Monday, June 16, 2008

Berjalannya lagi Aqilah...

Act semalam we all ke wedding di Klang...tapi kat majlis tu...tak sempat nak snap pict...balik tu we all singgah di MidValley sebab dah lama sangat tak menjejakkan kaki kat situ kan...Maybe ni 1st time we all bawak Aqilah ke Shoping Mall sejak dia dapat kaki...selalunya kat Care4...kat market2 selalu la...tapi Aqilah dah tahu..klu kat market mang dia dok dalam troley barang tu je....sesekali je keluarkan..tapi papa Aqilah selalu dukung dia je....so..kali ni we all bawak dia berjalan-jalan...ya allah...shes very aktif...orang kata...tak diam sesaat...everytime berjalan..pegang sana..pegang sini..lari sana lari sini...semua barang dia nak pegang nak sentuh...aduhai anak mama...klu dilarang..nanti dia depa tangan nak dukung...aduhai....rasa nak patah pinggang mama dukung Aqilah..very-very the berat....adeeehhh....sampai ri ni pinggang mama sakit giler ni..rasa nak mc je...sok klu tak kurang..mang mc la ni...sakit giler ni...n dalam kekalutan we all tangkap Aqilah tu...act we all mang dah plan nak cari kasut tuk Aqilah sepasang dua....Ya Allah...memang susahla...nak cubakan dia...dia tak nak....last-last..berstokin dok tawaf Isetan kat MidValley tuh....jenuh bertangkap ngan papa Aqilah...aduhai anak mama....korang tengokla aksi cheeky girl ni...geleng kepala tengok....

Photobucket

We all pun tak sempat nak ambil gambar banyak...coz memang tak menang tangan tul layan Aqilah ni...kat eskalator tu..dia tak nak dukung..dia nak jejak kaki kat eskalator tu...n then...dia dah tahu...time tangga tu dah nak sampai..dia jump!...tapi u all tahu2 jekla dia jump camana..ikut suka dia je...so papa dia kena angkat dia bebetul...klu tak...eii takut terkepit anak aku nanti weh..huhuhu....

Photobucket

Setiap kedai dia belek...sukahati dia la....cam kedai2 tu seme mama & papa dia punya je....menapak ikut suka kaki dia je....

Photobucket

Jom balikla klu macam ni sayang...sesaat pun tak diam...tak larat mama nak tangkap...tak larat papa nak kejar...aduhai....elok je kita ajak balik dia jerit..`nanak'...act Aqilah dah tahu dan pandai jawab..`naaaak'...dia angguk....klu ` nanak!' dia geleng...bila ajak balik...dia jerit...`naanaaaaaak'...so cute u all...betapa indahnya lihat perkembangan anak dari masa kesemasa....

So semalam sempatla rembat barang-barang sikit....tujuan nak beli kasut Aqilah sepasang dua...yang sampingan tu....alang-alangkan bang...bukan barang sayang...barang Aqilah seme...kan bang...huhuhu....

Photobucket

Pampers...susu...bedak...baju selai dua...

Photobucket

Nilah kasut Aqilah....berus gigi...pacifier (tapi pacifier tu Aqilah tak nak...dia baling2 je...)

Photobucket

Kita trykan ye....Aqilah pakai size 16 atau 17 untuk budak-budak...kasut kaler putih star2 comel2 tu...tak sempat cubakan..main ambik je..sebab Aqilah dah jerit2....

Sebelum balik...hubby dah jeling Big Apple...alahai bang malasnya nak tunggu Q line tuh....Aqilah nak jerit...nampak Donat...`nak-nak-nak'..dia semua makanan dia nak....sabar jekla....so gagahkan gakla beratur kan...act hubby mak `hantu donat'...layankan aje la kan...sesama beratur....dah alang-alang beratur....teringatkan Kakak Baby Aqilah....so belikan gakla dia 3 ketul...

Photobucket

Tadi dah temankan hubby beratur...mama Aqilah cuma request satu je..nak oren yang dalam iklan tuh....cari2 tak jumpa...gagah2 hubby carikan ada kat 7-eleven....memang sedap....sedap sesangat oren tuh...memang rasa oren sebenar....nanti harus beli lagi..dan lagi..dan lagi...

55 comments:

cendawanintim said...

tanteknyer qilah ikat tocang dua tuh...auntie ske..

PuteriSatu said...

cendawanintim ~ itupun dah serabai...klu dapat tocangkan tu..kira okla..klu tak..susahla sesangat....jenuh pujuk...tunjuk kucingla.tunjuk birdla..tunjuk memacam...nakkan dia leka...

shiemz said...

dlm pengamatan aku.. yg tangkap aqilah bukan mama dier tapi papa dier coz mama dier tangkap gamba jerk yg banyak... hahhaha

Azura said...

wah... sudah ku lalui zaman itu.. memang susah kan..bawak anak pi jalan@ tapi kalu keluar berdua jer tak bawak anak pun rase tak besh jugak kan?

risanur said...

sonoknye dia berjalan....mama dan papa kena layah karenah dia la...

fealize_eleanoer said...

x penah lagi makan big apple..

nnt nak try larrr...

nampak dap2nyer... :D

rose said...

org baru dapat kaki..mmgla camtu kak..hehhe..
sronok tgk budak2 aktif camni..tapi tula..kita yg ponek melayan..huhuhhu

rasa tak sabar ni nak ade anak sendirik...:-)

nanonano said...

lawa kasut star2 tuu !!
ade saiz dewase x?
hihi :p

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

wahh..sakan qilah erkk...sib baik dia x guling2 biler ajak balik..ahakkk

Mommy Lily said...

seronoknye kalau anak dah pandai jalan...lamanya nk tunggu lily dpt jalan cam aqilah tu..gerammm tengokk

~dyla~ said...

byknya soping aqilah....
best ar jengjalan midvalley tu...

