Thursday, May 12, 2016

11 Mei - Selamat Hari Lahir Aqilah Najla yg ke 9 thn - Cerita Aqilah

Bismillahirrahmannirrahim...
Selamat Hari Lahir Aqilah Najla yg ke 9 thn...
Rasa baru lagi saya coretkan kata2 hari lahir yg ke 8 thn untuk anak manja saya nih... alih2... 11 Mei hadir lagi...
Bertambah setahun lagi usia kamu Aqilah Najla....
Seperti doa2 sebelum ini.. kesejahteraan kamu dunia akhirat doa mama utk kamu nak... Bukan saja di hari lahir kamu saja mama doakan utk kamu... setiap hari...
Aqilah Najla.... Kamu anak yg paling cantik di mata mama...
Kamu anak yg paling manja... Kamu jugak anak yg paling pandai mengambil hati mama... semoga kamu membesar dengan sihat dan bijak dan menjadi anak yg solehah mendengar kata mama dan papa... dan menjadi insan berguna bila dewasa kelak....
Selamat Hari Lahir Aqilah Najla yg comel....!!
Mama, Papa, Adik sayang kamu selamanya...
11 Mei 2016
(Rabu)
9.20 mlm


Punyalah mama awak bznya kan.. sampai nk update besday anak kat blog sendiri pun tak de masa... hahahha... mengalahkan bisneswoman.. yg dah tentu bisneswomen tu dah tentulah diorang bz kan... hadoilaa... Act  11hb Mei ni hari kedua Aqilah demam sebenarnya.. mc dua hari doktor bagi.. demam tonsil... selalu sangat demam tonsil Aqilah nih... last dia kena bulan 2 hari tuh... lama sampai 4 hari demam... risau sungguh rasa... tapi alhamdulillah dia jenis senang makan ubat.,. sebab dah besarkan... klu si adik.. emmm malas nak citer lah.. susah ya ampunnnnn... makan ubat... ggrrrr.... stress bila ingat... huhuhu.... 

Plan awalnya.... nak buat hi-tea je... tapi hari kerjakan.. mcm tak de masa nak prepare utk hi-tea tuh.. alah bukan nak panggil ramai..sekadar kawan2 rapat merangkap jiran2 sebelah sebelah rumah tu je... kawan2 diorang petang2 main basikal tu je pun... paling tidak panggil mak ayah diorang.. tu je... plannya mcm tuh.. tapi ya allah.. sampai rumah pun dah pkl 6... bila masa nak prepare kan.. so saya kata... kita beli kek ..kita celebrate je mama papa .. Naufal ngan Atok jekla... beli kek sebiji.... kfc satu barel... dah cukup.....hadiah dia request nakkan Poco Houze... errkk... letih ler nengok benda kecit2 tu kan.. last2 nanti kita jugak yg mengadapnye.... benda kecit tapi mahal ya ampun... tapi dah besday dia... kami followkan ajelah... emmm


Si Naufal nih.. emm sapa ada anak lelaki tahulah camana lasaknya..... sesaat tak diam... ada je perangai dia buat... suka sangat menyakat kakak... kakak memang kalahlah dengan dia... kuat sangat menyakat... hehhhee.... kek Kings jeklah beli... jimat... cantik ada decoration belon atas kek tuh....


Lepas beli kek bagai... layan dia beli hadiah ni pulak... dah lama dia usha sebenarnya... beli barang2 sekolah kat Popular ni... setiap kali tu dia usha Poco Houze nih...  tiap kali dia mintak tiap kali tu cakap tunggu besday... sampai masa besday dia..confirmlah dia tuntutkan...  Nasib baik ada kad Popular so dptlah diskaun 10%... sekarang memang semua benda beli klu dpt diskaun sanggup buat kad.. hahahah sebab nak dpt balik nilai GST yg dah kena rembat tuh... muahahaha..


Ni lah rupa mainan Aqilah tuh.. larat tak korang nak ngadap.. mak tak larat nak oi.... bapak ko yg larat.. sila layanlah... Aqilah buat sikit je.. leceh dia kata sebab keciik sangat.. tahu pun kan....


Last pkl 2 pagi papa dia ngadap siapkan utk anak dara dia .... itupun ada lah hanbeg2 tu semua belum siap.... tunggu free.. simpan dulu... mcm ni punya mainan pun ada kan... mcm2 budak2 zaman sekarang nih..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...