Wednesday, June 11, 2008

Naik Motornya lagi...

Semalam petang…balik kerja macam biasa…sampai umah pun dah nak dekat kul 6…selalu Papa Aqilah sampai dulu dari mama…Aqilah macam biasala…terkedek-kedek ke situ..kejap ke sini…resah gelisah la tu nak ajak papa merempit pepetang kan…? Mama tahu dah….so…kita layankan ajela dia kan….nak naik motor….

Photobucket

Dah tak sabar-sabar nak tunggu motor tu gerak....

So..lepas lelayan Aqilah petang semalam...balik dalam kul 6.30...ajak papa Aqilah pi cuci keta..dah terlalu kotor sangat....balik dah nak mahgrib...pas mandikan Aqilah...siap2 seme...perut dah lapar..tapi malasnya nak masak kan...so...atok Aqilah beri idea makan pizza...act memula papa Aqilah je yang nak pegi...tapi Aqilah menjerit cam budak kena dera nak ikut...sampai airmata meleleh....papa Aqilah tak sampai hati nak tinggalkan anak dia kan...so dah angkut anak..kena angkut mama dia sekali kan..lalalala..leh pi jalan2...huhuhhuu...tapi tak leh makan kat pizzahut coz sian atuk Aqilah nanti makan malam sensorang kan...so kitorang bungkus bawak balik...tunggu takla lama sangat...tapi pizzahut amp point tu mang bagusla...cheeeh nak puji ni...becoz..staf diorang tu teramatlah ramah tamahnya...cam kitorang ni sedara mara diorang je...Aqilah la yang diorang suka...siap cium2 gomol2 lagi...eh dah lebih2 plak...tapi tak per....tak kisah...Aqilah pun restoren pizza hut tu dah macam umah dia plak..siap jerit2 panggil `KAKAK-KAKAK!!!' bilala masa mama beranakkan akak-akak kat pizza hut tu Qilah oiii....dalam 10 minit tunggu budak pizza tu siap hidang pepsi lagi segelas sorang....ha...best kan...bab free ni lah yang best ni....bagus tul diorang ni...memang harus kitorang datang lagi ujung bulan ni...kan papa kan..? lagipun papa Aqilah this month dapat gaji baru (alhamdulillah rezeki Aqilah)...syoknyeee...harus kena belanja mama n Aqilah n Atok Aqilah kan...kan..kan...huhuhu...

Photobucket

30 comments:

viruspadu said...

alah, kita tak dpt tgk gambar huhuhuh

akak pakai photobucket ek :(

Mommy Lily said...

wah si aqilah bukan meennn lagi ye naik motor... abis la papa dia kena bwk jalan tiap2 ari walaupun da malam nak jugak yee..hihi

bestnya pizza..bila nk belanja kami lak kak puteri1 yg jelita?

PuteriSatu said...

VP ~ a'a photobucket...tak dapat tengok..ye ke...ciannya...nanti akak check k...

PuteriSatu said...

mommy lily ~ itula dia...memalam pun nak naik motor gak..camana tuh...

banjer...meh la kita jumpa insyaallah akak banjer...huhuhu...tapi tunggu gaji la eh....wekekke..

nanonano said...

kite xminat pizza,
tp sbb papa aqilah nk blanje,
go on je la..

eyhh, prasan ade org nk lanje plak,
hihihi :p

PuteriSatu said...

nano ~ boleh..no problem...turun KL...calling2 akak ye...

~dyla~ said...

aqilah suka naik tut tut ek....


aduh...

tergoda imanku yg tgh berpantang ni.... lama lg lak tu nak tggu

PuteriSatu said...

dyla ~ sabar..sabar..tak lama pun 45 hari je kan....nanti leh makan...banyakkan bersabar...

lupakanje said...

wah, DAH GILER NAIK MOTOR LA YE... oooopss sorri...tertekan caps lock..
elokla betukar naik motor plak...sempena minyak da naik reger nih...huhu..

cen @ bornzer

s * h * i * m * a * h * z said...

aqilah makin seksi la.. anak dara la kata kan. raya tahun ni dah ble pakai kebaya la ye.. hehe.. kiut kiut!!

cendawanintim said...

mushroom soup ke tuh..eceh..!

oli_ole said...

syoknya aqilah naik motor....
kenapa mama aqlah tak jadi pemboceng sekali...

p/s. bila akak nak redeem hadiah aqilah tu?dah bersawang dan berhabuk hadiah aqilah tu....hehehehe

PuteriSatu said...

lupakanje ~ tuhla...kena merempitla nampaknya ye..

PuteriSatu said...

shimah ~ lama tak jengok sini kan..dah besar dah...sedar tak sedar je...bolehla pakai kebaya nyonya raya ni..huhuh..

PuteriSatu said...

cendawan ~ itu yang yummy tuh...slurp...cedap..

PuteriSatu said...

oli ~ weekend ni nak tak? nanti confirm balik ye...

risanur said...

sedapnye makan pizza..dah lama tak makan...bila akak nak belanja risa..leh makan kat maju junction je...
aqilah sudah makin keletah dan nakal...

PuteriSatu said...

risanur ~ wekeke...boleh..tunggu gajila...

a'ah aqilah memang dah semakin bijak..dan nakal..huhuh..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

den pun tingin nk mkn pizza nihhh

PuteriSatu said...

zu ~ ala pizza kan dekat je..kat ampang park tu je...

rose said...

kite pon baru pas makan pizza..urrpppp...heheh..

wa..sonotla tu..naik moto...:=)

PuteriSatu said...

rose ~ best kan....sonotla naik motot...wekeke..

nasazfrog... said...

sedapnyer pizza tuh kak...

Aleeya said...

amboi qilah nak ronda2 tu ..terusle meronda kat umah auntie neh ek, leh auntie cubit2 pipi qilah tu he he, gerammmmmm, dah besar anak dara nehhh

*SiRibenMerah said...

akak..
maaf.. dah lama x jengok sini..
kebizian dan kelekaan melayan perasaan hingga terlupa janji saya kat akak..
nnt yek.. saya akan tunakan janji tuh.. =)

PuteriSatu said...

nasaz ~ cedapp...

PuteriSatu said...

aleeya ~ amboi jauh nak ajak ke rumah mama damia lak...hik..jauh tuh...tak leh nak merempit..

PuteriSatu said...

teacher ~ ya ke..tak per...jangan sesusah ye...

DarLingsz said...

wow...zroomm2...sonok kan aqilah naik moto..hehehe

PuteriSatu said...

dalingz ~ sonot ler...