Thursday, October 16, 2008

Moodnya Tiada...& Ntah Hapa-Hapa...

Tak tahu kenapa...mama tak de mood untuk update blog...adeeehh..naper yek???? Sebenarnya mama tengah tunggu masa yang sesuai untuk sembang dengan kawan lama mama...kawan sekolah dulu....rindunya saat-saat alam persekolahan dulu...tapi belajar malas (hiks...pecah rahsia)....Act...masa balik raya dulu...mama terserempak dengan mak kawan mama nih...masa tu mama kat piza hut...bukan mama yang makan tau...tapi beri makan Aqilah...time tu 2 hari sebelum raya....so bersalamanla...dan sempatla borak dan mama pun dapatlah contact no...kawan mama nih..alhamdulillah..dah lama sangat nak cari no telefon dia...bila dapat je..mama pun sms la...dan kitorang pun kembalila berhubungan...tapi cam segan-segan lak sebab dah lamaaaaaaaa....sangat tak berhubungan..rasanya dah hampir 8 tahun kot...lamakan? We all tak pernah terserempak langsung bila balik kampung...bila dah lama tak jumpa tuh ntahla kenapa..nak bertandang ke rumah dia pun...alahai segan ya amat...sebab dah lama terputus hubungan kan....buat plak dia berpindah ke rumah baru jauh sikit dari kg mama....

Dan malam tadi...dia ada sms mama...dan kami pun berbalas sms...mama minta gambar dia sekeluarga...kebetulan dia baru melahirkan anak kedua...masih dalam pantang lagi...mama pun tak nak lah call ajak berbual...rasa segan..rasa macam mengganggu dia plak..kita pun faham anak baby lagi....ada je ragam..ragam bebudak kan...so sms jekla...minta dia mms kan gambar family dia....tapi dia kata...dia leh emailkan....so mama dapatlah tengok gambar hero-hero dia...tapi gambar mommynya tak plak dia hantar...hish..hish...tak per..ada masa kami akan borak panjang....hari ni mama tunggu sms dari dia...tapi tak de....hiks...orang beranak kecik memang bz sikitkan..kecuali klu baby tu tido...baru leh tarik nafas...tapi bila dia tido...kita pun lena...kan...mama lak melalut tengahari ni...act..hari ni mama puasa...hari yang ke empat insyaallah...so...masa mama banyak terluang di waktu tengahari ni...member2 lain sebok ke open house bahagian2 kat ofis ni....mama saje ambik kesempatan berpuasa sekarang...nanti makan tak hengat...dahla mama ni dah gumukz kan....tadi kata malas update kan..tapi ceritanya panjang lak....untuk juadah berbuka petang ni..mama dah beli lauk kat sini....daging masak kurma...ayam masak merah..dengan masak manis daun pucuk (pucuk apa ntah) + labu ....so selamat untuk petang ni tak yah masak....oklah tuh je untuk entry kali ni...gambar tak de....tak de gambar ni cam tak berapa meriah entry kan....so kita snap gambar lauk mama beli tadi...huhuhu...wat lawak..dalam plastik lagi tuh....



Mesti ada yang hangin...tadi kata tak de moodkan...wekekekek....okla...daa....inilah entry ntah hapa-hapa dari mama...sekian....

22 comments:

DYLA said...

beli lauk utk lunch ker kak?

mkn baper org tue?

PuteriSatu said...

dyla ~ akak beli lauk tuk berbuka puasa...akak kan puasa....

atty's said...

selamat buka posa nanti ye

CuTeMiUt78 said...

oh..oh..awalnya beli lauk utk berbuka.. pe pun slamat berpose dan berbuka ya

PuteriSatu said...

aty ~ a'a selamat berbuka...

PuteriSatu said...

rina ~ klu lambat nanti lauk habis....tinggal bekas je..hiks..

hazlin said...

bestnyer puasa. Selamat berbuka puasa. Kita nak stat minggu depan. InsyaAllah.:D

ijad said...

tentu sedap lauk tu kan... saya link blog ni ya,,

SaDi said...

dah berapa hari puasa 6... bila nak raya kedua????

Nad Eusoff said...

dah lama tak jumpa kawan lama..
berapa lama lagi harus menunggu?
wuwuwuw

PuteriSatu said...

hazlin ~ okla tuh..sempatla syawal ada lagi kan....

PuteriSatu said...

ijad ~ ok..ok...

PuteriSatu said...

sadi ~ baru 4 hari...ada 2 hari lagi ni...senin selasa la cont..insyaallah..

PuteriSatu said...

nad ~ itula pasal....

PerantauSepi1306 said...

bestnye udah 4 hari berganti... ;D

JIVEBUMZ said...

salam akak...
Suke nye sy kalo ade org nk kenal..
bleh tambah kenalan n ilmu gituh..
hehe mana de comei kak bese2 jer..
sy link blog akak tau...
i link u.. u link i.. TQ

izman said...

alhamdulillah. puasa 6 dan puasa tinggal tu lebih baik disegerakan.

hari raya mmg patut kita ziarah kawan2 dan keluarga, bagus ekk kau still cari kawan2 lama.

izman said...
This comment has been removed by the author.
mamaREDZHA @ p-na said...

huhu... syok nya dpt cntact blik kwn2 lama...

mama balik raya ari tu.. sorg pn xjmpa, ape x nye..mama x lekat kt kg.. asyik merayap je!! hehe!! lgpn raya nie memasing sibuk, nk2 sumer pakat dh kawen, sure balik kg family husben/wife memasing..ye dok..

arap2 1 ari nnti dpt le reunion balik bdk2 sek men dlu2...

PuteriSatu said...

Per sepi ~ alhamdulillah...selamat dah 4..tinggal 2 hari lagi...

akumasihdisini said...

takde mood nak tulis entri tapi berjela gak yang ditulis...he he he

cendawanintim said...

wahhhh, tapau lauk erk..

tak sempat masak ker??

tapi sonang kan, balik cuma hangatkan ajer..