahhaa...  selesai semua.. 3 beranak potong rambut.. saya dengan Aqilah potong, cuci n blow... total RM60... emm boleh lah dari RM55 saya sorang jekkan... ini RM60 saya dengan anak-anak semua potong rambut.. nasib bapaknya potong kedai mamak jek...time tu bapaknye baru je potong rambut.. so kitorang 3 beranak jekla...

Dan inilah hasilnya pada Aqilah Najla :-

Jadi lurus jek rambutnya...

Cantik bersinar-sinarkan...???

Ini anak bujang saya... Aqil Naufal.. hasilnya cam rekrut... tapi oklah senang nak cuci rambut dia.. 
tak sempat apa dah kering... okla...

Gambar mama?? hahaha.. tak de maknanya la nak tunjuk kan...kih kih kih...

3 comments:

♥cikmOt♥ said...

hehehe, comel per rambut anak bujang tu...

si tuan putri kiUt said...

cantiknye rambut.... guna jari pun boleh! hehehe

edrina said...

mmg cantik sgt rambut aqilah.. hitam, lebat berkilat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...