Sunday, July 20, 2008

Dah Tidonya Aqilah...

Ha...dah tido dah pun...kul 2.00 petang baru tido...mama n papa tengah siap-siap nak gi Ikea..time tu lah dia ngamuk nak tido...alahai sayang mama....tak perla...dah dia nak tido..cancel jekla..klu bangun awal pun...dah petang sangat..tak sempat...time ni pun lum bangun ni....time dia tido cam ni..lehla mama nak berblog ke nak ber apa ke...kan...klu tak...tak de peluangla....selesai kemas umah...cuci botol Aqilah yang berlonggok kat singki tu...selesai kemas dapur seme...baru mama leh hadap benda alah ni..klu tak..mang satu keje tak jalan ngadap pc ni..cam ada hantu lak kat sini...kat kerusi ni cam ada gam gajah je..tak kasi bangun...wekekeke...

Photobucket

Tengokla gambar budak yang dah tertewas melawan mata..akhirnya tertido gak...wekekek...korang nampak tak ekor kuching busuk dia tuh...kucing tu mang tak leh tinggal langsung...asyik nak menggentel ekor kucing je time nak tido

27 comments:

Yani Yusuf said...

Hi Kak... TQ for the besday wishes for my Putri. Salam perkenalan jugak dr saya...saya add link akak yer....

IeRdiNa said...

salam kak..
cutenya dia tido..bila pikir2 balik rasa cam takut lak nak kawin...cz bnyk tanggungjawab..bergerak ke mana2 pun kena pikir suami ngan anak2..bukan bleh ikut suka hati jer....heheheheh entahlaa...

Mommy Lily said...

haii...cutenya aqilah tido.
lily pon ari ni ngamuk tk nak tido. kita nk rehat time2 hari minggu ni. dia pon sama naik juga nk tengok tv dan ajak main2...alahai

masak ape hari nie mama aqilah?

takziah tuk twin mama...

cendawanintim said...

sian mama qilah, tak dapat besoping moping ari nih yer...next time ye rmama qilah...sale tak abis lagik nih!

Abang Long said...

'ekor kucing' hahahahahahahahahaha

PuteriSatu said...

yani ~ sama..sama...salam gak...ok...akak pun akak add link yani k...

PuteriSatu said...

ierdina ~ eh takut plak...takkan selamanya tak nak kawin dik...huhuhu...

PuteriSatu said...

momylily ~ itula pasalkan..bebudak dah besar sikit lagi banyak ragamnya kan...nak wat camana dah anak kita kan..

semalam tak masak apa pun..makan luar..huhuhu..

PuteriSatu said...

cendawan ~ sempat gak petang semalam..wekekek...

PuteriSatu said...

abang long ~ tuhla abang long ekor kucing tu dah tukar kaler dah digentelnya...wekekek..

masni qisrine said...

inesennya tgk qilah tidoo..

PuteriSatu said...

mas ~ tunggu time jaga...hulllaaaa....!! sesaat tak diam..

Intan Rosnitta said...

Lah..terpaksa la postpone ke ikea..

:)

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

alahai comelnya aqilah tido. nyenyak betul nampaknya. kadang-kadang masa anak-anak tido nilah kita rasa bersalah lak kalu ader marahkan anak-anak.

PuteriSatu said...

INTAN ~ itula pasal...nak wat camana..redha jekla..

PuteriSatu said...

C.B ~ betul sesangat..time ni la rasa bersalah ya amat kan...sayu je tengok kan..

Azura said...

betullah.. kalau anak tido..sanggup kansel nak gi mana-mana.... tapi kalu kepala sakit ker.. masih lagik nak shopping... jadi kalu janji ngan geng2 nak gi mana2 tibe2 rasa malas.. cakap je anak tido.. h hhihiihihi.. saya salu buat tuh

PuteriSatu said...

azura ~ ya ke....wakakakka..lawak tul...

nanonano said...

tuceng kaler purple..
hihi..

PuteriSatu said...

nano ~ itu tucin taler pin la anti nano..Qilah ada 3 ekor kucing...satu kaler pink..satu kaler tuning..satu kaler putih..tomei-tomei tau auntie..cam muka auntie..wekekekke...

Alinlai said...

ke ke ke... tak pe time dia tu ada peluang mak dia nak blog dan buat keja lain ;)

PuteriSatu said...

alin ~ a'a...klu tak jangan harapla...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

boli apo kek ikea..br tingat nk kirimm...

Mamamanja said...

bebudak tgh lasak memang susah nak tido. qina pun dah kena marah2 baru tido.. pastu sian plak tengok dia masa dah tido tu...

PuteriSatu said...

zu ~ hang nak kirim apo?

PuteriSatu said...

mamamanja ~ itula kan..time tido tu yang kita rasa terharu je memarah dia kan....sob.sob

mummysyafie said...

sungguh tenang wajah si puteri bila lena diulit mimpi kan.