Friday, July 11, 2008

Kek Batiknya Mama Aqilah

Saje cuba-cuba buat kek yang paling senang nih...dapat resipi dari Layarlara...mama siap sms tanya resipi padahal kawan tu dalam pantang tuh..dok layan kerenah mama aqilah...thank Izeni...

Photobucket

Bahan-bahan

650 gram Biskut Mery
250 gram Butter
3 Biji Telur
1 Cawan Gula
1 Cawan Air
1/2 Cawan Serbuk Koko

1. Bahan-Bahan
2. Blendkan kesemua bahan-bahan telur, gula air, serbuk koko (blend sampai kembang)
3. Panaskan butter dalam periuk
4. Masukkan kesemua bahan yang diblend tadi kacau api perlahan sampai pekat dan masukkan biskut mery, pastu masukkan dalam loyang n padat2 kan ia...n masuk dalam peti ais.
5. Siap untuk dihidang. Yummy!!

3 comments:

Yatie said...

dah cakap dah, satu ari aje entry baru punyalah banyak .. muahahhaa .. apa2 pun mmg suka betul kek batik nieh .. cuma tak penah try buat sendiri aje .. tak sempat nak cari ada ke biskut marry kat sini ..

antalya said...

kebetulan plak kak..aritu pon yun wat kek batik gak hehehe. resepi kita lebih kurang sama je. tp yun letak lg byk coklat.pastu tambah 1tin susu cair

PuteriSatu said...

yatie ~ hahahha...ada masa tie..klu tak de tu...tak berusik pun blog nih....ko suka eh...tak per..nanti ko balik mesia..aku buat kat ko ye...sedap tak sedap..belakang citer tau...

yun ~ oh ya ke....sedapkan..