Wednesday, July 05, 2006

Tak Bertolak Ansur Ke Aku Ni...?

Hari ni punyalah seronok..tak de orang kat ofis... raya la aku... semalam petang..sampai umah pkl. 6.15... dahla semalam aku tak sempat solat asar kat ofis... so sampai umah tak leh nak lending-lending.. lepas solat... terkejut aku... tetiba hubby aku dah tercongok depan tv.. camana dia leh masuk...tak dengar bunyi gril bukak pun... magic tul... aku selalu klu balik umah.. mesti bukak pintu...tapi gril still kunci la... sebab rumah aku tu panas sikit la... aku tak tahu naper...memang panas... insyaallah nanti..klu ada duit lebih nak pasang aircond la kat umah tu... master bedroom tu lagi panas pada bilik belakang tu... itu sebab bila balik umah aku mesti bukak semua pintu..pintu depan bukak..pintu belakang pun bukak...bagi angin masuk...tapi kat kawasan tu...memang berangin...bila time petang..lagi kuat angin...best je..cam tepi pantai... semalam tak masak apa...just goreng ayam segera tu je... dah kenyang... lepas mandi..solat semua... lepak-lepak tengok tv... aku dok borak-borak..hubby aku leh tido...pkl 8.15 dah lelap.. aik... ah tido? aku klu bab dia tido ni memang aku geram sikitla... cam orang tongong jek aku kat umah tuh... boringnyeeeeee....

`abaaaaaaaaaang.... abang tak nak kawan sayang ke...? " aku saje je jerit kat tepi telinga dia.... `naaaaaaaakk.... tapi abang ngantuk....' mulut je bukak..mata pejam...
`abang tak leh la tido time cenggini... sayang tak de kawan...' aku saje merengek2 kat tepi telinga dia....
`ala...nanti2 la kita kawan ye...abang ngantuk tul ni...'mata pejam lagi..mulut je buka...

eiiiii...klu dah tido memang cam tu aarrr....dia takkan bangun untuk layan kerenah aku... berdosa ke aku kacau suami tido ek...? entahla.... apa pun... aku tak pernah puas nak bermanja dengan dia... sepatutnya aku kena lebih faham... dan lebih bertolak ansur... tak bertolak ansur ke aku ni....? entahla.....

13 comments:

akimanikki said...

Hati-hati kalau biarkan pintu rumah terbuka, sekarang semakin ramai pencuri yang berani.

Biarkan je si suami tu tido, keja penat sangat kot.

PuteriSatu said...

akimanikki :- thanks your advice...

Dk said...

hahahhahahaha.............. lawakkkkkkknyeeeee.........
cmtu ke bila dh kawin......
cm x caya laki tido awal..
hehehehe.... menarik2... thanks..

PuteriSatu said...

dk : habis tu...ada masa nak tido awal memang tido awal gak... tapi ada masa tak tido awal...tak tido terus sampai pagi....wakakaka...

Aku Bukan Bidadari said...

woiitt makcik..sa wa dee ka
ekekekeeee

PuteriSatu said...

abb :- adoi manala ko pegi..jap ada jap tak dek...windu aku kat ko ler....weekekeke... aku try kasi komen kat blog ko tak leh masuk aar komen aku...

izawani said...

Uih... jangan kaco suami tido... keperluan lelaki yang perlu dijaga, makan, minum, tidor, ehem... ehem... ehem....

Kalau dia tak cukup tidor, makan, minum, ehem... nanti dia mengamok...

So... biarkan dia tidor dulu... lepas tu tidor kat sebelah dia... lepas tu... suka hati la nak buat apa...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

keje penat sgt kutt....hehehehe....bgla minum tongkat ali ker...huhuhuhu...
>bebaru ni kacau tido ok lagi..kalau dh lamo kawin nantii..ntah2...kaki naik ke muko..bahayo tuhhh..mano tau...x sedar kan..hehehe...

PuteriSatu said...

izawani :- ala kak..tido dia tu tido sebab nak berjaga tengok bola... bukan tido sebab penat tuh...

L.lyzz :- ya ke lyzz...kita tengokla nanti...betul ke bila dah lama kawin sampai hati dia naikkan kaki dia ke muka bila kaco dia tido..sesama kita tunggu ya...

Arena said...

Salam.. lawatan balas nih.. :-)

PuteriSatu said...

arena : thank u..datg bertandang... bila ko nak update blog ko...?

Ayu said...

PS,
ha ah le bio le dia tido.. ko gi le tgk tv ke hapa hehehehe.. waktu dia tido tuh ko buat le mende2 yg ko suka nak buat and yg ko tak dpt buat waktu dia ade hehehehehe..
aku plak hubby jarang tido awal.. aku plak yg tak laratnya sbb aku suka tido awal hehehehehehehehehe

lizazul77 said...

mueheheheh... laki aku plak... kalo aku merajuk cakap "tak nak kawan abg" nanti dia cakap... "tak mo kawan tak pe.. kawen jer la..." hahahhahahahha nyampes!!!