Tuesday, December 19, 2006

2nd Check-Up...

Hari ni check-up aku yang kedua...alhamdulillah semuanya ok...tekanan darah ok...berat badan ok...baby baik mama ni pun ok...masa check perut...nurse tu tanya baby ada gerak tak...? aku cakap...aku tak sure..sebab aku tak tahu camana baby gerak...nurse tu kata tak per...nanti masuk 5 bulan baru dapat rasa betul-betul...hari ni walaupun tunggu lama..tapi tak boring...sebab ada kawan leh borak-borak...aku saje meramahkan diri aku hari ni...sebab boring dok tunggu...selesai check up kul 10.15 pagi...and terus balik ofis...next check-up 15 Januari 2006 pulak..

11 comments:

happyirfa said...

ka puteri..
jangan risau bila tiba masa nanti dia dok gerak jer..mcm saya dulu anak ke2 tu..tgh buat keje,tiba2 dia menendang mcm nak terbalik kerusi..member sebelah pun terkejut ingat ada apa hal..tp bila baby keluar.mmg padanlah kuat menendang.dahlah berat 4.4 kg
mcm budak umur 3 bulan..

PuteriSatu said...

irfa : baby irfa berat 4.4 kg ke...ya allah...besar tuh...opertion ke normal tu dik....

lempoyak said...

pas ni sentiasa lh merajin kan diri mengadap misi2 kt klinik utk chekup tiap2 bln.. kalo g klinik gomen..sabar je lh servis lembab ya amat.. vitemin jg tinggal. minum susu lebih2, mkn sayur n buah byk2. air kosong minum.

** ni nasihat kan org, masa aku peknen hr tu sumer xleh masuk. harapkan mkn vitemin je. tu sbb Qina kuar kecik je (2.5kg)

lempoyak said...

najwa = bisikan rahsia.

PuteriSatu said...

lempoyak : ha itu ler pasal...lembap sikit kan...

itu la makna bisikan rahsia kan..hubby aku cakap...nanti dok asyik berahsia je...tapi aku suka nama najwa tuh...weh mana gambar baby aku nak tengok...mesti tomey cam mama dia..mueheheheh

lempoyak said...

alah xpandai lh nk post.. nk emil add. saja je..

akumasihdisini said...

sebut pasal check up kat klinik nie...aku ader citer/kenangan pahit semasa temankan wife gie check up...nanti laa aku citer kat blog aku...!

are-an berat masa lahir 3.3kg...are-keem plak 3.1kg...wife aku dulu masa first pregnant selalu kurang darah...biler dah kurang..nurse bg vitamin yg warna coklat...utk tambah darah...tapi wife aku tak makan pun...aku suruh dia minun susu anmun dan makan SALINDAH...alhamdulillah...dua2 anak aku chat2 belaka...!

Anonymous said...

salam,

hehe..kalau p routine check up kat klinik kerajaan, mmg WAJIB bawak bahan bacaan. siap ruangan iklan habih boleh dibaca..dua tiga kali ulang pun boleh lagi hehe..nak tunjukkan betapa kena menunggu lama tu.

mula2 baby menendang, oklah, tp makin meningkat usia kandungant tu, mmg tak daya, sampai cakap ngan baby jgn tendang kuat2 heehe. naknya saat2 akhir nak due, dia punya gerak tu buat kita rasa sakit..

PuteriSatu said...

CIKGU AKU : weh citer la cepat.aku tak sabor nak baca...

kak syikin : ya ke....tuh la kan...apa pun..semua tu pengalaman yang paling berharga kan kak...

ryu_hana said...

masa baby saya dalam kandungan last trimester, dia suka menggeliat dalam perut mama dia. Senget2 perut saya jadinya..:)

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

bln dpn ko check up dulu lak...erkk