Friday, January 18, 2013

1st Time Bawak 2 Anak Bercuti

Sejak beranak 2... memang ini 1st time bawah budak-budak bercuti...
Kebetulan Naufal pun dah 2 tahun... orang kata dah boleh bawak melasak sikit...
Saya memang jenis tak suka bawak anak yang masih kecik2 ni berjalan...
Macam sangat-sangat leceh...kan...
Pada saya la... orang lain ok je bawak anak yang masiih baby berjalankan..
Oh tapi tidak pada saya... tak tahu kenapa..
Sebab saya rasa.. sangat renyah nak fikir makan anak... pakai anak... 
Takut anak penatlah.. apalah.. akhirnya duduklah ko kat rumah terperap sampai anak umur 2 tahun...kan.... hahaha... oh Home Sweet Home.. di mana saje..saya tetap akan rindukan umah saya...

Flight pkl 5.45 petang
Tapi pkl 3.30 kitorang dah terpacak kat LCCT
Oooh... Dugaan pertama pun datang...
Hahahaha...


Mula-mula sibujang ni tido... alih2 dia terjaga...
OMG.... dia punya melasak.. toksah ceritala..
Sapa ada anak lelaki tahulah kot camana lasaknya...
Nampak eskrim nak eskrim.. nampak coklat nak coklat..
Arrgghh..stresss... (Terpikir plak... klu kecik confirm tak nak apa2kan...)
Hohohoho....


Si kakak ni pun sama la hai....
Stok budak tak reti dok diam...
Ntah ikut sapa ntah...
Dia punya energy full gamaknya...
Kita ni pun rasa penat dok tunggu lama..
Dia boleh terkinja sana sini...
Oooh.. terpikir rasanya.. lepas ni dah malas nak bawak budak2 ni berjalan...emmm


Cik Ngah dia tu nampak je relek tu.. nanti kejap je bangun terkam budak2 ni....gggrrr...
Nak marah.. tapi sabar jekla... kan....

1st time budak2 ni naik flight...
Ohh.. Naufal sangat tak boleh dikontrol..
Semua benda dia nak main.. semua benda dia explore..
So time flight nak gerak... kena lekakan dia dengan buku-buku..
So dia diam and boleh pakai seat belt dengan aman...
Nasiblah just 45 minit...
So.. tak lama sangatkan...


Kakak Aqilah dok ngan Atok ngan Cik Ngah dia kat sebelah... Engah kat depan... Kakak Aqilah dah besar.. so very behave... tak de masalah...


Nasib tak baik dapat dok kat sayap.. hohohoho....
Ngam-ngam sampai Pulau Langkawi pkl 6.50 petang...

Note : Next entry citer sampai sana plak ye.. :)



8 comments:

Irfa said...

CIK NGAH TU TINGAT BABY KAT RUMAH KOT
MMGLAH..KALAU BAWAK ANAK2 BERCUTI KENA SEDIAKAN SEBAKUL KESABARAN.. ;)

MRS. K said...

awainya akak pi epot. klu dah web/phone check-in siap2 tak yah pi awai.. huhuhu

antalya said...

cuak nk bwk anak2 naik flight. haihhh takutt

:|: TinTa Kibod :|: said...

huehuehue...
mmg kak ank bujang tgh umur camtu...
tingat kt lcct gk time tu..cuma tak naik flight je..anta in law balik..ya rabbi...dia punya lari laju celah² org ramai tuuuu...ya ampunnn...penat kejaran (tp tak kurus jugak maknya hahahaha...

*err time tu cikngah ada bb dh ke..cam blum je...

.:: Mrs Z ::. said...

bawak bebudak memang penat kak, tapi kalo tak bawak kang kite yang dok teringat kat diaorg..heheee...
bab rindu kat rumah tu mmg betul kak, saya kalau gi mana2, balik tu sampai je lorong nak masuk taman tu, rasa mcm tak sabar2 nak sampai..

Fadh said...

baru sorang hero...cer bygkan koi nie...5 hero weh.

fini zaini said...

nk bwk ank berjln mmg kna sabar tahap petala langit ke 7..tp bnda tu le yg akan jd memori kita dgn ank2 sok lusa utk di kenang...sbb msa depa kecik ni pendek aje benornya...

Jawed Ali said...

Funny Epic Girls, Troll Images of Girls, Girls Funny and Loll, Funny Hot Pictures of Girls
hotentertainnews.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...