Friday, October 31, 2008

Memasaknya Laksa...

Sebenarnya...mama dah lama sangat nak cuba masak laksa utara nih...kalau laksa pahang tuh biasala kan...actuali hubby pun memang peberet laksa utara nih...so...dengan tunjuk ajar Shiem, thank so much la shiem...(resipi ko ni..mang maveles gilos...sedap sesangat...)percubaan yang pertama ni...memang betul-betul menjadi...hubby sampai 3 kali tambah...atok Aqilah pun sampai 2 kali tambah...esoknya ulang makan lagi sekali...sebab mama pun masak banyak gak...10 ekor ikan kembung tuk buat kuahnya tuh....insyaallah ada masa...nak buat lagi...memang best...



Ni kuahnya....baru masak....


Tak sempat hidang lagi...Aqilah dah ngamuk2 nak tido...masuk tupperware dulu...senang...terus masuk freezer sayuran ni seme...

So...kira menjadilah laksa utara aku tuh...hiks...hubby kata...dia kasi 10 markah dari 10 markah..fuh...markah penuh tu...muaahahaha...sedap benor agaknye dia rasa wife dia ni masak..wekekek...

26 comments:

Eita said...

sedapnyaaaaaaaaaaaaaa
nyamiiii mengiurkann hik hik hik

nanonano said...

lakse penang..
ai laikkkkkk...
nk g umah akak la..
:p

haJa*darLingZ said...

kena letakkk resepi ni...nk neraiii.huhuhu

Nurmala said...

kak, post la kat blog cara2 nak buat laksa nih..

CuTeMiUt78 said...

tgk gambo pun cam rasa sedap dah.. wah bestnya dpat markah penuh dari hubby..

i'm ソソ said...

akak
nak resepi....
thanks

kirana said...

wow...sedapnya kakkkkk
sy org utara pon tak penah try masak hehehehe tau makannnnn jer..
saye pemggemar laksa no 1!

lady D said...

laksa pahang tu macam mn plak?apa beza dgn laksa utara? mmg lady D ni hantu laksa utara...srupppp....perhhh...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

peberet den gak nihhhh....den pun tingin nk msakn makan...tp yg hantu laksa...den sorang jerk....yg lelain kurengg...

izawani/JEEN said...

Bila nak wat contest lagi ? Ekekeke...

p/s: Nak makan laksa, hubby akak jer yang masak... hahahaha... dia pakar...

My Blog said...

wah sedapnya.... bagilah resepi ekkk...

edrina said...

huhuhu sedapnyer laksa neh.. letak la resepi akak.. ed pun suka laksa utara..lagi suka kalau ada potong nenas & cili padi ehehehe.. ed neh hantu pedas..

hazlin said...

kitapun suka laksa. yummy.

shiemz said...

mkn laksa banyak2 k... hehehe... kata nak sedekah kat aku...mana?? heheh

Yatie said...

amboi, sedapnya .. balik Msia kompem aku ronda sakan kat pasar malam .. hahaha ..

rosmona said...

nak sikit.....

DYLA said...

kak,
laksa pahang mcm ne? dyla tak tau plak..

kuah pekat tu psal la sedap kak. 10 ekor ikan kmbung nya!

CuTeMiUt78 said...

tu..dah dapat markah penuh dari hubby.. smpi tambah 3 kali.. kira puas hati ler hubby mkn air tangan isterinya erk.. pas ni blh buat lagi kan..

Fadh said...

aok tau...koi ngan wife selalu selisih pendapat antara laksa dan laksam...ce aok story mory ckit ke koi...

nono said...

salam,
fuhh...terliur nie.....:)

dakgilachoc a.k.a nani said...

sedapnyer...rajin akak masak erk...laksa is 1 of my favourite dish...huhu...

cendawanintim said...

nak laksaaaaa!!

JIVEBUMZ said...

akak bestnya laksa!! nie feverat saya adik beradik tau kak.. sepanjang dok umah sewa nie xpenah la wat laksa g tau..huhu

gee ryder said...

aduh sdpnye..sy mmg suka..tp dh lama xmasak lg hehe..mls!

aFkaR'z said...

sebenarnya, senang jo nak buat laksa ni... maen rebus jeeeeeeeeeeeeeer...!

alkisah baru tahu, selama ni duk makan laksa pasar malam bukan maen jadi favourite....!

izman said...

laksa? faveret tu...

nak sikit....