Tuesday, October 14, 2008

Main-mainnya Aqilah..





Act..Aqilah dah pandai main puzle ni...kiranya dia dah bolehla bezakan...mana empat segi..mana tiga segi..mana bulatkan...kira bolehla...1 tahun 5 bulan dah leh buat seme tuh kan...tapi sekarang dia dah dapat akal lak...dia dah boring nak main matching2 tuh...so dia dapat akal..dia suh mama keluarkan bebola kecik2 dalam puzle 3 segi nih...adoi...ada lak...dia suruh mama kuarkan bebola warna warni dalam tuh..dia nak wat main...boleh lak gitu...mana leh keluarkan...klu nak keluarkan kena pecahkanla benda alah ni kan....act Aqilah tak boleh kasi benda2 kecik2 cenggitu...nanti dia suka wat eksperimen masuk mulut....dia nak rasa..masin ke masam ke..pahit ke manis ke benda2 alah tu seme....hish..hish..ni pas dia suruh mama kata tak leh...dia kata..naaaaak...naaaak..naaaaaaaak...pehtu mama kata tak leh....dia pun uwaaaaaaaaa...nangis...memang menguji kesabaran tul...so mama kenalah lekakan dia dengan permainan lain....itula bebudak kan...

34 comments:

aNnA_jaN said...

tak sabo nk tgk aleeya plak bleh ckp...tapi skarang nih pon dh pandai kita tak bg dia uwaaaaaaaaaa....cuma tak pandai kata naaakkkk ja g... ;)

PuteriSatu said...

anna ~ tak lama pandai la tuh...

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh..lawak ler aqilah...

dakgilachoc a.k.a nani said...

wah aqilah sgt advance yer..dh mosan main puzzle tuh nak main benda kekecik tu lak yer..mesti dh beso bijak ni..=P

Nad Eusoff said...

lor..gitu plak..
tp kiutnyer ngk pangai die..
kreatif betul!

su said...

wah!Aqilah mmg bijak...cayang cikit!!Muahs!

SaDi said...

laa hai... khusyuknyeee dia... comel!!!!!

PuteriSatu said...

rina ~ lawak kan...

PuteriSatu said...

dakgilecok ~ itula...dia leh terpikir nak suh mama keluarkan biji2 kaler dalam tuh..hish..hish..

PuteriSatu said...

nad ~ kekadang pemikiran bebudak ni kita tak jangka..

PuteriSatu said...

su ~ cayang gak auntie su..muahz...

PuteriSatu said...

sadi ~ dia bab main khusyuk jekla..jap lagi jerit...bila dah boring..kan..

nuarliesya said...

kelakar lah aqilah nie...boleh plak dia terpikir nak suh buka tu..budak2 niekan mmg pelik kadang2 kita pikir....benda2 yang kita sendiri tak jangka, dia plak boleh terlintas macam2 kan...

PuteriSatu said...

nuarliesya ~ itula pemikiran diorang ni di luar jangkaan kita kan..

edrina said...

betul tu kak puteri.. nama pun bebudak.. cam danisha jugak selagi tak dapat..selagi tu mulut bising dok cakap nak..nak..nak..nak.. bila kita amik & tak bagi terus meraung huhuhu...

DYLA said...

ni ke puzzle yg akak penah citer ari tu?

mcm best jer kan.. mesti byk toy aqilah nie

PuteriSatu said...

edrina ~ itula kan...memang bebudak baya danisha n aqilah ni..perangai cam tu kot kan ek kan..

PuteriSatu said...

dyla ~ ha'ah dyla...mainan dia adoiyai..3 bakul dia punya je....nanti akak wat satu entry bakul barnag mainan aqilah ye..

KV said...

kdg2 kreatif dorang ni ada2 je kan.

PuteriSatu said...

kv ~ itu la pasal....

mummysya said...

salam...

pandainya Aqilah, my daughter pun dah tahu mcmana nak bezakan..

Budak-budk sekarang, lagi pandai dari kita dulu-dulu....

lady D said...

hukhukhuk...aqilah ooo aqilah....kecian mama aqilah...tgh tension tue

RaFFLeSiA MeRaH said...

ingatkan dia dah x layan dah game ituuuu...rupanya nak dia main pulak yerrr...dia lupa gamaknyer tu mainan dia dah zaman tok kaduk...huhuhu...

PuteriSatu said...

mumysha ~ bebudak sekarang kan..

PuteriSatu said...

ladyd ~ tensi..tensi..

PuteriSatu said...

RM ~ hik..dulu dia pasan kot mainan dia tuh....sekarag baru masuk dalam minda dia...wekekke...

akumasihdisini said...

bebudak yang baru nak mengenal mmg cengitu...

PuteriSatu said...

cikgu aku ~ iyerla cikgu...hiks..

cendawanintim said...

qilah sangat tekun kalu main2 or tengok tv...dia sangat fokus..

PuteriSatu said...

cendawan ~ betul! Qilah amat fokus! hiks...

kuchalana said...

budak2 mmg mcm tu... anak2 aku pon sama.. one thing good about the kids...

drg gaduh camna pon sesama drg.. lepas few second.. they can continue playing and become a friend back.. klu org tua bergaduh.. rasanya dah putus kawan dah...

PuteriSatu said...

KUCHALANA ~ itula uniknye gaduh budak2 kan...

fara mustapha said...

pandai sungguhlah aqilah....kelakar pun iye.....heheheheh....

PuteriSatu said...

fara ~ itula pangai dia mang cenggitu...