Wednesday, September 19, 2007

Taaaarrraaaa....Aqilah Dah Mamam....



Taaarrraaa...Aqilah dah mamam start hari Ahad 16 September 2007 setelah berumur 4 bulan 5 hari...mama dan papa Aqilah belikan Nutrakid Dumex untuk permulaan...tengok struktur dia halus dari Nestle...nanti bila Aqilah dah biasa dengan makanan tuh...baru mama dan papa belikan yang lain plak ye...alhamdulillah Aqilah cam suka je makanan tuh..buat pertama kalinya dia cam jilat-jilat ngan lidah..pehtu dia cam nak nyonyot sudu tuh...muahahah...lelama dia cam dah dapat rasa...dia buat hal plak..lambat je sudu tu masuk mulut dia jerit..dok pandang je sudu kaler pink tuh...geram kat sudu ntah atau geram kat makanan tak tahu la..tapi masuk mulut je hilang..masuk mulut je hilang...hari ni kira dah 4 hari Aqilah makan...so far so good...mak aku kata...dia nampak cam ceria je...maybe perut kenyang kot...semalam mak aku citer....habis makanan dalam mangkuk dia jerit...nangis...mak aku kata..maybe dia nak lagi...tapi tak leh la sayang..tunggu dalam 2 minggu lagi baru leh tambah ye sayang...

14 comments:

yun said...

bagusnye anak akak nih.tak cerewet makan.xlama lg leh la suapkan gulai tempoyak ikan patin ye hehehe

KLMari said...

Wah lepas ni bolehlah buat bubur nasi letak sayur sayur plak...yummy !!! Cepat Aqilah besar nanti...:D

PuteriSatu said...

yun : muahahah..gulai tempoyak...baik mama dia makan...heheh..

klmari : tuhla tunggu dia 6 bulan leh kasi bubur nasi plak kot...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

kalau dia nk lg..bg je..maybe x puas kut..x cukup agaknyerr... biler dh kenyang...tido pun lena...ye x..aqilahhh...

PuteriSatu said...

zu : ya ke...tuhla...pas makannye ...diam...tergolek je tengok tv...mata je terkelip..sambil mulut dok tegur tv..ghee...gheee..gheee...pehtu...sedar tak sedar..dah lelap..heheh..

nelly berry said...

alamak...aqilah tak puase ye! ayok!

s * h * i * m * a * h * z said...

waa... mamam ngan auntie nak? hehe

PuteriSatu said...

nelly berry : yerla auntie Aqilah tak pose aar...Aqilah pose yang yok...Aqilah kecik lagi..nanti Aqilah dah besar..Aqilah pun nak pose cam mama ngan papa...cam aunti nelly....muehehehe...

shimah: leh la...auntie tak poser sama Qilah ke..? leh la kita makan sesama....

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

makin membesar..makin comel aqilah nih..!!!

minnie said...

salam kak puteri.. lama saya tak menjengok kat sini... dah pelbagai perkembangan si aqilah rupanya... seronok membaca...

untuk makluman akak, blog saya dah tukar address, http://itukahaku.blogspot.com

PuteriSatu said...

watashi :makin comel ye...cepatla kawin...baby watashi mesti cun melecun dah comel sesangat...

minnie : oo dah berumah baru ye...cantik sangat...akak suka...terliur tengok jam limau tu..

Mummy Rizq said...

erm.. dia tak memilih.. bagus sangat. rizq dr kecik susah nak makan. kena paksa paksa.. sampai lah sekarang!

PuteriSatu said...

mar : wat masa ni cam ok je...apa je kat tangan seme masuk mulut..esok lusa tak tahu la...

ummi yang montel.... said...

baru nk mula mamam eekk..
pndaii anak mama.. xder milih2 mkan..
dulu si isa ummi tu pn, umur 5 hari da bagi makan nasi lecek..
skrg ni.. pntang tgk org mkan.. sumer dia nk..hehehe