Wednesday, September 03, 2008

Makannya Aiskrim...

U all ingat tak yang we all pegi Care4 beli kain tuk raya tu kan....act Aqilah sekarang ni adoihai memang tak diam langsung kan...ibarat kumbang lepas tali gitu kan...untuk melekakan dia..supaya dok dendiam kejap...kasi je eskrim nih....ha makan ler....memang dia diamla time nih....leka jilat eskrim nih...

Photobucket

Bangku kayu menunggu kat Carefour ni kan jenis kayu tuh..dia letak satu menghadap sana satu menghadap sini kan...sorang makcik ni dok sebelah belakang we all...maybe dia dok dengar je Aqilah jeritla ape la tak kasi we all habiskan eskrim diala..tak kasi we all pegangkan eskrim dia la...leh makcik tu dok toleh2 nak tengok budak mana la yang jerit tuh kan....hiks...bila makcik tu dapat tengok Aqilah...dia kata...laa hai...nenek ingat besar sangat budaknya...kotla dah 3-4 tahun..rupanya kecik lagi budaknya...berapa tahun ni? dua tahun ke? mama pun jawab...takla makcik..baru setahun 3 bulan....oh ya ke....ha dengar Qilah...nampak tua rupanya ko Qilah oi...muhahahahha....

24 comments:

ratna said...

aiyo..terliur auntie tgk aqilah mkn aiskrim .. mintak sikit boleh..?

Aleeya said...

aqilah dah nampak besar sgt kan...he he, cpt tul masa belalu , anak membesar cam tak caya je kan :))

cendawanintim said...

lorrrrrrr, dah kasik eskrem tuk dia yer...

saya masih tak kasi iman makan eskrem, sebab pas makan sure batuk2...pastuh mun***2...sian kalu jadi camtuh...

puan.cokolat said...

habeh hatilah aqilah dpt makan eskrem gitukan..... :))

~dyla~ said...

huhuhu,
sian la aqilah mama dia ckp dia dah nmpak tua... aqilah debab mane tak nya....

nono said...

salam,

Qilah bt antie terliur laa..huhuhu (sbr..pose..pose..) hehehe

Alinlai said...

uisk....makan aiskrim plak... sabar sabar ke ke ke

PuteriSatu said...

ratna ~ hiks...auntie pose..mana leh mama eskrim tau...

PuteriSatu said...

aleeya ~ itula...dah besar kan...dah besar dan makin banyak akalnya nak menakal....itula...mak akak selalu cakap..membesarkan anak ni sekelip mata je sebenarnya..

PuteriSatu said...

cendawan ~ ya ke..aqilah dah kasi je eskrim..bis jerit2 nak eskrim...ha ambbik...terus diam...alhamdulillah takat ni pas makan eskrim tak de plak batuk ke apa ke...alhamdulillah..sok lusa wallahualam...

PuteriSatu said...

nurul ~ eksyen cam orang besor...nak makan sorang je tu..tak mo share2..eksyen tuh..

Ayu said...

lawak la qilah hehehe

PuteriSatu said...

dyla ~ hiks...yerla...cian dia kan...

PuteriSatu said...

auntie nono ~ auntie poce la mana leh mamam tau.

PuteriSatu said...

alin ~ sabar..sabar pose...

PuteriSatu said...

ayu ~ huhhu...

KV said...

matang tu. Hehe. Cedapnya eskrem.

PuteriSatu said...

kv ~ a'a kan..matang tuh...

lindosh said...

sjukanya diaman eskremm

PuteriSatu said...

lindosh ~ klu nampak eskrem....tak berkelip lind...

PerantauSepi1306 said...

amboiiii sedapnye dia makan eskrem... sampai tomot.. ;D

PuteriSatu said...

perantau sepi ~ itula pasal..comot satu badan...

Oyis said...

hak... aqilah x posa, kantoi ngan makcik oyis.. hehe.. comot pon comey :D

PuteriSatu said...

oyis ~hihihi...aunti oyis nak echkrim tak...???