Tuesday, June 24, 2008

1 Tahun 1 Bulan 2 Minggunya Aqilah...

1 Tahun 1 Bulan 2 Minggu

* Alhamdulillah…Aqilah dah boleh berjalan…dan berlari…
* Masih makan bubur nasi…
* Dah boleh panggil mama..papa…
* Dah boleh panggil kakak…
* Dah boleh bunyikan bunyi binatang…contohnya klu kita tanya..bunyi kucing macamana..dia dah boleh ajukkan..meow…bunyi burung camana…cit..cit..cit…bunyi itik camana….dia dah boleh ajukkan bunyi binatang…
* Cukup pandai minum pakai straw…
* Sedang belajar nak pakai baju sendiri…
* Aqilah dah minum susu Mamil Gold Step 3
* Dah pandai cakap nak ~ angguk….nanak ~ geleng (tak nak..bila kita tanya.

Itu je lebih kurang perkembangan Aqilah…act..mama Aqilah tak tahu apa nak update…kat ofis keje pun banyak…kebelakangan ni mama Aqilah pun tak berapa sihat…baru lepas sakit pinggang yang teramat…alhamdulillah sekarang dah baik…takut berulang lagi…harus kena giat minum susu ni…sebenarnya mang dari kecik mama Aqilah liat minum susu….aduhai…bercinta rasa nak minum susu nih…huhuhu…tak sabar nak balik umah ni...nak berkepit ngan si Aqilah yang semakin lincah dan lasak tuh...sekarang petang-petang asyik nak naik motor aje...bang! sila layan anak yek!...huhuhu...kekadang mama Aqilah ikut gak...tapi lebih pada dok kat umah menyelesaikan kerja-kerja umah...time tu lah boleh nak memasak..nak membasuh..nak mengemas itu ini....okla..stop kat sini la dulu..keje dah menimbun dalam tray tuh....esok kita cont lagi ye...

10 comments:

nasazfrog... said...

kalau nak ditengokkan aqilah cepat jugak jalan kak dah banyak pandai,,, mase wani dulu setahun 5 bulan baru leh jalan,,, cyg aqilah sikit... :)

Kebod's Family said...

salam perkenalan...
tq bebanyak koz sudi singgah di blog saya...senang2 singgah la lagi yer....

PuteriSatu said...

nasaz ~ itula nas...akak ingat dia lambat jalan coz gigi dia cepat tumbuh...6 bulan dah ada 2 batang gigi..orang kata klu cepat tumbuh gigi..lambat berjalan...tapi takla lambat sangat genap setahun alhamdulillah dah jalan dah dia....

kebod ~ salam....insyaallah..nanti kita singgah lagi...

HAPPYIRFA said...

salam kak..
saya cuma minum susu kalau peknen jer

PuteriSatu said...

IRFA ~ ya ke..sama aar..itu pun culas! hahaha...

cendawanintim said...

cepat beso qilah yer...

kiss sket tuk qilah..muahhhhhhhhhsss

PuteriSatu said...

cendawan ~ kis gak tuk auntie mush...

angah said...

wah3 dah besar tuh aqilah yaaa...auntie tetap la teruja tengok rambutnya yang lebat tu...

Adneen masih tatih jatuh laaaa.. minumnya masih susu ibu...bila nak jumpa nih ya..

PuteriSatu said...

angah ~ la hai...ya ke.....tak per..pelan2..

s&d said...

hai... saje nak tinggal jejak di sini :)