Kak Yong said...

Boleh tanya....mid valley dah ada Isetan dan Donut ke? xpernah jumpa pun....saya setiap minggu ke sana...just nak tau je...

mama ranggie said...

memang lotih lah kejar anak dah pandai jalan nih...

ShaLinZz85 said...

amboi aqilah..makin nakal dia skrang..nak cubit rasa bile tgk muka dia..greammm

Rashid said...

sukanya saya tengok keluarga yang bahagia..tahniah!!! sayangilah keluarga kita.

PuteriSatu said...

shiemz ~ hahaha..yerla tuh...

PuteriSatu said...

azura ~ ye betul sesangat....

PuteriSatu said...

risanur ~ jenuh layan...memacam kerenah...

PuteriSatu said...

f.e ~ boleh tahanla...lebih kurang J.co gak...tapi pada akak sedap j.co lagi...

PuteriSatu said...

rose ~ itula pasal...tak per..sabar ...nanti akan rasai gak...

PuteriSatu said...

nano ~ huhuhu...tak de la dik oi...size dewasa..seme kecik2 jek..

PuteriSatu said...

zu ~ huhu..takla pulak

PuteriSatu said...

mommy lili ~ tak lama lagi tu mommy...sabar dulu...

PuteriSatu said...

dyla ~ tak de la banyak...jenjalan mang best..pehtu sakit pinggang dukung aqilah...adeh..

PuteriSatu said...

kak yong ~ a'a ada...beli barang kat Isetan la tuh...n big. Aple pun ada....camana kak yong pi tetiap minggu tapi tak jumpa..maybe midvaley tu besar..tak terjumpa kot..

kirana said...

ala comeinya dia tocang dua..ngn pakai skirt lagi...

kasut putih bintang2 tu comei..

PuteriSatu said...

MR ~ itula pasal MR...penat tapi seronokkan..

PuteriSatu said...

shalin ~ tak diam sesaat la itu budak...adehh..

PuteriSatu said...

rashid ~ insyaallah...

PuteriSatu said...

ana ~ huhuhu..bebudak na...comel seme...

rose said...

org dah cube twister tu..perasa oren..betul la..bes..ade isi oren skit2..

fealize_eleanoer said...

geram btl tgk budak tecitttt tuhhh..

meh sini auntie nk picit! ;)

PuteriSatu said...

rose ~ bestkan..harus kena beli lagi...kena beli botol besar lak...sebab mang sedap...

PuteriSatu said...

F.E ~ mama dia tak picit..huhuhu...

Alinlai said...

bleh la kurus sebab dok kena kejar qilah ;) biasalah tu... dulu2 biasa sangat kena jaga anak buah yang kecik2 camtu... layan je la apa bleh buat.

nasazfrog... said...

alorrr dah beso la dia... banyak nye shopping.. dah mcm kakak dah...

PuteriSatu said...

alin ~ tuhla ..tak kurus2 gak..huhu..

PuteriSatu said...

nasaz ~ kakak? huhuhu..ada rezeki alhamdulillah..

izman said...

seronoknya shopping.

Aleeya said...

amboi2 jalan2 ek qilah, sonotnye dieeee

IdaShah said...

cuta nya kasut qilah ada bintang2 lagi

PuteriSatu said...

izman ~ perabih duit...seronok...nanti ujung bulan...adeehh..huhuhu..

PuteriSatu said...

leeya ~ jenjalan cari penat...hahha..

PuteriSatu said...

ida ~ tima kacey..

viruspadu said...

kasut bintang tu care la kak

sukeeee sgt

nnt amik gambar ngan kasut tu tauuuuuu

PuteriSatu said...

VP ~ ya ke...harusss mbik gambar nanti...

Mak Su said...

mmg ngeri nak bawak budak baya Aqilah gi shopping.... eeiiiii (jenuh, mak su dah ada pengalaman, mmg dah phm sangt dah)

green apple said...

ala..aku nak makan big apple lagi la!!!!

zino said...

makin comel makin lincah..

wan said...

comelnya kasut aqilah..

fahim tak beli kasut lagi, lagipun ibu dah ambil langkah ebrjimat cermat :D

PuteriSatu said...

maksu ~ memang betul...bercinta tul kan...

PuteriSatu said...

grenaple ~ huhuhu...sukahati ko aar...

PuteriSatu said...

zino ~ dan makin lasak...

PuteriSatu said...

wan ~ ya ke...fahim tak per..lum dapat kaki..nanti dah dapat kaki...harus beli kasut gak tuh...bebudak plak kan..cepat membesar..

Princess Redbloodsnow said...

mmg exactly aa mcm nisa anak akak VP muka qilah neh kak..hehe

tomeynyer tasut² qilah ek
kecik² dah ade koleksi tasut sendirikkk
dh beso nnti mesti penuh sealmari

:D