Thursday, January 24, 2008

Sesopingnya Mama Aqilah...

Photobucket

Semalam aku pi sesoping barang keperluan harian….aku dan Aqilah pi menghabiskan duit Papa Aqilah…huhuhuhu…ampun bang…bukan menghabiskan…kitorang tolong je…nanti duit tak luak…poket tebal…susah nanti abang tak selesa jenjalan sebab poket tebal…muahahhaha…

Act banyak lagi…tapi aku tak sempat snap gambar troly….so balik umah je baru sempat snap…

Photobucket

Ni antara barang yang aku beli….baju baby boy kaler oren tu aku nak hadiah kat member ofis aku yang baru bersalin ri selasa baru ni…dengan wipes tu sekali…konon nak buat hamper sendiri huhuhuhu….

Photobucket

Yang ni Barang aku…hanger aku memang tak pernah cukup sepanjang aku hidup ni..heran kan..? mana pegi..aku pun tak tahu..? Hanger ni….24 pcs RM6.90 jek… Tisu tu….RM4.90 je….

Photobucket

Ha…yang ni baju Aqilah..dah lama aku cari t-shirt kaler ijau…sebab nanti thema Cik Ngah Aqilah kawin….Hijau…si kebetulan Baby Kiko ada sales…aku berkenan dengan T-shirt nih….T-shirt ni aku nak match kan dengan….

Photobucket

Skirt nih….ok tak..? kira bolehlakan….aku kesian nanti nak pakaikan aqilah baju kurung mesti panas time ramai-ramai orang nanti…so biarla dia pakai cekci sikitkan sayang…huhuhuhu...

Photobucket

Ni plak aiskrim….peberet aku King’s aiskrim perisa coklat nih….Yon kata klu beli mini cones ni aiskrim tu jadi lagi sedap…so kita tryla ye puan-puan semua….mula-mula masukkan aiskrim dalam mini cones cup nih….ha tudia….

Photobucket

Photobucket
Pastu….taaraaaa….sediakan untuk di ngap….Yon ngap sekali je..dah hilang dalam mulut dia…Aqilah terkelip-kelip je….muahahhaha….tunggu Aqilah dah besar sikit ye sayang..nanti makan sesame mama…..papa tak aci…dia makan sensorang sekali ngap je…

Photobucket

Ha..nilah dia hamper yang aku wraping sendiri nak kasi akak kat ofis ni bersalin selasa lepas….jimat sikit kot….ntahla jimat ke tak…Yon kata lebih kurang je…aku kata…jimat….jimat…Aqilah pun angguk…so Yon kena gak ikut cakap aku…jimat…sebab 2 lawan 1…huhuhuhu….

18 comments:

Alinlai said...

mesti mama aqilah cakap jimat, jimat sambil angguk kepala depan Aqilah... sebab tu dia angguk juga ke ke ke....

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

aikss..qilah br berkhatan kerr...np huggies tu pek kecik2 tp byk..np x beli pek mega je..kan senang...
psstt...nk cikit aiskrimmm..aritu pi tesco nk beli aiskrim..tup.t.up..dh pilih..hubby x jd lakk..ngajuk...hampagas jer..huhuhuhu

LILY SAFIYYA said...

wah kreatifnye wat hamper sendiri...kita dah lama carik wet tissue brand tu tp tk jumpa..baru tahu kat UO ada. tissue tu lembut sesangat dan wangiii

PuteriSatu said...

alin - tuh aar pasal....dia pun ikut angguk gak...huhuhu..

zu - aá baru berkhatan...mama dia dok asyik..tangguh..tangguh dan tangguh...ni lah dia padahnye...

- huggies tu dia pek kecik2...tapi rege dia 36.90 je...ada 88 pcs..yang biasa beli 86 pcs rege 37.90....kira jimat singgit...dapat lebih 2 keping...kira untungla tu kan....

mama lily - kita mang guna wet tissue fiffy tu...sebab wangi n murah...pastu...basah dia tahan lama....pastu kita suka dalam botol cam tu....senang...

viruspadu said...

pandai sungguh mama aqilah ni la

kalu sy konfem beli siap punya

aduh shopping ek

bestnyaaaa

PuteriSatu said...

mah - muahahah...tak de keje cari keje..nilah dia....syokkan menghabiskan duit nih....adeeehh..ujung bulan kering...muahahhaa...

zino said...

habiskan je duit tu tak apa cukup bulan ada lagi hehe

Shumierain said...

salam kak,
amboi mama aqilah ni kalu b'soling kan main sakan lg..brape trolly akak mengangkut..dasat sungguh..eiiii murahyer hanger 2..nak gak la..hanger sy asik kena sebat jer..

wahh terer la akak wrap hamper sendri..kalah yg kat kedai..nnt bole tlg yer..

kasihlatifah78 said...

mueahaha...yaya ngan yoyo pun dah beli baju kaler hijau...sib baik laa masa tu kebetulan jer... tak sabar nak tunggu kenduri tok ngah nih...

kasihlatifah78 said...

mueahaha...yaya ngan yoyo pun dah beli baju kaler hijau...sib baik laa masa tu kebetulan jer... tak sabar nak tunggu kenduri tok ngah nih...

PuteriSatu said...

zino - hahaha..cukup bulan ada lagi yek..iyerla tuh..

shumie - muahahha...sesekali shumie...bukan selalu...murah hanger2 tuh...jom pi beli cepat..
wrap sendiri baru seronok..hasil tangan sendiri kan....muahahha

cik anak - ya ke...muahahha...insyallah kenduri lepas banjir...mungkin banyak kekurangannya nanti..maklumla...paham-paham jekla kan....kenduri yang dirancang dah terlepas...so..kena rancang balik...so banyak kekurangannya...

~ yus ~ said...

waah sakan mama aqilah shopping yer...takpe, betullah tu, saper lagi nak habiskan duit tu kalau tak wife n anak sendiri kan..:D

PuteriSatu said...

yus....tuhla pasal..huhuhu...

happyirfa said...

salam kak..
waaaaaaaaaaaah sakan soping

PuteriSatu said...

irfa...hahahah sesekali je fa....bukan selalu pun...

izan said...

setuju laaa mama Aqilahh.. izan pun selalu tak cukup hangerr kat rumah.. maner pegi ntahh..asal nak jemur baju je tak cukupppp..heheheh
Btw, ade bakat la buat hamper sendiri.. lagipuas hati kannn!

Mummy Rizq said...

ayoo... botak ler papa aqilah kalo selalu camni.. ni br sorang anak pompuan, kalo tambah lagi?? uh..uh..uh...!!

aZeeMaH said...

hanger baju ni mmg tak penah nyer cukup yer....sama la kita....hehehhe