Monday, July 03, 2006

Weekend Yang Selalu Aku Lalui...

`Abang sayangkan Sayang…sayang sangat-sangat…’ walaupun ungkapan tu dah biasa aku dengar dari Yon… tapi…ungkapannya malam tadi terasa meresap dalam tubuh aku… Walaupun ketika itu aku sedang tidur… tapi aku jelas dengar suara Yon kat telinga aku… Dia bukan bermimpi… sebab aku tahu dia baru masuk tido… dan aku pun bukan bermimpi walaupun aku dah lebih 1 jam tidur… aku pasti aku dan dia di alam realiti… Okey…itu cerita malam tadi…

Sabtu (1 Julai 2006)

Sebenarnya 1 Julai tu genap 3 bulan aku bergelar isteri… Act.. tak de yang special pun hari ni… Just aku wish hubby aku and dia wish aku…. That’s all… masak special pun tak kot…but hari sabtu tu..hubby aku balik awal…pkl 3.30 dah sampai umah… and kebetulan mlm tu akak aku nak datang ngan bf dia… tak tahu nak masak apa… buat sambal sardine..makan dengan roti canai segera yang aku beli kat ofis.. diorang datang…borak2…pastu dalam pkl 9 diorang balik… Dan mlm tu buat kali keduanya aku dihantar oleh suamiku ke rumah akak aku..sebab dia nak pagi main benda bulat tuh… benci kan..geram kan… eeiii tak sukanyeeeeeeeeee… tensennyer aku… tapi nak wat camana… terpaksala..walau tanpa rela…. Dalam pkl 3.30 dia call….dia kata dia dah ada depan pintu umah akak aku… aku cakap…aku tido sini je….tahu plak dia kata…janganler gitu…aku saje gertak dia….dalam sedar tak sedar tu..aku kejut akak…and kata hubby aku dah sampai nak jemput aku… balik umah dah tak leh tido… korang tahu tak…hubby aku sambung lagi tengok orang kejar benda bulat atas padang tuh…sampai pkl 5 pagi… aku harap-harap dia takyah tido..terus berjaga sampai matahari terbit….tapi reti plak dia cari bantal cari selimut ..cari itu..cari ini…heheeheheh… kitorang solat subuh dulu…pastu sambung tido lagi…

2 Julai 2006 (Ahad)

Hubby aku biasala…hari Ahad selagi matahari tak tegak atas kepala…memang dia takkan bangunla… pkl 8.30 aku bangun ..sebab ingat nak masak nasi lemak… pkl 10.00 baru aku siap masak… baby bucuk aku tak bangun lagi….eeiii boringnyerrr….dia cuti pun sama cam dia keje… aku tetap tengok tv sensorang kat sofa…baju dah basuh..dah siap jemur…tunggu kering je… dah boring…aku kaco baby aku tido..aku rasa memang hobi aku kaco dia tido la…sebab bila dia tido aku rasa..cam dia tak nak kawan aku jek…tapi aku kaco pun dia tak heran… bila aku memang dah boring betul…aku mintak izin nak kuar beli paper… keluar kejap…pegi kedai mamak..parking keta kat Masjid Kg.Melayu…beli Berita Minggu, Mingguan Malaysia dengan Metro.. tambah roti High-5 satu… Balik umah… Yon dah bangun… kitorang pun bekfesla sekali…. Dan setiap kali hubby aku makan masakan aku..mesti bertambah..kecuali ikan kering masin yang aku masak hari tu jek…eiiii memacam aar hubby aku ni… Tengahari kitorang bersantai-santai la kat umah… memacam leh buat ni bila dok berdua kat umah…. Hehehehe….. Petang Ahad tu…kitorang keluar gi Pasaraya Bintang…tempat aku selalu shopping kat Ampang tuh… bila keluar….beli barang dapur semua… aku teringin nak buat spageti… so beli bahan-bahan nak buat buat spageti… dah sampai umah pkl 8.15… lepas solat maghrib je…aku pun try la ke dapur nak masak spageti… gembiranya hati aku… kira bolehla aku masak tu… bertambah-tambah Yon makan… ayat biasa dia la….selalu puji aku…klu masak favourate dia… ayat membodek aku..bukan aku tak tahu… siap-siap kasi tahu aku..esok dia nak bawak bekal spageti..kebetulan aku buat banyak sikit kuahnya… so esok aku just rebuskan spageti tu jer la…. Act hari ni aku niat nak puasa… tapi pagi tadi… alarm phone aku menjerit pukul 5.20.. aku boleh sambung tido sampai pkl 6… klu nak diikutkan aku boleh puasa…tapi aku tak risau..aku tak leh tahan sebab tak makan apa pun pagi…just dapat milo satu mug pun jadila untuk alas perut…so aku fikir….esok jer la aku puasa..insyaallah….klu sedar la 5.20 pagi esok…hehehe…

7 comments:

Dk said...

menarik.. akhirnye abis gak baca semua... semoga bahagia... x penah terpk cmni rupa2nye bila kawin haha....

PuteriSatu said...

dk:- thanks... act.episod condo hero dah habis dah...19 Jun lepas last episodnyer...

marlinabaharom said...

thanx sebab menyinggah kat bolg. 3 bulan kawin yer.. hee..hee.. looooong way to go. tapi tak per. insyaallah semua akan OK. berdoalah selalu!

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

tu jer ker citer mlm td...hehehe..
>cito mlm td..den lakk..den tido..spai x sedo hubby bg msg..suh bukak pintu..hehehe..sapo suh balik lambattt...

PuteriSatu said...

marlina : insyaallah...thanks for your advice...

lyzz :- tu jekla citernye....ko nak citer camner lagi weh...? weh lyzz ko tak de YM ke..? leh chat... hubby ko gi maner balik lambat?

Dk said...

ooooooooo dh abis... kat sini baru nak abis kot dlm beberapa hari lagi... hehe

PuteriSatu said...

dk: oo ya ke... happy ending...ko jangan bimbang....