Monday, January 21, 2008

Makan-Makan Bersama Aqilah...Dihari Minggu..

Act...semalam pegi Ikea...konon nak pi beli high chair Aqilah...dapatla high chairnya..tapi traynya dah sold-out...pertengahan bulan dua baru stok sampai...kebetulan...Aqilah memang dah nampak cam berkenan sangat...sebab bila kitorang letak dia kat high chair tu...dia cam dah tak nak keluar...huhuhuhu...kelakar je...papa Aqilah pun belikan gakla walupun high chair tu tak complete tak de tray dia...tak perla...share je meja makan ngan mama & papa ye sayang...Balik tuh...kitorang ingat nak singgah makan nasi kandar kat Kayu Restoren tuh...tapi tak leh...coz..Aqilah dah zzzzzz kat dalam keta....so...Yon ta-pau je makan kat umah....sesampai kat umah..seperti biasalah...bila keta stop je...automatik Aqilah bangun...huhuhuhu....bangun dah tak nak tido...papa Aqilah pasang high chair...apa lagi.....taaaaaaarrrrrraaaaaaaaaa.....Aqilah bersuka ria kat high chair dia....dan kitorang bersuka ria makan nasi kandar.....huhuhuhuuuuu....



Image Hosting by PictureTrail.com

Kitorang dah makan dia tak nak keluar dari high chair tuh....kelakar kan...pehtu...dia panggil-panggil...mamamama....papapapapapa....pehtu jerit...suruh kitorang dok kat meja makan tuh lagi....hahahahhaa....time makan dah habis nak....mama nak cuci pinggan mangkukla plak....hahahaha....kelakar je...

12 comments:

LILY SAFIYYA said...

so cutenya aqilah ngan kerusi baru dia tu...budak2 sure suka kerusi ni sbb konon2 nya boleh join everybody makan2 kat meja kann

mmg kerusi ni pun mami dah masuk list nak belikan lily, cuma tunggu lily pandai duduk jee hehehe

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

aqilah dh pandai pggil mama papa ye kak???

mesti ilang semua mslh,letih..kan???
bahagianya...

~ yus ~ said...

bagus aqilah leh duduk diam, n happy dalam highchair tu. Kalau Abid, asyik nak keluar jer, pas tu leh joget2 dalam tu. Risau dia jatuh, walaupun ada seatbelt, dia boleh bukak..huhu

Mummy Rizq said...

Message from Rizq: Aqilah.. kita punya high chair sama laaa....

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

afif ..kalau pi mkn luar..selalu la duk dlm high chair...tu pun leka duk ketuk2 meja

nanonano said...

alahai cumeinyeeee..
napela ank buah nano xbrambut cm die,
terserlah keayuan itu,
huhu :D

viruspadu said...

samala high chair itu...

sama ngan nisa punya

yelah beli pun kat ikea juga kan

eee... geram btl la budak tenitt ni

Orang Biasa said...

eleh, bebudak kecik nampok sume bender pun dia berkenan..hehe. bagi pisau dan bom pun depa wat main.

PuteriSatu said...

mama lily - betul tu....dia ingat dia dah dewasala tuh..

watashi - dah bolehla...panggil..tapi mama dia mama tak berenti..mamamamama...papapapapa.... emmm tengok muka anak...tak payah baring2 pun tak per balik keje..dok layan dia jek...

yus - baru beli yus...esok lusa lum tahu apa nasib kerusi tu...hahahha...

mar - ya ke....rizq tengok blog ni ke mar..?

zu - belikanla dia satu..mesti syok...

nano - huhuhu...rambut budak tak bercukur ni la dia...bila bangun tido...masyaallah rambutnya...mengerbang..huhuhuhu...

mah - samala tuh..seme sama la budak dua orang nih....tak de yang lain melainkan sama..huhuhu..

orangbiasa - sape ni baru masuk blog kita ye???...biasala bebudakkan....benda2 baru seme dia suka...

mama ranggie said...

ala...tomeinyer...

happyirfa said...

salam kak puteri..
untungnya aqilah..mak ayah berhabisan sungguh.takpelah..kita ibubapa mesti nak yg terbaik utk anak2..

salam peluk cium utk aqilah yer

fealize_eleanoer said...

safiya nyer kosi baru on d way nak bli..

tggu papa die nyer bajet !heheh !(harus harus)...

wah..minum pakai cawan biasa je ke..blikan lah sippy cup mamanye..safiya nyer sippy cup kaler pink gitu :D