Friday, July 04, 2008

Demamnya Aqilah...

Salam untuk semua pembaca blog mama Aqilah... Seribu maaf dipohon kerana baru hari ni sempat untuk update blog... Keadaan tak mengizinkan... Aqilah yang demam... Aduhai... cukup membimbang dan membuatkan mama Aqilah tak lena tido...tak lalu makan... ibaratnya mandi pun tak basah....huhuhu..anak punya penangan klu tak sihat... macam nilah setiap ibu kan... Sebab tak lena tido yang dikatakan tuh...becoz..bukan takat tak lena...tak tido langsung...malam kelmarin memang mama Aqilah tak tido dari Aqilah start terjaga pukul 12 tengah malam...sampai ke siang...3 jam pertama after makan ubat...dia just main..n main..n main...selepas tu...dia asyik meragam je..merengek...memerap...n nak berdukung...yang jadi masalahnya memang dia tak nak papa dia langsung...nak melekat ngan mama je...demamla katakan...dia tido pun kejap2 je...pehtu terkejut n terjaga n nangis...n serba tak kenalah...memang menguji kesabaran betul...siang semalam ingatkan nak ngan papa..papa siap cuti...tapi tak nak gak...kecuali klu bawak naik motor..diamla dia...masalahnya dah demam takkan nak bawak naik motor lak...aduhai...Aqilah..Aqilah...buah hati pengarang jantung mama n papa tul la... Dan satu lagi yang dikatakan tak lalu makan...camana nak makan...time makan je Aqilah tak kasi mama makan..nak dok atas riba...ramas nasi...aduhai.... Mama pun selera pun kurang...sian kat Aqilah...mandi tak basah plak..u all tahulah...Aqilah nak berkepit je....mama nak mandi pun tak leh...dia jerit dari luar bilik air..sampai mama mandipun pintu bilik terpaksa buka....aduhai...



Ni lah gambar budak demam....alhamdulillah dah semakin baik...2 kali bawak pegi klinik....papa aqilah risau...sekarang musim denggi...bila 3 hari tak baik...risaulah...act semalam ingatkan dia kena campak...nampak cam bintik2 merah...pepagi papa dah cari air kelapa muda...kasi aqilah minum...tunggu sampai ke petang...ingatkan adalah bintik2 merah keluar...dah hilang semua..licin je kulit aqilah..dahlah ubat tak makan..demam panas je lebih...orang kata bila campak minum air kelapa muda tak leh makan ubat...apa lagi..petang semalam bawak lagi sekali ke klinik...papa aqilah risau maklumla sekarang musim denggi...minggu ni je dah 3 kali jumpa Dr Adam...huhuh...Dr tu pun kata...`Aik...cheeky girl ni lagi...' huhuhu...Satu bab..nak makan ubat...ya rabbi...punyalah susah..cam kena inject je...meraung tak hengat...tapi terpaksala...kesian tu tuhan je yang tahu...ntah berapa kali cakap kat dia...`Mama minta maaf...mama nak Qilah cepat baik...klu tak mama pun tak nak kasi Qilah makan ubat nih....punya seksa cam ni...sian anak mama..'...

nampaknya minggu ni mama cuma kerja setengah hari je...Isnin lepas...mama n papa yang mc...selasa...Aqilah demam..mama ambik half day je..kul 12.30 dah balik tuk bawak Aqilah ke klinik...Rabu, Khamis n Jumaat...cuti...insyaallah Isnin klu keadaan mengizinkan...mama ke ofis cam biasa...doanya semoga Aqilah sihat semula...harap u all doakan jugak ye...

Okla...ada masa insyaallah mama update lagi...Aqilah tengah tido tu..bimbang dia bangun...satu apa pun tak jadi...dok layan dia mcam tuan puteri...tapi jam pun dah nak kul 5...jap lagi papa Aqilah pun balik gak...so pas button kat dia plak kan...pinggang ni dah rasa tegang dok dukung dia sepanjang hari dari kelmarin..

6 comments:

SUZIE APAI said...

insya allah..smoga aqilah cpt sembuh...demam nk pandai lg la tu...dh nk besarkan...gini la pengorbanan ibu&bapa...sabar....

viruspadu said...

cepat sihat sayang

PuteriSatu said...

Suzie ~ itula pasal....baru kita tahu susah senang mak ayah besarkan kita kan...

mah ~ insyaallah...

IdaShah said...

semoga cepat sembuh
dugaan nak membesar kan

Azura said...

saya oun salu risau kalau ank demam, especially kalau demam tak selsema sebab dikhuatiri denggi ler... harap aqilah cepat sembuh..

nasazfrog... said...

semoga cepat sembuh yer aqilah... demam nak membesar tuh agaknye kak... Don't worry k... :)