Monday, August 27, 2007

1st TIME GAMBAR BERTIGA...



Ni gambar esklusif ni…keluarga bahagia…muahahhaa…1st time bergambar bertiga nih…selalu tak sempat snap…tapi mood aqilah tak berapa ok sehari dua ni nak posing…selalu pantang nampak kamera…mesti menyengih je… Gambar ni ambik time nak kuar pi KLCC….punyala seronok Aqilah klu bab berjalan nih…klu berjalan..uk tak..ek pun tak…syok je…balik rumah..mengamuk sakan..penat agaknye…mulanya letakkan dia dalam bouncer…sikit lagi anak mama ni tak jatuh bouncer…kebetulan memang tak pakaikan belt dia…dia nak mengiring dalam bouncer tu…sabar jekla…last2 letakkan dia atas comforter dia…baring kat situ..mengekek2 dia tergelak…tapi tak nak pulak mengiring…tadi nak mengiring sangat…papa dia dok la layan dia…mulut dia…memacam bunyi ada…suka main jari orang…pantang dapat tangkap jari kita..terus bawak ke mulut….Aqilah..Aqilah… dalam 20 minit dok atas comforter dia…dia cam dah penat kot…dia merengek cam mintak angkat..tapi hubby buat tak tahu je…apa lagi…dia cam merajuk..menangis beria-ia…jenuh plak mama pujuk…takut gak dia menangis cam tak nak berhenti plak…sian Aqilah…merajuk ngan papa ye sayang…maybe kecik sangat hati agaknye…sebab papa dia klu balik keje…cuci tangan je..mesti angkat Aqilah…main..bawak jenjalan…paling tak pun borak-borak…tetiba…papa dia dah memang ada kat umah..tapi tak ambik dia…merajuk sakanla dia..siannye baby mama..lepas menangis terus tido…dengan tak pakai baju…tinggal skirt selai je….sian baby mama…dah pandai sangatla merajuk…

18 comments:

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

eheheh..cantikla kak pic ni..rasa cam tgk album raya lak..

PuteriSatu said...

watashi : ya ke cantik..mentangla tak lama nak puasa...dah ingat raya dah dia ye...nanti raya lain pulak gambarnye...

Sastri said...

comelnya Aqilah... teringat sas punya gambar klasik dgn mak ayah... :D

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

cam nk melepaskan diri je..dak kecik tuh...hehehehe...kene apit ngan papa n mamanyerrr...

PuteriSatu said...

sastri...tuh aar..gambar klasik tuh...

zu : dia tengah tak de mood nak bergambar tuh..maklumla semua orang dah pakai baju lawa2...tapi tak kuar2 lagi..tensionla member...tuh muka monyok semacam tuh...

miss_tree said...

Aqilah sangat chumellllll..
=)

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

akak,baju aqilah dah buat ke?baju kurung..baju kedah..baju kebaya..
ish...musti kiut...ni la untung sesapa ada baby girl..leh melaram..ahaksss

PuteriSatu said...

mis tree : tima kacey aunti mistree

watashi : ingat nak buatkan baju kurung je...pehtu beli baju gown jekla kat kedai...tapi yang pasti nak kena sama kaler ngan papa ngan mama dia...hihihih

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

ooo..kaki jln gak erkk...

PuteriSatu said...

zu : mahu taknye...syok bawak anak pi jenjalan ni kan...aku ingat berjalan berdua ngan hubby aku je syok...berjalan bertiga lagi syok aarrrr rupanya...muahahah...

Mummy Rizq said...

waa.. ni tangkap gambar kat umah ke kat studio? cantik!

aqilah tu nampak bijak sangat... nak pinjam kejap barang sehari dua bleh???

Abang Long said...

Bagi seorang ayah, anak pertama memang ada kelainan. Macam kenal je dengan hubby ...

PuteriSatu said...

mar : kat studio ape...kat umah depan tv atas sofa...tuh ler studionye...muahahha...

nampak bijak? insyallah berkat doa semua...nak pinjam boleh...tapi kena pinjam mama ngan papa dia sekali la...boleh gitu..? kui..kui..kui...

abang long : ya ke abang long? tang mana kelainannya tu? mcam kenal ngan hubby? ya ke...? cuba ingat...ntah2 sedara kot....biar betul abang long..ingatkan dulu...kenal kat mana...

s * h * i * m * a * h * z said...

wah.. bestnye.. moga kebahagiaan akak and family berpanjangan sampai bila.. amiin

PuteriSatu said...

shimah : insyaallah...dan semoga kita semua juga akan bahagia dengan keluarga yang kita bina...insyallah...

yun said...

kutenung ku renung ketiga2 wajah keluarga bahagia ni..kesimpulan nye BABY AKAK IKUT MUKA PAPA NYE la
eheheheh

PuteriSatu said...

YUN : muahahaha...nasibla mama dia kan...tapi dagu dia ikut cam akak kan...dagu pun jadila serupa...hehehe..

kak ila said...

cantik gambar keluarga bahagia ni. alhamdulillah dah bertiga. bila gambar berempat nak kuar plak?

:)