Thursday, December 14, 2006

Sayang Yang Tak Berapa Rajin...mueheheh..

Semalam...aku gagahkan diri gak untuk masak...sian Yon asyik pi kedai bungkus lauk je...selalu slow je dia nyuap klu beli kedai...weekend hari tu kebetulan balik umah MIL...adik Yon pi mancing..dapat ikan siakap 2 kilo lebih...memang rezeki kitorang tul nak rasa ikan besar tu...MIL aku bekalkan ikan mentah tu 2-3 potong...itu yang mlm tadi buat ikan siakap masak stim...ngan paprik...ikan siakap tu rasa dia manisnye weh...lembut je isi dia...laju je Yon menyuap...sian...dok puji sedapnye...sedapnye...sian..rasa nak nitik air mata tengok dia makan sesekali aku masak...klu lauk beli kedai...slow je dia nyuap...`nasibla abang dapat sayang yang tak berapa nak rajin masak ni ya....cian abang...' muehehehe... Selalu klu masakan yang aku masak tu sedap...mestila dia buat muka best dia...sambil cium2 tangan aku...sambil puji-puji aku..memang kuat bodek baby bucuk aku nih...muahahhaha...

Act hari ni tak tahu nak citer apa..so citer jekla apa yang terlintas...Baby baik dalam peyot mama ni plak dah nak masuk 18 minggu jumaat nih...masih lum rasa movement dia lagi... kekadang rasa tak sabar nak rasa dia punya movement...kekadang rasa berdebar pun ya nak tunggu saat2 dia gerak...apa pun...aku doa semoga segalanya dilindungi dan diberkati tuhan...insyaallah...

21 comments:

happyirfa said...

kak puteri sihat ker?
selalu jenguk blog akak tp tak update..saya pikir akak sibuklah kot..semoga sihat sokmo dan jaga kesihatan akak utk baby dlm perut tu..sedap pulak ikan siakap stim tu..bila saya buleh rasa?

PuteriSatu said...

irfa....

akak baru baik batuk ngan selsema...dah ok sekarang... datang umah akakla nanti akak masak..boleh sesangat...

Abang Long said...

ini anak ke berapa ?

PuteriSatu said...

abang long : anak pertama...maklumla jodoh lewat...muahahaha

izawani said...

Puteri, utk pengetahuan puteri, 18 minggu baby dah start bergerak. For the first baby, mungkin lewat skit. Tapi kemungkinan juga kita tak reti nak bezakan samada bergerak atau apa. Bila gerakan ketara tu ok la, tapi gerakan slow tu (ala ala butterfly atau blob )kita mungkin tak perasan. So, kalau rasa dalam perut macam meletup kecik kecik tu (macam angin), itu la baby gerak... hehehehe...

PuteriSatu said...

kak wani : ya ke kak...ada gak rasa cam tu...ingatkan angin je...maybela kot...

akak rindu nak borak ngan akak kat YM...

RaFFLeSiA MeRaH said...

oooiii...gambor baby ko tu sebijik cam baby frust menonggeng, muehehehehe...takpun nak melabur sgt dah tu kot, ko x pakai2 pampers dari smlm lagi yerk...cian dia tahan berak...

Anonymous said...

kalo isteri masak tak sedap pun suami akan rasa masakan tu paling sedap dalam dunia.. he...hee...

dulu dlm perut bila rizq gerak, senget senget perut aku!

PuteriSatu said...

rm : muahahaha...baby tomey tuh...geram aku nak gomol2 jek

MB : ya ke MB....rizq start gerak masa berapa minggu ko peknen..?

Anonymous said...

laki ko sama mcm laki aku. kalau sesekali aku masak mulalah puji berkoyan-koyan. tp aku rasa sebenarnya dia sindir aku supaya selalu masak dan merajinkan diri utk memasak hahahahahaha.

PuteriSatu said...

apple : ya ke....aku pun rasa apa yang ko rasa itu...muehehehe..

Anonymous said...

sekali sekala bini masak..heheh..
ikan siakap mmg sedap..tetambah lg yg freshh..

akumasihdisini said...

siakap...???waa best nyer...lagi best klau ader ikan senohong...gelama dan ikan duri lagi best...sbb lama2 pandai cakap bohong dan mencuri he he he...waa...baby dah 18 bulan...aku nie walau lelaki tapi bab2 pompuan ngandung nie byk gak laa yg aku tau...sbb masa mula2 wife aku pregnant...aku byk baca buku pa&ma dan buku2 yg sewaktu dgn nyer...bkn aper...preparation supaya tak ngelabah biler baby tue kuar nanti...apapun...doakan ko dan baby sentiasa chat...bila due?

PuteriSatu said...

the singa : itu la pasal...memang best...'

AMD : oit..tak main la curi2...oo ya ke...lehla ko kasi nasihat kat aku eh...

13may said...

hehhe...bukan tak rajin masak..cuma tak sempat:D

PuteriSatu said...

13 may : ya betul..pandai pun ko

ryu_hana said...

hiii...thanks sebab singgah di blog saya...sama la kita, bukan taknak masak tapi tak sempat...paham2 la kan isteri pun keja jugak...hahahaha...
waaa...sedang pregnant yerk? jaga diri baik2...:-)

lempoyak said...

ko sabar le tunggu bby gerak. tp bila dia dh start gerak, lebih2 lg dh dkt nk due tu, nnt ko sendiri akan ckp ngan baby
"bby jgn nkl2 tau kt dlm tu,... sian mama sakin perut ni bby tendang"
ataupun
"bby xsyg kat mama ke tdg kuat2 perut ni"

edyan7 said...

yan paling suka waktu pregnant... sepanjang tahun pun tak pe... best je... bila dah ujung2 tunggu time tu je...rasa nak dia keluar sgt...sbb letih... waktu lain... cam tendang sana sini tu best!! bergerak...senget-senget dan membentuk muka bumi tak rata kat perut tu tersgtlah best!!

haah... yan pun tak perasan smpi mak cakap yg macam angin tu dia bergerak...ooooooo baru tau...huhu... dalam minggu 16 kot... sbb tak perasan... rasanya yan baca.. kalau dah biasa start minggu 14 dah rasa dah...

Sunan_Jati said...

argh... x daapat aku bygkan... ahhahaah... aku cukup seriau tgk bebudak kecik baru lahir... nampak lembut sgt .. takut nk pegang...

PuteriSatu said...

hana : itu la kan..sama2 keje..penat..ya tak...

lempoyak : ooo ya ke....muehehehe...tak sabar lak aku..

edyan : ya ke yan..samala akak pun tak perasan gak...

sunan jati :ko takut ek..aku pun takut gak....tapi comey...